badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

DKC nadert koppositie na 5-3 winst

Na drie jaar is het de badmintonners van BC DKC eindelijk gelukt om een uitwedstrijd tegen BV Slotermeer in winst om te zetten.

DKC nadert koppositie na 5-3 winst - BC DKC
© BC DKC
DKC nadert koppositie na 5-3 winst - BC DKC
© BC DKC +

 

Zondag won de Haagse formatie met 5-3 in Amsterdam. Door die zege, en het gelijkspel van koploper Duinwijck tegen BC Amersfoort, is DKC nog maar op één punt verwijderd van de koppositie in de Carlton Eredivisie.

Het was voorafgaand aan het duel nog even de vraag of DKC-coach Leonard van Velzen over Mark Caljouw kon beschikken, die afgelopen week uitkwam op het Hungarian International. De Rijswijker bereikte knap de halve finale, maar werd daarin uitgeschakeld. Daardoor was Caljouw wel op tijd terug in Nederland om tegen Slotermeer mee te doen.

De kopman had nog even om bij te komen, want eerst kwamen andere spelers de baan op. Zoals Michiel Kruijt en Thomas Wijers. Ondanks het feit dat ze de eerste game pakten tegen Leon Nottelman en Tim Foo gingen de DKC'ers toch de boot in. Ook het damesdubbel werd pas in de derde game beslist. Ginny Severien en Veerle Wijers hadden daarin een verlenging nodig om Jessica Ottenhof en Raquel Humphris van hen af te schudden.

Vervolgens was het de beurt aan Caljouw en Alida Chen, die nauwelijks problemen kenden met respectievelijk Nottelman en Esther Kuilman. Het lukte Veerle Wijers niet om haar single in winst om te zetten tegen Humphris (21-9 en 21-12). Dat werd wel verwacht van Dennis van Daalen de Jel tegen Ralph Starren. Hoe anders liep het. De eerste game ging met 22-20 naar de Slotermeer-speler. In game twee leek Van Daalen de Jel orde op zaken te stellen door met 21-10 te winnen. Maar Starren wilde niet van wijken weten en wist de DKC'er uiteindelijk de loef af te steken door de beslissende game met 21-19 te pakken.

Met een 3-3 tussenstand lag er een hoop druk op de gemengd dubbels. Die druk wisten de Haagse koppels goed te weerstaan. Kruijt en Chen wonnen met 21-15 en 21-16 van Starren en Ottenhof. Caljouw en Daisy Bommeleyn hadden twee punten meer nodig voor de zege tegen Foo en Kuilman (21-16 en 21-17). Het betekende de 5-3 eindstand.

Ondanks de magere overwinning heeft DKC zich wel steviger op de tweede plek genesteld. Er zijn uit negen duels 51 punten behaald. Lijstaanvoeder Duinwijck heeft één puntje meer. Nummer drie Amersfoort volgt DKC op de voet met 48 punten. De ploeg van Van Velzen komt over drie weken pas weer in actie. Dan gaat het wel om een echte kraker. Duinwijck komt namelijk op bezoek in sporthal 't Zandje. De topper wordt zondag 23 november gespeeld om 14.00 uur.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Onthoofde topper in Carlton Eredivisie

4 jaar geleden

volgend artikel

Altijd lastig!

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 14 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws