badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Amersfoort boekt overwinning op Van Zijderveld - Jan Nijkamp
© Jan Nijkamp

Amersfoort boekt overwinning op Van Zijderveld

Amersfoort boekt overwinning op Van Zijderveld - Jan Nijkamp
© Jan Nijkamp +

In een matte wedstrijd startte de Amersfoortse eredivisionist 2015 met een overwinning, dit ging echter niet van een leien dakje.

Bij de dubbels waren de vrouwen kansloos, de mannen Ruben Jille en Vincent de Vries gingen ook slecht van start maar pakten toch een overwinning. Freek Golinski bleef aan de kant met een rugblessure, zijn vervanger Vincent de Vries deed het prima.

Eric Pang - weer hersteld van ziekte en blessure - begon stroef zonder ritme tegen de sterke Lester Oey. Hij verspeelde de 1e game na een 19-16 voorsprong maar zette dit recht met winst in game 2 en 3. Edwin Ekiring maakte punt 3 door winst in zijn single.

De vrouwen bleven aan de verkeerde kant van de score. Invalster Manouk Los ging brutaal van start tegen Linda Chen en pakte de 1e game, na verlies in de 2e ontspon zich een verwoede strijd welke de Amstelveense Chen net in haar voordeel besliste. Debora Jille, wat grieperig, had het na een zwaar toernooi afgelopen week zwaar en kwam tegen Mireille van Daal niet in haar ritme. Zij moest de eer in twee games laten aan Van Daal.

Met een 3-3 werd evenals in de uitwedstrijd tegen Van Zijderveld begonnen aan de mixen. Ruben Jille en Romy de Laak pakten met een simpele overwinning punt 4.

De andere mix met gelegenheidsmixer Vincent de Vries samen met invalster Debora Jille had het niet makkelijk en het zag er naar uit dat het voor Amersfoort bij vier punten zou blijven deze avond. Maar niets was minder waar. In de 2e game, na een verloren 1e game keerde bij 16-16 in de 2e game het tij en werd als nog een mooie overwinning op Van Barneveld en Chen binnen gesleept.

Door deze overwinning en de nederlaag van Roosteren in Barendrecht is de play-off nu wel zeker. De voorsprong van 15 punten op nummer 5 Roosteren is met nog twee thuiswedstrijden te gaan voldoende om de play-offs in te gaan.

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

Wat vind jij? Er zijn al 40 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws