badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
BCRS-2 behaalt kampioenschap in vierde divisie - BCRS
© BCRS

BCRS-2 behaalt kampioenschap in vierde divisie

BCRS-2 behaalt kampioenschap in vierde divisie - BCRS
© BCRS +

Het tweede competitieteam van Badminton Centrum Ritte-Spijkenisse (BCRS) is vrijdag 23 januari overtuigend kampioen geworden in de 4e divisie.

Het BCRS 2 team bestaande uit Monique Pille-Pronk, Jeannette Van de Merwe, Max Gundlach, Luke van Dorp en Vincent Hogendoorn hadden sinds het begin van de competitie een voorsprong van 6 punten opgebouwd en moesten deze voorsprong afgelopen vrijdag te verdedigen tegen de nummer 2 in de poule, The Smashing Fellows 1. Bij behalen van minimaal 2 winstpartijen (van de 8 te spelen partijen) zou het team kampioen worden in de 4e divisie van de landelijke bondscompetitie.

In tennis- en badmintoncentrum Ketelhage in Schiedam waren tal van supporters van BCRS aanwezig om het team naar het kampioenschap te juichen. Vincent en Luke beten het spits af met de herendubbel, en haalden het eerste punt binnen door de partij in twee sets binnen te slepen. Monique en Jeannette, heel het seizoen nog ongeslagen in de damesdubbel, konden deze ongeslagen status die avond helaas niet behouden en verloren de dubbel, waardoor de stand op 1-1 kwam. Toen mocht Luke de wedstrijd vervolgen met zijn single. De eerste set was wat gespannen en ging gelijk op. Hij vocht zich terug van een achterstand en trok de eerste set toch naar zich toe. De tweede set speelde Luke meer ontspannen en had zijn tegenstander geen schijn van kans meer. Hierdoor was het tweede punt, en daarmee het kampioenschap binnengehaald!

Op de rest van de partijen stond geen druk meer, waardoor vrijuit gespeeld kon worden. Uiteindelijk won BCRS 2 de wedstrijd tegen The Smashing Fellows met 6-2.

Door het kampioenschap zal BCRS 2 komend seizoen uitkomen in de derde divisie, net als team 1. BCRS 1 speelde dit jaar tweede divisie, maar door een teleurstellend seizoen zijn zij helaas gedegradeerd.

geplaatst door

verkregen via BCRS

Wat vind jij? Er zijn al 50 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws