badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

BCRS-2 behaalt kampioenschap in vierde divisie

Het tweede competitieteam van Badminton Centrum Ritte-Spijkenisse (BCRS) is vrijdag 23 januari overtuigend kampioen geworden in de 4e divisie.

BCRS-2 behaalt kampioenschap in vierde divisie - BCRS
© BCRS
BCRS-2 behaalt kampioenschap in vierde divisie - BCRS
© BCRS +

 

Het BCRS 2 team bestaande uit Monique Pille-Pronk, Jeannette Van de Merwe, Max Gundlach, Luke van Dorp en Vincent Hogendoorn hadden sinds het begin van de competitie een voorsprong van 6 punten opgebouwd en moesten deze voorsprong afgelopen vrijdag te verdedigen tegen de nummer 2 in de poule, The Smashing Fellows 1. Bij behalen van minimaal 2 winstpartijen (van de 8 te spelen partijen) zou het team kampioen worden in de 4e divisie van de landelijke bondscompetitie.

In tennis- en badmintoncentrum Ketelhage in Schiedam waren tal van supporters van BCRS aanwezig om het team naar het kampioenschap te juichen. Vincent en Luke beten het spits af met de herendubbel, en haalden het eerste punt binnen door de partij in twee sets binnen te slepen. Monique en Jeannette, heel het seizoen nog ongeslagen in de damesdubbel, konden deze ongeslagen status die avond helaas niet behouden en verloren de dubbel, waardoor de stand op 1-1 kwam. Toen mocht Luke de wedstrijd vervolgen met zijn single. De eerste set was wat gespannen en ging gelijk op. Hij vocht zich terug van een achterstand en trok de eerste set toch naar zich toe. De tweede set speelde Luke meer ontspannen en had zijn tegenstander geen schijn van kans meer. Hierdoor was het tweede punt, en daarmee het kampioenschap binnengehaald!

Op de rest van de partijen stond geen druk meer, waardoor vrijuit gespeeld kon worden. Uiteindelijk won BCRS 2 de wedstrijd tegen The Smashing Fellows met 6-2.

Door het kampioenschap zal BCRS 2 komend seizoen uitkomen in de derde divisie, net als team 1. BCRS 1 speelde dit jaar tweede divisie, maar door een teleurstellend seizoen zijn zij helaas gedegradeerd.

geplaatst door

verkregen via BCRS

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 7 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws