Eerste dag Dutch Open 2016: wisselende resultaten Nederlanders

Eerste dag Dutch Open 2016: wisselende resultaten Nederlanders

Op de eerste dag van het hoofdtoernooi van de Yonex Dutch Open in Topsportcentrum Almere, hebben de Nederlandse deelnemers wisselende resultaten behaald.

› alles over het Badminton Festival!

Er was succes in het gemengddubbelspel met twee koppels naar de tweede ronde, maar in de enkelspelen zijn geen Nederlanders meer vertegenwoordigd. De mannen- en vrouwendubbels komen morgen pas in actie voor hun eerste ronde.

Gemengddubbel

Ruben Jille en Iris Tabeling begonnen de Yonex Dutch Open met een duidelijke overwinning in twee games (21/8 en 21/9), op Elias Bracke en Lise Jaques uit België. In de tweede ronde nemen zij het morgen op tegen het als nummer zes geplaatste Duitse koppel, Mark Lamsfuss / Isabel Herttrich. Ook het duo Jelle Maas / Imke van der Aar wist de eerste partij te winnen. Het Maleisische koppel M. Mohd Ridzuan Shah / Sannatasah Saniru werd na een spannende en gelijk opgaande partij met 16/21, 21/18, 21/17 verslagen door de Nederlanders. In de volgende ronde wacht nu het koppel Sumeeth Reddy B/ Meghana Jakkampudi uit India.

De koppels Ties van der Lecq / Alyssa Tirtosentono en Robin Tabeling / Cheryl Seinen wisten de tweede ronde niet te bereiken. Van der Lecq en Tirtosentono verloren in twee games (21/5 en 21/16) van het als vierde geplaatste duo P Chopra / Sikki Reddy N. en het koppel Tabeling / Seinen werd met 21/16 en 21/12 verslagen door het als nummer vijf geplaatste Deense koppel, Mathias Christiansen / Sara Thygesen.

Mannenenkel

Erik Meijs en Mark Caljouw wisten hun partij in de tweede ronde allebei niet in winst om te zetten. Nederlands kampioen Meijs verloor met 21/18 en 21/16 van de Engelsman Tobby Penty en Caljouw wist niet voor een stunt te zorgen tegen de als nummer twee geplaatste Tzu Wei Wang uit Taiwan. Hij verloor in twee games met 21/19 en 21/11. Eerder op de dag had Mark Caljouw in zijn eerste ronde van de Belg Birger Abts gewonnen met 21/11 en 21/11. Meijs versloeg in een Nederlands onderonsje gemakkelijk Sebastiaan Li met 21/8, 21/5.

De overige Nederlandse mannen strandden eerder vandaag al in de eerste ronde. Thomas Sibbald verloor met 21/13, 21/18 van de Kroaat Zvonimir Durkinjak, Nick Fransman verloor na een spannende partij met kansen op winst uiteindelijk in drie games (15/21, 21/18, 17/21) tegen Kai Schaefer (Duitsland) en Leon Ham zag de winst met 21/14 en 21/6 naar Cao Cuong Pham uit Vietnam gaan.

Niels Veenstra had weinig kans (8/21, 9/21) tegen de als nummer 5 geplaatste Deen Anders Antonsen en Joran Kweekel moest de winst in drie games aan Lucas Corvee laten; het werd 21/19, 15/21 en 8/21 voor de Fransman.

De tweevoudig winnaar (2014 en 2015) en favoriet voor de eindzege Ajay Jayaram (India, WRL 25) won vandaag eerst van Henri Aarnio uit Finland (21/16, 21/11) en later op de avond van de Bulgaar Philip Shishov (21/7, 21/9). Jayaram begint morgen aan de derde ronde.

Vrouwenenkel

Gayle Mahulettte kwam als enige Nederlandse in het hoofdtoernooi uit - nummer 2 van Nederland Soraya de Visch Eijbergen trok zich eerder al terug - en slaagde er niet in de tweede ronde te behalen. Haar tegenstandster, de als vijfde geplaatste Duitse Olga Konon (WRL 35) won in twee games met 21/10 en 21/18.

De favorieten voor de eindzege, Beiwen Zhang (USA, WRL 25) en Hsu Ya Ching uit Taiwan (WRL 30), wonnen allebei hun eerste wedstrijd. Zhang won met 21/12 en 21/16 van Yvonne Li (Duitsland) en Ayla Huser uit Zwitserland werd overtuigend met 21/8, 21/7 verslagen door Hsu Ya Ching.

Vrouwendubbel

De Nederlandse vrouwendubbels kwamen vandaag niet in actie, maar zullen morgen de baan op gaan. Het koppel Debora Jille/Imke van der Aar nemen het in de eerste ronde op tegen de Duitse vrouwen Linda Efler en Birgit Michels. Samantha Barning en Ilse Vaessen beginnen hun toernooi tegen Nadia Fankhauser / Sannatasah Saniru, Cheryl Seinen en Iris Tabeling starten tegen Emlie Lefel / Anne Tran (Frankrijk) en het koppel Marlies Baan / Alyssa Tirtosentono neemt het op tegen het Duitse duo Barbara Bellenberg / Franziska Volkmann.

Mannendubbel

Ook de mannendubbels kwamen vandaag niet in actie, maar zullen morgen aan de Yonex Dutch Open beginnen. De als nummer één geplaatste Manu Attri en Reddy B. Sumeethe (India, WRL 21), nemen het in de eerste ronde op tegen Jacco Arends en Ruben Jille. Het tweede Nederlandse koppel, Jelle Maas / Robin Tabeling speelt tegen het als nummer zes geplaatste duo uit Duitsland, Mark Lamsfuss/ Marvin Emil Seidel en Ties van der Lecq met Sebastiaan Li nemen het op tegen de Schotten Martin Campbell en Patrick Machugh.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

In Nanning (China) is het Nederlandse team er net niet in geslaagd de laatste wedstrijd in groep 2A van de Sudirman Cup 2019 te…

21 mei 2019

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

It was very tough months for us... we were working so hard to make something for us, for the badminton in Bulgaria but we just…

21 mei 2019

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Het lag in de lijn der verwachting, maar de Nederlandse topbadmintonners die deze week acteren tijdens de Sudirman Cup 2019 in…

20 mei 2019

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Vandaag is de Sudirman Cup 2019 begonnen in Nanning (China) en de Nederlandse topbadmintonners zitten in de poule met Frankrijk,…

19 mei 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Bij de German International 2019 in Bonn zit het er op voor de jonge Nederlandse ploeg.

18 mei 2019

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

In Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag heeft DKC net als vorig jaar de nationale beker gewonnen. In een spannende finale werd…

18 mei 2019

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Gemeente Oosterhout, onder meer badmintonclub Oosterhout en Badminton Nederland organiseren op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei…

16 mei 2019

Mark Caljouw en Gayle Mahulette topsingelaars voor Nederlandse equipe Sudirman Cup 2019 in China

Mark Caljouw en Gayle Mahulette topsingelaars voor Nederlandse equipe Sudirman Cup 2019 in China

Van zondag 19 tot met zondag 26 mei 2019 vindt in Nanning (China) de Sudirman Cup, het WK gemengde teams plaats. Nederland is…

15 mei 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!