Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© BWF

Tegenstander topbadmintonner Soraya de Visch Eijbergen test positief op dopinggebruik

© BWF+

De Badminton World Federation (BWF) maakte kortgeleden bekend dat Rong Schafer positief getest heeft op het gebruik van de verboden stof 'terbutaline'. De Chinees-Amerikaanse nummer 71 van de wereld velde vorig jaar in Leuven de Nederlandse nummer 3, Soraya de Visch Eijbergen (20-22 21-14 21-18).

Schafer, 31 jaar, onderging tijdens onder meer tijdens de New Zealand Open 2016 een dopingtest en daaruit volgde een 'Adverse Analytical Finding'. Het levert de speelster een schorsing van 1 jaar op, aflopend op 24 maart 2017.

door

via BWF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Iris Tabeling looking forward to the Bitburger Open

1 jaar geleden

volgend artikel

EK Para-Badminton 2016 van start in Beek

1 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 15 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws