clubzoeker

Dekker Almere rukt op naar derde plek

Dekker Almere rukt op naar derde plek

Dankzij een 7-1-zege op BC Victoria is Dekker Almere in de badminton eredivisie gisteravond Amersfoort gepasseerd op de ranglijst. De Almeerders bezetten nu de derde plek.

clubzoeker

Ken je BC Oosterhout al?

Het enige punt dat werd gemorst kwam op naam van Saber Afif, hij verloor van Robert Kwee in het enkelspel. De overige partijen gingen met veel overtuiging naar de spelers van het team van Dekker Almere.

Tekenend voor het sterke optreden deze competitie van de Almeerse ploeg is het spel van Josephine Wentholt. Zij verloor dit seizoen in de eredivisie nog geen enkelspel. Ook dit weekend verpletterde zij haar tegenstandster. Tegen Jessie van Wijk won zij met 21-12 en 21-5 moeiteloos.

"Ik wil gewoon alles winnen. Dat lukt vooralsnog in de singles wel. In het dubbelspel ben ik niet meer ongeslagen" aldus de jonge Amsterdamse.

Wentholt maakt deel uit van de nationale selectie en woont en traint op Papendal. "Ik wil op den duur natuurlijk op een nummer één positie in een team spelen. Dat wil ik waarmaken", spreekt zij haar ambities uit.

In het team van Dekker Almere speelt daar Patty Stolzenbach en ook zij is dit seizoen moeilijk te verslaan. Stolzenbach won gisteravond in twee sets van Thamar Peters en maakte met Jeroen van Moorst in het gemengd dubbel ook geen fout.

Zo langzamerhand plant de trainingsstaf van Dekker de play-offs in. "Natuurlijk denken we aan verschillende scenario's. Spelen tegen Duijnwijck of Van Zundert Velo, dat maakt voor ons toch nog wel een verschil", aldus teammanager Ernst van Stenus.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!