clubzoeker

EK Landenteams: Van Dooremalen rekent niet op toppers

EK Landenteams: Van Dooremalen rekent niet op toppers

Technisch directeur Martijn van Dooremalen van de badmintonbond rekent komende week bij de Europese kampioenschappen landenteams in eigen land niet op de deelname van Yao Jie, Judith Meulendijks, Eric Pang en Dicky Palyama.

Maak kennis met Alyssa Tirtosentono!

Hij heeft de vier wel in zijn selectie opgenomen, maar er zijn nog geen veranderingen in de sponsorperikelen tussen de vier spelers en de bond.

"Ik acht de kans heel klein dat ze meedoen", zei Van Dooremalen zondag bij de nationale titelstrijd in Almere. "Maar ik houd de mogelijkheid wel open. We willen onze beste spelers graag opstellen en tot het laatste moment kan de selectie nog worden aangepast."

Eigen rackets

De vier spelers zijn bij het toernooi verplicht met materiaal van de sponsor van de bond te badmintonnen. Ze hebben echter een eigen geldschieter en willen met die rackets spelen. Het kwartet verloor vorig jaar een kort geding tegen de bond over de kwestie, maar er loopt nog een bodemprocedure.

Van Dooremalen nam de vier wel op in de selectie, maar de afgelopen dagen zijn de partijen niet nader tot elkaar gekomen rond de deelname aan de EK. "Er wordt in de wandelgangen wel gepraat, maar dat heeft nog niets concreets opgeleverd", aldus Van Dooremalen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!