clubzoeker

BWF schrapt rokjesregel

BWF schrapt rokjesregel

Het nieuws dook vandaag al op allerlei Engelstalige nieuwssite op: de BWF heeft aangegeven dat het de nieuwe regel voorlopig niet zal invoeren.

Ken je BV Conquesto al?

BWF Council to investigate new clothing regulations further

The Badminton World Federation (BWF) has accepted a recommendation from the Women In Badminton Committee to further study on the general clothing regulations and thereby not to introduce the regulations as currently drafted regarding the mandatory use of skirts or dresses.

The mandatory ruling was initially supposed to be implemented on 1 May 2011 but after feedback fro

m various quarters, was deferred by one month to 1 June 2011.

The Women In Badminton Committee, headed by former world champion Nora Perry, said the recommendation was also based on feedback from the Athletes Commission. The Athletes Commission represents the players' interests in the BWF Council with full voting rights.

"There have been various feedbacks from many quarters and after taking into account all these comments, especially those from the Athletes Commission, it is our recommendation to Council to do further study before implementing new clothing regulations. It is still our intention to focus on a better presentation of the game, but we will like to broaden the scope to include both men and women, and the feedback will also include views from various stakeholders such as the clothing manufacturers", said Perry.

"The Committee is also pleased that the BWF Council has accepted our recommendation and we would continue to work closely with the Athletes Commission, clothing manufacturers and other stakeholders to prepare a new proposal with a broader scope to Council in December. The BWF Council met in Qingdao, China on 28 May 2011.

The clothing regulation was one of the steps taken by the BWF to raise the profile of women in Badminton. Other initiatives already in place are offering equal prize money for men and women disciplines, standardized 21-point rally system for men and women disciplines and equal male and female participation across the events offered – men's singles, women's singles, men's doubles, women's doubles and mixed doubles.

Athletes Commission chairman Kaveh Mehrabi welcomed the Council's decision to do more work on the strategy to enhance the presentation of the game through clothing regulations before new regulations are introduced as this will give the Commission more time to engage with the players.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!