SportSport

BWF schrapt rokjesregel

BWF schrapt rokjesregel

Het nieuws dook vandaag al op allerlei Engelstalige nieuwssite op: de BWF heeft aangegeven dat het de nieuwe regel voorlopig niet zal invoeren.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

BWF Council to investigate new clothing regulations further

The Badminton World Federation (BWF) has accepted a recommendation from the Women In Badminton Committee to further study on the general clothing regulations and thereby not to introduce the regulations as currently drafted regarding the mandatory use of skirts or dresses.

The mandatory ruling was initially supposed to be implemented on 1 May 2011 but after feedback fro

m various quarters, was deferred by one month to 1 June 2011.

The Women In Badminton Committee, headed by former world champion Nora Perry, said the recommendation was also based on feedback from the Athletes Commission. The Athletes Commission represents the players' interests in the BWF Council with full voting rights.

"There have been various feedbacks from many quarters and after taking into account all these comments, especially those from the Athletes Commission, it is our recommendation to Council to do further study before implementing new clothing regulations. It is still our intention to focus on a better presentation of the game, but we will like to broaden the scope to include both men and women, and the feedback will also include views from various stakeholders such as the clothing manufacturers", said Perry.

"The Committee is also pleased that the BWF Council has accepted our recommendation and we would continue to work closely with the Athletes Commission, clothing manufacturers and other stakeholders to prepare a new proposal with a broader scope to Council in December. The BWF Council met in Qingdao, China on 28 May 2011.

The clothing regulation was one of the steps taken by the BWF to raise the profile of women in Badminton. Other initiatives already in place are offering equal prize money for men and women disciplines, standardized 21-point rally system for men and women disciplines and equal male and female participation across the events offered – men's singles, women's singles, men's doubles, women's doubles and mixed doubles.

Athletes Commission chairman Kaveh Mehrabi welcomed the Council's decision to do more work on the strategy to enhance the presentation of the game through clothing regulations before new regulations are introduced as this will give the Commission more time to engage with the players.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!