clubzoeker

Amsterdam 'badmintonhoofdstad' van Europa

Amsterdam 'badmintonhoofdstad' van Europa

Van 14 tot en met 19 februari 2012 is Amsterdam een week lang de 'Badminton Capital of Europe'.

SportSport

Ken je BC Delft al?

Badminton Nederland organiseert deze week de Europese kampioenschappen voor landenteams (vrouwen en mannen) in Sporthallen Zuid. Voor de organisatie van het evenement wordt nauw samengewerkt met Topsport Amsterdam.

Begin 2011 organiseerde Badminton Nederland ook al het EK badminton voor gemengde landenteams. Ook dat evenement vond plaats in Sporthallen Zuid. Nederland wist toen de kwartfinales te behalen en grootmacht Denemarken ging er met de titel vandoor.

In 2012 verwelkomt Badminton Nederland opnieuw de toppers uit onder andere Denemarken, Duitsland, Rusland, Polen, Engeland, België, Frankrijk en Nederland. Op het EK gaat het niet alleen om gouden, zilveren en bronzen medailles, tevens liggen er tickets klaar voor de beste teams voor deelname aan het WK mannenteams en vrouwenteams in China, later dat jaar. Met opnieuw de organisatie van een Europese titelstrijd in Amsterdam wil Badminton Nederland – in samenwerking met de gemeente Amsterdam – tevens de opmars maken naar het binnenhalen van het grootste badmintonevenement, een WK.

Naast topbadminton staat in aanloop en tijdens het EK ook badminton als breedtesport in de schijnwerpers met als doel een maatschappelijke spin-off te creëren. Tezamen met verschillende Amsterdamse badmintonverenigingen worden activiteiten georganiseerd om onder andere jeugd – van basisschool tot voortgezet onderwijs – en senioren kennis te laten maken met de sport. Badminton Nederland en Amsterdam willen hiermee zowel de sportbeoefening als het bezoeken van het Europees Kampioenschap stimuleren.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!