clubzoeker

Amsterdam 'badmintonhoofdstad' van Europa

Amsterdam 'badmintonhoofdstad' van Europa

Van 14 tot en met 19 februari 2012 is Amsterdam een week lang de 'Badminton Capital of Europe'.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Badminton Nederland organiseert deze week de Europese kampioenschappen voor landenteams (vrouwen en mannen) in Sporthallen Zuid. Voor de organisatie van het evenement wordt nauw samengewerkt met Topsport Amsterdam.

Begin 2011 organiseerde Badminton Nederland ook al het EK badminton voor gemengde landenteams. Ook dat evenement vond plaats in Sporthallen Zuid. Nederland wist toen de kwartfinales te behalen en grootmacht Denemarken ging er met de titel vandoor.

In 2012 verwelkomt Badminton Nederland opnieuw de toppers uit onder andere Denemarken, Duitsland, Rusland, Polen, Engeland, België, Frankrijk en Nederland. Op het EK gaat het niet alleen om gouden, zilveren en bronzen medailles, tevens liggen er tickets klaar voor de beste teams voor deelname aan het WK mannenteams en vrouwenteams in China, later dat jaar. Met opnieuw de organisatie van een Europese titelstrijd in Amsterdam wil Badminton Nederland – in samenwerking met de gemeente Amsterdam – tevens de opmars maken naar het binnenhalen van het grootste badmintonevenement, een WK.

Naast topbadminton staat in aanloop en tijdens het EK ook badminton als breedtesport in de schijnwerpers met als doel een maatschappelijke spin-off te creëren. Tezamen met verschillende Amsterdamse badmintonverenigingen worden activiteiten georganiseerd om onder andere jeugd – van basisschool tot voortgezet onderwijs – en senioren kennis te laten maken met de sport. Badminton Nederland en Amsterdam willen hiermee zowel de sportbeoefening als het bezoeken van het Europees Kampioenschap stimuleren.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Op zaterdag 30 september speelde Smashing de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Amersfoort.

1 oktober 2023

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Na twee overwinningen heeft DKC de eerste nederlaag moeten incasseren. De Haagse badmintonners gingen in de stadsderby tegen Drop…

1 oktober 2023

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een overtuigende 8-0 overwinning gepakt tegen Roosterse.

1 oktober 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

Vrijdag verscheen de acceptatielijst van de 74e editie van de Yonex Dutch Open in de Maaspoort Den Bosch. Mark Caljouw…

28 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!