Piet Bitters roots bij INDOmania 4

Piet Bitters roots bij INDOmania 4

De Melkweg en Stichting INDOmania presenteren op maandag 9 april (Tweede Paasdag) voor het eerst een grootschalig evenement met Indische muziek, performances, literatuur, film, beeldende kunst en natuurlijk erg lekker Indisch eten onder de noemer INDOmania 4.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met o.a. Diederik van Vleuten, Adriaan van Dis, Loïs Lane en vele anderen. Elke zaal in de Melkweg krijgt een ander Indisch karakter: van oud koloniaal tot extreme modern Asian. Er zal een culinair walhalla plaatsvinden onder leiding van S.I.R. (Selected Indonesian Restaurants), het neusje van de zalm van Indische restaurants uit Nederland. In de Cinema worden Indische filmmakers aan het woord gelaten en worden er premières vertoond van herontdekt filmmateriaal uit Indië. In de Oude Zaal maken dichters, theatermakers én een buitengewoon hoogleraar hun opwachting en spelen Xavier Boot en altvioliste Esther Apituley klassieke muziek.

Diverse Indische topgitaristen zullen onder de noemer Guitar-ManIA muziek ten gehore brengen die gebaseerd is op de oorspronkelijke vaderlandse Indo-rock. Guitar-ManIa bestaat o.a. uit: Arnold van Dongen (Ilse de Lange, Loïs Lane), Erwin van Ligten (Julya Lo'ko) Rudy de Queljoe, Patrick Drabe en Marcel Fisser. De speciaal voor dit event geformeerde INDOmania-band zal de gitaristen begeleiden.

Ook de fantastische Monique & Suzanne Kleman treden nog een keer, samen met hun band (bestaande uit Arnold van Dongen, Rob van Dongen, Eveline Carels, William Nuruwe en Sandra Sahupala), op in de meest Indische bezetting tijdens het bestaan van Loïs Lane.

Daarnaast zal de magnifieke Monica Akihary haar opwachting maken samen met haar trio Brouwer-Akihary-Bhattacharya en hebben harpiste Lavinia Meijer en pianist Feiko Deutekom speciaal voor INDOmania 4 een nieuw programma samengesteld.

  • Klik hier voor het hele artikel.
  • QR-code voor dit artikel

    QR-code

    Deel dit artikel

    • linkedin
    • facebook
    • twitter
    • whatsapp

    Handige informatie over badminton

    In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

    Reacties
    StudentenlevenStudentenleven

    badmintonline.nl op YouTube

    We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

    Recente artikelen
    GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

    GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

    Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

    20 juli 2024

    Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

    Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

    De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

    19 juli 2024

    Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

    Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

    Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

    19 juli 2024

    Nieuwe website Badminton Nederland

    Nieuwe website Badminton Nederland

    Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

    19 juli 2024

    Vond je dit leuk om te lezen?

    Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!