James Worthy: 'Badminton is ooit bedacht door vier geestelijk gehandicapte astronauten'

James Worthy: 'Badminton is ooit bedacht door vier geestelijk gehandicapte astronauten'

Terwijl iedereen zich druk maakt om de financiële crisis, de poolkappen en de Hoorn van Afrika, maak ik me druk om aankomend weekend.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Column: Loop naar de maan

Van zaterdagochtend tot zondagavond zit ik namelijk in een bungalowpark met mijn nieuwe schoonouders. 'De badmintonraketten zitten al in de tas,' sms'te mijn schoonvader zojuist.

Badminton? Ik haat badminton; het is niet alleen de slechtste rebus ooit, het is ook gewoon tennis voor nichten, incontinente senioren en zwervers. Badminton is ooit bedacht door vier geestelijk gehandicapte astronauten; ze wilden naar de maan vliegen in een shuttle van veren, maar dat ging uiteindelijk niet door omdat ze niet van 10 naar 1 konden aftellen in het Engels. Uit woede sloeg eentje de miniatuurversie van de shuttle de lucht in en tien jaar later was badminton een olympische sport.

Ik heb sowieso altijd al moeite gehad met de term schoonouders; alsof mijn eigen ouders in een moeras leven als een stelletje onzindelijke wrattenmensen. Wrattenmensen die in huisjes van snot wonen en zulke lange teennagels hebben dat ze deze als afdruiprek kunnen gebruiken. Schoonouders heten alleen schoonouders omdat ze onophoudelijk vragen blijven spuwen als een hogedrukreiniger.

'Wat doen je ouders?’
'Die hebben een badmintonschool in Oost-Maleisië.'

'Op welke politieke partij stem je?'

'Ik weet niets van politiek. Ik weet alleen dat Jack de Vries een spindoctor is en dat vind ik erg nobel van hem, geleedpotigen hebben ook gevoelens. Ik weet dat Frénk van der Linden zijn stylist een pijlgifkikker is en ik weet dat Felix Rottenberg eigenlijk Gideon Composthoop heet.'

'Ben je echt verliefd op mijn dochter?'

‘Natuurlijk, ze is mijn alles; ze is mijn cola en chocolade. Kunnen we nu stoppen met de vragen? Wat ik ook antwoord, ik heb seks met uw dochter, dus goede vrienden zullen we naar alle waarschijnlijkheid nooit worden. Dit gezegd hebbende wil ik best nog een potje met u badmintonnen voordat het donker wordt.'

'Akkoord, pak jij de shuttles en de raketten?'
'Als een vieze Wubbo Ockels pa, als een vieze Wubbo Ockels.'

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark…

27 juni 2022

Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!