SportSport

Maartje Wortel: 'Allemaal op badminton'

Maartje Wortel: 'Allemaal op badminton'

Al een paar weken is badmintonnend Nederland druk in de weer met de voorbereidingen van de Week van het Badminton, die vandaag begint met de Dag van de Recreant en zondag eindigt met de Dag van het Wedstrijdbadminton.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

"De week is in leven geroepen om te laten zien hoe stoer, snel en gezond de badmintonsport is en hoe leuk en gezellig het is bij de badmintonvereniging."

Het is inderdaad nodig, die week, want ik geloof niet dat er iemand is die badminton stoer en snel vindt. Ik heb zelf een paar jaar gebadmintond in sporthal de Hilt in Eemnes. Ik kreeg les van een Indische man die Peter heette, hij was de minst stoere en meest rustige man die ik ooit in mijn leven heb ontmoet. Hij had een goede uitwerking op de kinderen. Als je liep te klooien werd je met zachte hand naar huis gestuurd. Er zat een heel druk jongetje bij ons in de groep die de shuttle steeds tegen het plafond van de sportzaal sloeg. Wij vonden het allemaal erg knap dat hij het plafond kon raken, (dat hij de shuttle überhaupt kon raken) maar Peter stuurde de jongen naar huis. "Je speelt dit spel niet in je eentje. Je moet samenwerken. Het gaat niet om het plafond, het gaat om je medemens."

Op een zeker ogenblik bestond de groep nog uit drie kinderen (altijd prijs), de rest was weggestuurd met het advies om te gaan voetballen of hockeyen. "Daar kunnen jullie meer energie in kwijt." Badminton is een slome, trage en sullige sport; een erg fijne afwisseling in deze snelle hippe tijd. Bondscoach Gerben Bruijstens zegt echter op de website badminton.nl dat hij als geen ander weet dat badminton ook entertainment is. Hij heeft namelijk zes keer op rij de finale van het Nederlands Kampioenschap mannenenkelspel verloren, maar de tribunes bleven vol.(!)

Op diezelfde website werden er in de aanloop van de Week van het Badminton ook antwoorden gegeven op prangende spelersvragen. "Wat doe je als je achter staat in een game?" Antwoord: "Dit ligt natuurlijk helemaal aan de reden waarvoor je achter staat. Maar wat erg vaak voorkomt is dat je achter staat doordat je zelf teveel fouten maakt. Zo krijgt de tegenstander de punten eigenlijk cadeau."

Badminton is niet alleen entertainment, het is ook levenswijsheid. Jammer dat je daar niemand over hoort.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!