SportSport

Maartje Wortel: 'Allemaal op badminton'

Maartje Wortel: 'Allemaal op badminton'

Al een paar weken is badmintonnend Nederland druk in de weer met de voorbereidingen van de Week van het Badminton, die vandaag begint met de Dag van de Recreant en zondag eindigt met de Dag van het Wedstrijdbadminton.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

"De week is in leven geroepen om te laten zien hoe stoer, snel en gezond de badmintonsport is en hoe leuk en gezellig het is bij de badmintonvereniging."

Het is inderdaad nodig, die week, want ik geloof niet dat er iemand is die badminton stoer en snel vindt. Ik heb zelf een paar jaar gebadmintond in sporthal de Hilt in Eemnes. Ik kreeg les van een Indische man die Peter heette, hij was de minst stoere en meest rustige man die ik ooit in mijn leven heb ontmoet. Hij had een goede uitwerking op de kinderen. Als je liep te klooien werd je met zachte hand naar huis gestuurd. Er zat een heel druk jongetje bij ons in de groep die de shuttle steeds tegen het plafond van de sportzaal sloeg. Wij vonden het allemaal erg knap dat hij het plafond kon raken, (dat hij de shuttle überhaupt kon raken) maar Peter stuurde de jongen naar huis. "Je speelt dit spel niet in je eentje. Je moet samenwerken. Het gaat niet om het plafond, het gaat om je medemens."

Op een zeker ogenblik bestond de groep nog uit drie kinderen (altijd prijs), de rest was weggestuurd met het advies om te gaan voetballen of hockeyen. "Daar kunnen jullie meer energie in kwijt." Badminton is een slome, trage en sullige sport; een erg fijne afwisseling in deze snelle hippe tijd. Bondscoach Gerben Bruijstens zegt echter op de website badminton.nl dat hij als geen ander weet dat badminton ook entertainment is. Hij heeft namelijk zes keer op rij de finale van het Nederlands Kampioenschap mannenenkelspel verloren, maar de tribunes bleven vol.(!)

Op diezelfde website werden er in de aanloop van de Week van het Badminton ook antwoorden gegeven op prangende spelersvragen. "Wat doe je als je achter staat in een game?" Antwoord: "Dit ligt natuurlijk helemaal aan de reden waarvoor je achter staat. Maar wat erg vaak voorkomt is dat je achter staat doordat je zelf teveel fouten maakt. Zo krijgt de tegenstander de punten eigenlijk cadeau."

Badminton is niet alleen entertainment, het is ook levenswijsheid. Jammer dat je daar niemand over hoort.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!