Almere Vandaag: 'Jonge talenten geven vorm aan badmintonners'

Almere Vandaag: 'Jonge talenten geven vorm aan badmintonners'

In de opmaat naar de play offs voor het nationale kampioenschap badminton voor clubteams heeft Almere zaterdagavond een eenvoudige overwinning geboekt op BV Slotermeer.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het werd in eigen sporthal 6-2. Voordat de tegenstander uit Amsterdam bij de les was stond Dekker al met 3-0 voor.

In beide dubbels werden eenvoudige overwinningen geboekt. Opnieuw viel op met welk gemak Dave Khodabux van partner in het dubbelspel wisselt. Ditmaal was hij met Stephan Branderhorst het duo Hans van Os en Dave Veerman de baas met 21-17 en 21-16. "Ik lijk inderdaad de stabiele factor dit seizoen", vindt Khodabux. Al eerder dit seizoen vertelde hij belangrijk te willen zijn voor de ploeg. "Ik wil de jonge ploeggenoten graag mentaal weerbaar maken. We willen de positieve lijn van de laatste weken doorzetten. Gezichtsverlies lijden is er voor mij niet bij", aldus de belangrijkste speler bij Almere.

Khodabux zag één van de Almeerse talenten ten onder gaan. Alex Vlaar kwam aardig mee in de strijd tegen Ralph Starren, maar moest in de beslissende fase van beide games prijs geven. "Helemaal niet erg voor Alex. Hij kan op dit niveau wennen", meende Dave Khodabux. Ook in het gemengd dubbel moest Alex Vlaar samen met Yvonne Sie het wedstrijdpunt laten aan het Slotermeerse duo. "Alex kan ervaring opdoen. Dat is onze politiek. Ook Cheryl Seijnen en Manon Sibbald doen het als jongste teamleden uitstekend", was coach Erik Staats tevreden over zijn talenten. Staats is volvertrouwen over de aanstaande play offs. "We tanken op dit moment veel zelfvertrouwen. Met nog één competitiewedstrijd te gaan, steken we al in op de strijd tegen DKC", keek Staats alvast vooruit naar de eerste ronde van de play offs.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!