Almere Vandaag: 'Jonge talenten geven vorm aan badmintonners'

Almere Vandaag: 'Jonge talenten geven vorm aan badmintonners'

In de opmaat naar de play offs voor het nationale kampioenschap badminton voor clubteams heeft Almere zaterdagavond een eenvoudige overwinning geboekt op BV Slotermeer.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het werd in eigen sporthal 6-2. Voordat de tegenstander uit Amsterdam bij de les was stond Dekker al met 3-0 voor.

In beide dubbels werden eenvoudige overwinningen geboekt. Opnieuw viel op met welk gemak Dave Khodabux van partner in het dubbelspel wisselt. Ditmaal was hij met Stephan Branderhorst het duo Hans van Os en Dave Veerman de baas met 21-17 en 21-16. "Ik lijk inderdaad de stabiele factor dit seizoen", vindt Khodabux. Al eerder dit seizoen vertelde hij belangrijk te willen zijn voor de ploeg. "Ik wil de jonge ploeggenoten graag mentaal weerbaar maken. We willen de positieve lijn van de laatste weken doorzetten. Gezichtsverlies lijden is er voor mij niet bij", aldus de belangrijkste speler bij Almere.

Khodabux zag één van de Almeerse talenten ten onder gaan. Alex Vlaar kwam aardig mee in de strijd tegen Ralph Starren, maar moest in de beslissende fase van beide games prijs geven. "Helemaal niet erg voor Alex. Hij kan op dit niveau wennen", meende Dave Khodabux. Ook in het gemengd dubbel moest Alex Vlaar samen met Yvonne Sie het wedstrijdpunt laten aan het Slotermeerse duo. "Alex kan ervaring opdoen. Dat is onze politiek. Ook Cheryl Seijnen en Manon Sibbald doen het als jongste teamleden uitstekend", was coach Erik Staats tevreden over zijn talenten. Staats is volvertrouwen over de aanstaande play offs. "We tanken op dit moment veel zelfvertrouwen. Met nog één competitiewedstrijd te gaan, steken we al in op de strijd tegen DKC", keek Staats alvast vooruit naar de eerste ronde van de play offs.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!