clubzoeker

Bijeenkomst Badminton Nederland met afgevaardigden

Bijeenkomst Badminton Nederland met afgevaardigden

Badminton Nederland heeft zaterdagochtend 5 januari de afgevaardigden uitgenodigd voor een bijeenkomst over de huidige situatie rondom topbadminton.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het doel van de bijeenkomst was enerzijds de afgevaardigden bij te praten over de huidige stand van zaken, over de stappen die zijn ondernomen en over de voorlopige plannen die zijn gemaakt, maar anderzijds ook om in een open discussie gebruik te maken van de input en feedback van de afgevaardigden voordat definitieve plannen zullen worden gepresenteerd en uitgewerkt.

Bestuurder en portefeuillehouder topsport Ton Wijers herhaalde in een notendop nog even de voorgeschiedenis, lichtte een aantal gemaakte stappen en de uitgangspunten voor het aangescherpte topbadmintonbeleid toe en presenteerde een paar scenario’s met bijbehorende beleidsmatige en financiële effecten.

Het uitgangspunt van Badminton Nederland is dat het investeringsplan zoals ingediend is bij NOC*NSF en dat na een intensief traject tot stand is gekomen, inhoudelijk overeind blijft. De kern van het nieuwe topsportbeleid blijft dat het aanbieden van kwaliteit voorop staan en deelname aan de Olympische Spelen het doel is.

Uit het topsportbeleidsplan werden een aantal hoofdpunten benoemd:

  • Selectie van zes tot acht elitespelers met aanvulling van zes tot acht jeugdige talenten Jong Oranje
  • Trainen in kleine groepen
  • Persoonlijke ontwikkelingsplannen en eigen rol spelers daarin
  • Prestatieafspraken met spelers en trainers
  • Stages in buitenland
  • Conditie en kracht als essentiële voorwaarden
  • Specialistische en wetenschappelijke begeleiding
  • Talentscouting door hoogwaardige Scholen en Academies
  • Hoogwaardige opleiding en inzet trainers binnen Scholen en Academies

Om deze ambities waar te maken binnen de huidige financiële mogelijkheden en uitgangspunten zullen besparingen op kosten door onder andere inkrimping van de technische staf en beperking van uitzendingen naar toernooien noodzakelijk zijn. Daarnaast worden de verschillende alternatieven voor Papendal overwogen en zullen potentiële sponsoren gezocht worden.

Badminton Nederland sloot de presentatie af met de conclusie dat het binnen het voorgestelde scenario financieel mogelijk is om alle nationale selecties een volwaardig topbadmintonprogramma te kunnen aanbieden.

De afgevaardigden kregen vervolgens de gelegenheid kritische vragen te stellen en input te geven op de voorgestelde scenario’s en beleidslijnen. De algemene sfeer in de open en inhoudelijke discussie was positief.

Badminton Nederland heeft de bijeenkomst als zeer waardevol ervaren en kan hiermee verder met de nadere concrete invulling en uitwerking van het topsportbeleid.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Zandbaktrainer als technisch directeur van de badmintonbond

Zandbaktrainer als technisch directeur van de badmintonbond

Het is vandaag precies vier jaar geleden dat Badminton Nederland het drama-arbeidscontract aanging met een zandbaktrainer.…

25 september 2022

Podcast BadmintonInside debuteert Competitie Journaal

Podcast BadmintonInside debuteert Competitie Journaal

Sinds de badmintonpodcast met Joran Kweekel hebben de drie verschillende persoonlijkheidstypes achter BadmintonInside weer nieuwe…

24 september 2022

DKC aan vooravond van derby tegen VELO

DKC aan vooravond van derby tegen VELO

Voor de badmintonners van DKC staat er aanstaande zaterdag een heuse derby op het programma. In sporthal Hoge Veld ontvangen de…

22 september 2022

Maximale score tijdens eerste thuiswedstrijd VELO

Maximale score tijdens eerste thuiswedstrijd VELO

Zaterdagavond 17 september stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Na de 3-5 overwinning van vorige week…

19 september 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!