clubzoeker

Bijeenkomst Badminton Nederland met afgevaardigden

Bijeenkomst Badminton Nederland met afgevaardigden

Badminton Nederland heeft zaterdagochtend 5 januari de afgevaardigden uitgenodigd voor een bijeenkomst over de huidige situatie rondom topbadminton.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het doel van de bijeenkomst was enerzijds de afgevaardigden bij te praten over de huidige stand van zaken, over de stappen die zijn ondernomen en over de voorlopige plannen die zijn gemaakt, maar anderzijds ook om in een open discussie gebruik te maken van de input en feedback van de afgevaardigden voordat definitieve plannen zullen worden gepresenteerd en uitgewerkt.

Bestuurder en portefeuillehouder topsport Ton Wijers herhaalde in een notendop nog even de voorgeschiedenis, lichtte een aantal gemaakte stappen en de uitgangspunten voor het aangescherpte topbadmintonbeleid toe en presenteerde een paar scenario’s met bijbehorende beleidsmatige en financiële effecten.

Het uitgangspunt van Badminton Nederland is dat het investeringsplan zoals ingediend is bij NOC*NSF en dat na een intensief traject tot stand is gekomen, inhoudelijk overeind blijft. De kern van het nieuwe topsportbeleid blijft dat het aanbieden van kwaliteit voorop staan en deelname aan de Olympische Spelen het doel is.

Uit het topsportbeleidsplan werden een aantal hoofdpunten benoemd:

  • Selectie van zes tot acht elitespelers met aanvulling van zes tot acht jeugdige talenten Jong Oranje
  • Trainen in kleine groepen
  • Persoonlijke ontwikkelingsplannen en eigen rol spelers daarin
  • Prestatieafspraken met spelers en trainers
  • Stages in buitenland
  • Conditie en kracht als essentiële voorwaarden
  • Specialistische en wetenschappelijke begeleiding
  • Talentscouting door hoogwaardige Scholen en Academies
  • Hoogwaardige opleiding en inzet trainers binnen Scholen en Academies

Om deze ambities waar te maken binnen de huidige financiële mogelijkheden en uitgangspunten zullen besparingen op kosten door onder andere inkrimping van de technische staf en beperking van uitzendingen naar toernooien noodzakelijk zijn. Daarnaast worden de verschillende alternatieven voor Papendal overwogen en zullen potentiële sponsoren gezocht worden.

Badminton Nederland sloot de presentatie af met de conclusie dat het binnen het voorgestelde scenario financieel mogelijk is om alle nationale selecties een volwaardig topbadmintonprogramma te kunnen aanbieden.

De afgevaardigden kregen vervolgens de gelegenheid kritische vragen te stellen en input te geven op de voorgestelde scenario’s en beleidslijnen. De algemene sfeer in de open en inhoudelijke discussie was positief.

Badminton Nederland heeft de bijeenkomst als zeer waardevol ervaren en kan hiermee verder met de nadere concrete invulling en uitwerking van het topsportbeleid.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!