Sportnext: 'Bond zoekt sporters t.e.a.b.'

Sportnext: 'Bond zoekt sporters t.e.a.b.'

In de schaduw van het almachtige voetbal is menig sportbond op zoek naar sponsors beland geraakt in een voettocht door de Sahara.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De combinatie van deze verzengende sponsordroogte, teruglopende Lotto gelden en afkalvende ledenbestanden begint voor veel bonden een dodelijke cocktail te vormen. De argumentatie vanuit de bond voor het gebrek aan sponsoring ligt vrijwel altijd in de hoek van de aanhoudende recessie, achterblijvende topsportprestaties en een gebrek aan media aandacht.

Het aanhoren van dit riedeltje is voor mij genoeg voor het stellen van de eerste diagnose dat de oplossing voor de betreffende bond nog ver weg is. Om uberhaupt het fundament voor een goede sponsoringstrategie neer te leggen moeten de bonden eerst naar de kern van het probleem. En die zit hem in de snel veranderende maatschappij en hierin niet meebewegende bonden. De laatste resten van de verzuiling brokkelen af en de term lidmaatschap ondergaat een volledige herijking. Daarbij draait iedere afweging om al dan niet gecreeerde toegevoegde waarde en laat die nu juist bij veel sportbonden ter discussie staan bij de individuele sportbeoefenaar.

De kern van sponsoring draait om emotionele verbinding tot stand te brengen tussen merk en doelgroepen waarbij in dit geval sport het verbindingsmiddel is. En daar raak je de sponsorproblematiek van menig bond in het hart: ze staan niet meer in verbinding met de doelgroep. Om in de toekomst relevant te blijven zullen bonden zich volledig moeten gaan richten op het faciliteren en ontzorgen van de indivuele sportbeoefenaar. Daarbij moet niet de zendingsdrang van de bond maar de vraag van het individu centraal staan.

Lees de rest van dit artikel op de website van Sportnext.nl.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

Wereldranglijst Badminton op 6 december 2022: Piek en Tabeling in top 15

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Van nummer 25 op 27 september jl. naar nummer 37 vandaag:…

6 december 2022

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

Tweede Fase van Nederlandse Badminton Eredivisie 2022-2023 begonnen

In Haarlem versloeg thuisploeg Duinwijck mede-titelkandidaat Almere met 6-2 tijdens de tweede fase van de Nederlandse Badminton…

5 december 2022

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Smashing wint de eerste handhavingskraker

Zaterdag 3 december, de start van de tweede helft van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De eerste helft van de competitie werd…

4 december 2022

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!