SportSport

Sportnext: 'Bond zoekt sporters t.e.a.b.'

Sportnext: 'Bond zoekt sporters t.e.a.b.'

In de schaduw van het almachtige voetbal is menig sportbond op zoek naar sponsors beland geraakt in een voettocht door de Sahara.

clubzoeker

Ken je US Badminton al?

De combinatie van deze verzengende sponsordroogte, teruglopende Lotto gelden en afkalvende ledenbestanden begint voor veel bonden een dodelijke cocktail te vormen. De argumentatie vanuit de bond voor het gebrek aan sponsoring ligt vrijwel altijd in de hoek van de aanhoudende recessie, achterblijvende topsportprestaties en een gebrek aan media aandacht.

Het aanhoren van dit riedeltje is voor mij genoeg voor het stellen van de eerste diagnose dat de oplossing voor de betreffende bond nog ver weg is. Om uberhaupt het fundament voor een goede sponsoringstrategie neer te leggen moeten de bonden eerst naar de kern van het probleem. En die zit hem in de snel veranderende maatschappij en hierin niet meebewegende bonden. De laatste resten van de verzuiling brokkelen af en de term lidmaatschap ondergaat een volledige herijking. Daarbij draait iedere afweging om al dan niet gecreeerde toegevoegde waarde en laat die nu juist bij veel sportbonden ter discussie staan bij de individuele sportbeoefenaar.

De kern van sponsoring draait om emotionele verbinding tot stand te brengen tussen merk en doelgroepen waarbij in dit geval sport het verbindingsmiddel is. En daar raak je de sponsorproblematiek van menig bond in het hart: ze staan niet meer in verbinding met de doelgroep. Om in de toekomst relevant te blijven zullen bonden zich volledig moeten gaan richten op het faciliteren en ontzorgen van de indivuele sportbeoefenaar. Daarbij moet niet de zendingsdrang van de bond maar de vraag van het individu centraal staan.

Lees de rest van dit artikel op de website van Sportnext.nl.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!