SportSport

Sportnext: 'Bond zoekt sporters t.e.a.b.'

Sportnext: 'Bond zoekt sporters t.e.a.b.'

In de schaduw van het almachtige voetbal is menig sportbond op zoek naar sponsors beland geraakt in een voettocht door de Sahara.

Ken je SV Sparta al?

De combinatie van deze verzengende sponsordroogte, teruglopende Lotto gelden en afkalvende ledenbestanden begint voor veel bonden een dodelijke cocktail te vormen. De argumentatie vanuit de bond voor het gebrek aan sponsoring ligt vrijwel altijd in de hoek van de aanhoudende recessie, achterblijvende topsportprestaties en een gebrek aan media aandacht.

Het aanhoren van dit riedeltje is voor mij genoeg voor het stellen van de eerste diagnose dat de oplossing voor de betreffende bond nog ver weg is. Om uberhaupt het fundament voor een goede sponsoringstrategie neer te leggen moeten de bonden eerst naar de kern van het probleem. En die zit hem in de snel veranderende maatschappij en hierin niet meebewegende bonden. De laatste resten van de verzuiling brokkelen af en de term lidmaatschap ondergaat een volledige herijking. Daarbij draait iedere afweging om al dan niet gecreeerde toegevoegde waarde en laat die nu juist bij veel sportbonden ter discussie staan bij de individuele sportbeoefenaar.

De kern van sponsoring draait om emotionele verbinding tot stand te brengen tussen merk en doelgroepen waarbij in dit geval sport het verbindingsmiddel is. En daar raak je de sponsorproblematiek van menig bond in het hart: ze staan niet meer in verbinding met de doelgroep. Om in de toekomst relevant te blijven zullen bonden zich volledig moeten gaan richten op het faciliteren en ontzorgen van de indivuele sportbeoefenaar. Daarbij moet niet de zendingsdrang van de bond maar de vraag van het individu centraal staan.

Lees de rest van dit artikel op de website van Sportnext.nl.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Wat is de rol van Jaap Wals binnen Badminton Nederland?

Jaap Wals trad in december 2019 aan als technisch directeur a.i., zo meldt hij op zijn LinkedIn-profiel. Per 1 september moet…

19 februari 2021

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

Rusland schakelt Nederlandse badmintonners uit op EK Gemengde Teams

De Nederlandse badmintonners zijn helaas uitgeschakeld op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa. In de laatste…

18 februari 2021

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

TeamNLBadminton zegeviert over Engeland op EK Gemengde Landenteams

De Nederlandse badmintonploeg heeft de tweede wedstrijd op het EK gemengde landenteams in Finland gewonnen. In Vantaa was Oranje…

17 februari 2021

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

Nederland verliest nipt van Frankrijk op EK

De Nederlandse badmintonploeg heeft de openingswedstrijd op het EK gemengde landenteams in het Finse Vantaa nipt verloren.…

16 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!