clubzoeker

Woede over stroperige regels

Woede over stroperige regels

In Roosteren hebben ze het op dit moment even gehad met de badmintonbond. Die blokkeerde om formele redenen een belangrijke transfer.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Mandenlang was de technische commissie van eredivisionist Roosterse bezig om de talentrijke Mirte van Lieshout uit Schijndel in te lijven. De Brabantse wilde haar talenten testen in de eredivisie badminton.

Van Lieshout twijfelde echter nog over de overgang naar Roosteren en ging in mei hals over kop op een stage van vier maanden naar Azië. Ze verzuimde blijkbaar om haar mogelijke transfer veiligheidshalve alvast aangetekend te melden bij de Landelijke Commissie Wedstrijdzaken (LCW).

Bij haar vereniging Schijndel was men niet op de hoogte van de transfermodus. Bestuurslid Pim Kwaks van Roosterse was dat wél, maar hij was aanvankelijk niet bij de transfer betrokken. En zo geschiedde het leed.

Van Lieshout koos toch voor Roosterse, maar afgelopen vrijdag kreeg de club te horen dat de transfer niet kon doorgaan, met als argumentatie dat de LCW geen precedent wilde scheppen. Die stugge houding van de landelijke organisatie heeft bij de club kwaad bloed gezet. Ook een officieel beroep bij het hoofdbestuur van Badminton Nederland bood geen soelaas.

In Roosteren spreekt men er schande van. Ze zijn er zelfs zo boos dat de club zeker niet verschijnt bij de aangekondigde 'kickoff' waarbij de eredivisionisten aan de pers gepresenteerd worden. Bestuurslid Pim Kwaks: "We willen voorkomen dat de sfeer daar verziekt wordt. We hebben het even hélémaal gehad met de bond."

Dus geen Brabantse Van Lieshout naar Roosterse, maar wel weer een Belgische. Floris Oleffe, jeugdinternational uit Leuven en trainingsmaatje van de vorig seizoen al ingelijfde Belg Marijn Put, is toegevoegd aan de selectie. Evenals jeugdinternational Nico Hermans die van concurrent Victoria komt.

Trainers Igo Jongen, Rolf Koch, Cyriel Weijers en Paul Doveren hebben de beschikking over zes mannen om twee teams te bemannen, immers Frank Vermeesch, Ceriel Custers en échte clubman Dennis Dubbelman zijn er ook nog. Een klein potentieel.

Bij de vrouwen is het al niet anders. Zes meiden, ook voor twee teams, is schraal. De samenstelling van teams is nog niet bekendgemaakt. Roxanne Molenmaker, Afrikaans kampioene Grace Gabriël, Wendy Hoeve, Marloes Maes, Linda Hoedemakers en Lianne Janssen moeten uitmaken wie op één, dan wel op twee gaat spelen.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!