Indonesië getroffen door afmeldingen tijdens WK in Kopenhagen

Indonesië getroffen door afmeldingen tijdens WK in Kopenhagen

Indonesia's ambitions in the Li-Ning BWF World Championships 2014 have been severely dented with the withdrawals of Men's Doubles defending champions, Mohammad Ahsan/Hendra Setiawan, and Simon Santoso in Men's Singles.

Ken je BC Castellum al?

PBSI International Relations Manager Bambang (Rudy) Roedyanto today informed the Badminton World Federation that these competitors were being withdrawn from the tournament due to injury, with Ahsan having re-injured his back and Santoso being diagnosed with dengue fever last night.

"It's a disaster for us – what can I say. We are leaving on Thursday morning and we have no choice (but to withdraw them). They cannot play," he said.

This news completes a triple whammy for Indonesian badminton, with the earlier withdrawal from the World Championships of the defending Mixed Doubles pair, Tontowi Ahmad and Liliyana Natsir due to an ankle injury which Ahmad suffered in June.

As the World Championships draw has already been done, there will be no replacements for either Ahsan/Setiawan or Santoso. Ironically, Santoso was catapulted into the Men's Singles line-up on the morning of the draw, after China withdrew last year's semi-finalist, Du Pengyu.

"It's the second time Ahsan has had lower back pain and it has gotten worse in the past few days while he has been training. He cannot even sit down properly now so, of course, he can’t move well or jump-smash and the doctor says he should not go," stated Roedyanto.

Meanwhile, Santoso has been hospitalised after falling ill yesterday.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wat er ook gebeurt met competitieseizoen: gehele teambijdrage betalen

Wat er ook gebeurt met competitieseizoen: gehele teambijdrage betalen

De Nederlandse badmintonbond heeft een notitie naar haar lidverenigingen gestuurd met als titel: Reactie op vragen rondom betalen…

28 november 2020

Online bondsvergadering Badminton Nederland: nieuwe contributietarieven vastgesteld

Online bondsvergadering Badminton Nederland: nieuwe contributietarieven vastgesteld

Deze zaterdagmorgen organiseert Badminton Nederland de Bondsvergadering voor bestuur, afgevaardigden, commissieleden en andere…

28 november 2020

TB Brabant: Topsport Badminton in Brabant

TB Brabant: Topsport Badminton in Brabant

Brabant is van oudsher altijd een badmintonbolwerk geweest. Met name in de jaren negentig werden de kampioenschappen…

23 november 2020

Badminton Nederland Jaarplan 2021: coronavirus bepaalt de koers

Badminton Nederland Jaarplan 2021: coronavirus bepaalt de koers

Dit jaarplan 2021 wordt geschreven tijdens de tweede golf van het coronavirus. Deze tweede golf en de daaropvolgende…

19 november 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!