Meten is weten, maar hoe meet je?
Vixtor Axelsen veegt op rij vier spelers van de baan. Namelijk Henri Hurskainen, Erik Meijs, Tien Minh Nguyen en Tien Chen Chou. Tien Minh Nguyen maakt de meeste punten (33), dan Henri (29), gevolgd door Tien (28) en als laatste Erik met 16 punten.
Jij het nieuws, wij een tikkie!
Vervolgens wordt Viltor totaal opgerold door Lee Chong Wei. Hier komt Viltor net zo hoog uit als Erik tegen hem, namelijk 16 punten. Als je Lee Chong Wei dus neemt als 100% voor 42 gemaakte punten, dan komt Viktor op een resultaat uit van 38.10% tegen Lee Chong Wei.
Op de tegenstanders van Viktor kan je dezelfde berekening loslaten en dan kom je voor Tien Minh uit op 78.57%, Henri 69.05%, Tien 66.67% en Erik op 38.10%. Als je daarna deze cijfers afzet tegen het resultaat van Viktor tegen Lee Chong Wei, dan komt hetzelfde rijtje uit op de volgende % in afstand tegen over Lee Chong Wei: Tien Minh 0.87%, Henri 0.76%, Tien 0.74% en Erik 0.42%.
De afstand tussen deze spelers en de nummer 1 van de wereld is volgens deze berekening voor allemaal meer dan 99% terwijl het voor de beste speler uit Europa in dit WK 38.10% is.
Het is aardig om doelen af te zetten tegen cijfers. Volgens deze cijfers staat Erik Meijs net zover van de top van Europa af als dat de top van Europa afstaat van de top van de wereld. Met zo'n enorme afstand tussen de spelers in Europa onderling kan je dus stellen dat indien Viktor mee doet aan het EK Erik Meijs in zijn hele badmintonloopbaan NOOIT Europees kampioen kan worden. Dat stel ik op deze manier, omdat Victor maar een klein beetje jonger is dan Erik. Viktor is daarentegen meer dan 11 jaar jonger dan Lee Chong Wei, dus hij heeft heel veel kans ooit wereldkampioen te worden.
Net zo goed als dat het frustrerend is geweest voor Lee Chong Wei dat er iemand was als Lin Dan, is dat ook het geval voor Erik en alle andere nieuwe jonge spelers in Europa dat er iemand is als Viktor Axelsen. Want je weet op voorhand dat je NOOIT iets zal winnen zolang hij ook meedoet en je hebt alleen een kans als hij in de toekomst een blessure oploopt.
In de hele sportgeschiedenis zie je dit gegeven en in de Nederlandse wielrensport is er zelfs een naam voor: het Joop Zoetemelk syndroom.
Op dit artikel berust auteursrecht: neem de tekst en afbeeldingen niet over zonder schriftelijke toestemming van badmintonline.nl. Een weblink of QR-code naar dit artikel plaatsen op de website of in het clubblad van je badmintonclub mag natuurlijk wel.
QR-code voor dit artikel
Subsidies geschrapt voor topbadminton
Vorige week werd bij Badminton Nederland bekend dat de subsidies geschrapt worden. Is badminton minder populair geworden en wat…
19 december 2024
Topbadmintonner Debora Jille: zet badminton(spelers) niet buitenspel
Dit is mijn allereerste bijdrage op LinkedIn en ik heb altijd gehoopt en ernaar toe gewerkt dat mijn eerste post een hele…
16 december 2024
Smashing sluit 2024 af met overwinning!
Afgelopen zaterdag nam Smashing het op tegen VELO. Dit keer was de wedstrijd in Wijchen met ons enthousiast aanwezige…
15 december 2024
Nederland verslaat Turkije in eerste kwalificatieduel EK Mixteams 2025
De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd tijdens de kwalificatie voor het EK gemengde teams 2025 gewonnen.
4 december 2024