Interview met Hans-Kristian Vittinghus

Interview met Hans-Kristian Vittinghus

Lees hier een kort interview met het eerste reekshoofd in het heren enkel en nummer 8 van de wereld Hans-Kristian Vittinghus.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Net een interessant gesprek met enkele Deense toppers achter de rug en meer bepaald met Hans-Kristian Vittinghus. Deze 28-jarige Deen uit Frederikshavn staat momenteel op de 8ste plaats in de wereld bij de heren enkel en dus mogen we hier gerust spreken van een rasechte wereldtopper. Op het pas afgelopen WK in Kopenhagen won hij nog met 21-18/21-15 van Yuhan Tan. Hoogste tijd dus om hem enkele vragen te stellen.

Wat komt zo'n topper in Leuven zoeken?

Ik kom hier vooral om het nieuwe scoresysteem gewoon te worden. Binnenkort beginnen we in de Deense League ook met dit systeem (wel setting tot 15) en dit is voor mij de enige mogelijkheid om al aan het systeem gewoon te worden.

Wat vind je eigenlijk van het systeem?

Op zich maakt het mij niet veel uit met welk systeem er gaat gespeeld worden. Net zoals vorige keer ga je bij de toppers in het begin enkele onverwachte resultaten krijgen maar iedereen zal zich vrij snel aanpassen. Bij de enkelspelen ben ik het systeem wel genegen maar voor het heren dubbel vind ik het niet bepaald een vooruitgang. Je hebt al zo weinig rally's op topniveau en de wedstrijden gaan nu wel heel snel gedaan zijn. Dit kan toch ook niet de bedoeling zijn!

Hoe evalueer je het afgelopen WK in Denemarken? Je hoorde links en rechts dat jullie niet goed gepresteerd hebben terwijl er toch drie bronzen medailles behaald werden?

We zijn ondertussen al aan deze kritiek gewoon geraakt. Uiteindelijk waren we toch het derde land op het WK. De Deense badmintonbond had de lat wel erg hoog gelegd. Men had gehoopt om 5 punten te behalen (brons=1, zilver=2, goud=3) en eigenlijk was er dus op een gouden medaille gehoopt. Uiteindelijk hebben we dus 3 punten behaald en presteerden voor de Deense bond dus onder de voorop gestelde verwachtingen.

Zaterdag komt Peter Gade langs om een demowedstrijd te spelen. Hoe moeilijk is het om onder zijn schaduw uit te geraken?

Uiteindelijk is het vooral de buitenwacht die hiermee bezig is, wij veel minder. Maar ja, je kunt natuurlijk niet wegcijferen dat hij drie jaar na mekaar het nummer 1 van de wereld was.

Bedankt Hans-Kristian en veel succes nog!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Loting WK Badminton 2022: Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ontbreken

Woensdag heeft de loting plaatsgevonden voor de Wereldkampioenschappen Badminton 2022 in Tokio, Japan. De mondiale titelstrijd…

10 augustus 2022

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Badminton Nederland zoekt de nieuwe Martijn van Tongeren om een data driven organisatie te worden!

Heb jij de drive om jezelf steeds te verbeteren, weet jij alles van de digitale mogelijkheden om een product of dienst te…

10 augustus 2022

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Word jij de nieuwe Rene, Alex of Bodil van Badminton Nederland?

Heb jij een passie voor fotografie, een scherp oog voor detail en heb je affiniteit met de (badminton)sport? Dan zijn we op zoek…

2 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!