SportSport

BBF brengt badmintonsport op hoger niveau

BBF brengt badmintonsport op hoger niveau

De badmintonsport wordt met een teruggang in het ledenaantal geconfronteerd. Het tij moet gekeerd worden. Weg met het stoffige imago, tijd voor vernieuwing, luidt het credo van de Bossche Badminton Federatie (BBF).

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Paul Kleijn uit Nieuwkuijk en Roland van Boekel uit Vlijmen maken beiden deel uit van het zevenkoppige bestuur van de Bossche Badminton Federatie. De BBF is een federatie van 27 regionale badmintonverenigingen met in totaal 2.200 leden en is destijds ontstaan als afsplitsing van de Nationale bond, zoals er destijds meer separate federaties zijn ontstaan.

Wilde bonden, zo werden zij oorspronkelijk genoemd. Het sedert maart 2014 samengestelde nieuwe bestuur van de BBF zet vol in op verbetering van het aanzien van de sport en beoogt een ledengroei te realiseren. Dit bestuur bruist van initiatieven en enthousiasme, maar ook van daadkracht. Een transformatie van bestuurlijk amateurisme naar meer professionaliteit. Van vrijheid blijheid naar een strakke regulering. Niet terugblikken naar de oude problemen met Badminton Nederland, maar vooruit kijken hoe je elkaar kunt versterken en met elkaar succesvoller kunt zijn.

Om in badmintontermen te blijven: niet zeuren over die ene shuttle die in het net of buiten de lijnen terecht komt, maar juist de geweldige smashes die over het net en binnen de lijnen komen accentueren.

Paul en Roland zijn tot het bot gemotiveerd en enthousiast. Zij spannen zich bijzonder in het badmintonspel vooral in Brabant te promoten. Waar het individueel clubbelang voor het algemeen belang van de sport gesteld werd, past nu het verbinden en collectief denken en handelen.

Paul: "De stap naar het optimaliseren van de sport en het dominanter uitdragen van BBF wordt mede ingegeven door het feit dat we sinds kort een hoofdsponsor hebben gevonden voor de toernooireeks, te weten Hebris, een webwinkel in badmintonartikelen. Deze hoofdsponsor investeert in onze sport en verbindt haar naam hier aan. Daar past een meer professionele uitstraling en organisatie bij."

Roland voegt hiermeteen toe: "De bekendheid van BBF komt mede voort uit de grandslamtoernooien die wij jaarlijks organiseren. Een happening waar veel regionale clubs en federaties onder auspiciën van BBF aan deelnemen. Vanaf nu draagt dit toernooi de naam: Hebris BBF Senior & Junior Tour.

Het blijft niet bij het organiseren van de grandslamtoernooien. De BBF heeft ook een jeugdplan ontwikkeld, dat elke vereniging bij hen kan afnemen. Het betreft een draaiboek voor de vereniging om op een adequate wijze met de jeugd aan de slag te gaan. Zelfs de mogelijkheid tot het inhuren van een gediplomeerde coach die enkele weken de eigen clubleiders, naast het trainen van de jeugd, opleidt, is een optie.

Een mijlpaal van de BBF worden de Bossche Badminton Dagen. De combinatie BBF, Badmintonclub Den Bosch (BCH), Badmintonbond NL en Maaspoort organiseert in februari een evenement waaraan alle echelons uit de samenleving in clinics kunnen deelnemen. Jong en oud, valide en minder valide, bruin en blank, man en vrouw, iedereen is welkom. Alle doelgroepen worden benaderd. Het evenement wordt in de Maaspoort gehouden en start op 7 februari.

De finale Carlton Eredivisie wordt gespeeld op 21 februari. Dit belooft een spektakel van jewelste te worden. Volgens Paul kunt u hiervan drie nachten niet slapen. Er worden deze dagen in totaal vele duizenden spelers en toeschouwers verwacht. Het doel ook hier is: de badmintonsport te promoten en een ledenaanwas te bereiken.

Een ander nieuw initiatief van BBF is dat spelers op vertoon van hun classificatiekaart, een soort lidmaatschapsbewijs van een club, bij zeventien aangesloten verenigingen binnen de regio voor het luttele bedrag van €3,00 ook aldaar mogen spelen. Veel clubs spelen maar eenmaal per week en dat beperkt het lid enigszins in zijn/haar mogelijkheden.

Via dit initiatief wordt er meer ruimte gecreëerd om te kunnen spelen. Wanneer, hoe vaak en waar je maar wilt.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!