SportSport

Kwalificaties EK gemengde landenteams

Kwalificaties EK gemengde landenteams

Dit weekend worden op diverse plaatsen in Europa de kwalificaties voor het EK gemengde landenteams, dat in februari 2015 doorgaat in Leuven, gespeeld. Badminton Europe blikte vooruit. In onderstaand artikel werpt het een blik op de eerste drie kwalificatiegroepen.

Maak kennis met Joran Kweekel!

De universiteitsstad Leuven (België) is gastheer van het EK Gemengde Landenteams 2015, oftewel EMTC. Hoewel we nog drie maanden moeten wachten op de finales barst de strijd dit weekend al los. 28 teams uit heel Europa proberen dit weekend om zich te kwalificeren naast 5 teams die al een plaatstje hebben verroverd.

De reeds geplaatste spelers uit Duitsland (regerend kampioen), België (gastland), Denemarken, Engeland en Rusland (ranking 1, 2 en 3 in Europa) kunnen rustig hun potentiële tegenstanders gedeslaan. Deze zullen spelen in 7 kwalificatiegroepen waarvan de winnaar het gegeerde ticket voor EK in de wacht sleept.

Groep 1 (Slovenië)

Nederland sloeg het aanbod af om de kwalificaties te verzorgen. Kandidaat Slovenië kreeg daarna de kans om de locatie vast te leggen, een luxepositie die ze duidelijk in hun voordeel hebben kunnen buigen. De uiteindelijke locatie wordt Lendeva, een afgelegen stadje dicht bij de grens met Kroatië en Hongarije.

Hoewel de trip uiteraard een logistieke uitdaging zal zijn voor de deelnemende teams (Litouwen, Faeroër en Nederland) krijgt Nederland toch de favorietenrol toebedeeld met spelers als Eric Pang, Iris Tabeling, Mark Caljouw en Soraya De Visch Eijbergen in de rangen.

Voorspelling: overwinning voor Nederland met Slovenië en Litouwen in duel voor de tweede plaats.

Belangrijkste match: heren enkel: Iztok Ultrosa (Slovenië) en Kestutuis Navickas (Litouwen).

Groep 2 (Tsjechië)

Tsjechië nam de uitdaging aan en koos Praag uit als gastlocatie. Ze zullen een zware kluif hebben aan Schotland, dat met spelers als Gilmour, Bankier, Blair en Van Rietvelde een sterk team afvaardigt. Zwisterland gooit mogelijk nog roet in het eten. Speelster Sabrina Jaquet kwam de laatste weken erg sterk uit de hoek. Ander namen uit het team zijn Huser en Schaller, die recent hersteld is van een blessure. Dat laatste betekent weer een opsteker voor de Zwitserse ploeg.

Voorspelling: Schotland in pole position voor winst, Zwitserland een sterke tweede en Letland dat verrast met sterke enkels.

Belangrijkste match: heren enkel: Merrilees (Schotland) en Koukal (Tsjechië).

Groep 3 (Frankrijk)

De Franse overwinning op hun thuislocatie Aire-su-la-Lys is zo goed als zeker. Het Franse team speelde het niet klaar om zich comfortabel in de top 3 te nestelen en greep dan ook de kans om te spelen op bekend terrein. Extra voordeel voor de thuisploeg is dat sommige topspelers zo wat extra rust krijgen. Israël en Wit-Rusland vervolledigen de groep, naast Oostenrijk dat waarschijnlijk met de tweede plaats aan de haal zal gaan.

Voorspelling: winst voor Frankrijk met Oostenrijk in tweede positie.

Belangrijkste match: Obernosterer of Wraber (Oostenrijk) tegen Zilberman (Israël).

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!