Kwalificaties EK gemengde landenteams

Kwalificaties EK gemengde landenteams

Dit weekend worden op diverse plaatsen in Europa de kwalificaties voor het EK gemengde landenteams, dat in februari 2015 doorgaat in Leuven, gespeeld. Badminton Europe blikte vooruit. In onderstaand artikel werpt het een blik op de eerste drie kwalificatiegroepen.

De universiteitsstad Leuven (België) is gastheer van het EK Gemengde Landenteams 2015, oftewel EMTC. Hoewel we nog drie maanden moeten wachten op de finales barst de strijd dit weekend al los. 28 teams uit heel Europa proberen dit weekend om zich te kwalificeren naast 5 teams die al een plaatstje hebben verroverd.

De reeds geplaatste spelers uit Duitsland (regerend kampioen), België (gastland), Denemarken, Engeland en Rusland (ranking 1, 2 en 3 in Europa) kunnen rustig hun potentiële tegenstanders gedeslaan. Deze zullen spelen in 7 kwalificatiegroepen waarvan de winnaar het gegeerde ticket voor EK in de wacht sleept.

Groep 1 (Slovenië)

Nederland sloeg het aanbod af om de kwalificaties te verzorgen. Kandidaat Slovenië kreeg daarna de kans om de locatie vast te leggen, een luxepositie die ze duidelijk in hun voordeel hebben kunnen buigen. De uiteindelijke locatie wordt Lendeva, een afgelegen stadje dicht bij de grens met Kroatië en Hongarije.

Hoewel de trip uiteraard een logistieke uitdaging zal zijn voor de deelnemende teams (Litouwen, Faeroër en Nederland) krijgt Nederland toch de favorietenrol toebedeeld met spelers als Eric Pang, Iris Tabeling, Mark Caljouw en Soraya De Visch Eijbergen in de rangen.

Voorspelling: overwinning voor Nederland met Slovenië en Litouwen in duel voor de tweede plaats.

Belangrijkste match: heren enkel: Iztok Ultrosa (Slovenië) en Kestutuis Navickas (Litouwen).

Groep 2 (Tsjechië)

Tsjechië nam de uitdaging aan en koos Praag uit als gastlocatie. Ze zullen een zware kluif hebben aan Schotland, dat met spelers als Gilmour, Bankier, Blair en Van Rietvelde een sterk team afvaardigt. Zwisterland gooit mogelijk nog roet in het eten. Speelster Sabrina Jaquet kwam de laatste weken erg sterk uit de hoek. Ander namen uit het team zijn Huser en Schaller, die recent hersteld is van een blessure. Dat laatste betekent weer een opsteker voor de Zwitserse ploeg.

Voorspelling: Schotland in pole position voor winst, Zwitserland een sterke tweede en Letland dat verrast met sterke enkels.

Belangrijkste match: heren enkel: Merrilees (Schotland) en Koukal (Tsjechië).

Groep 3 (Frankrijk)

De Franse overwinning op hun thuislocatie Aire-su-la-Lys is zo goed als zeker. Het Franse team speelde het niet klaar om zich comfortabel in de top 3 te nestelen en greep dan ook de kans om te spelen op bekend terrein. Extra voordeel voor de thuisploeg is dat sommige topspelers zo wat extra rust krijgen. Israël en Wit-Rusland vervolledigen de groep, naast Oostenrijk dat waarschijnlijk met de tweede plaats aan de haal zal gaan.

Voorspelling: winst voor Frankrijk met Oostenrijk in tweede positie.

Belangrijkste match: Obernosterer of Wraber (Oostenrijk) tegen Zilberman (Israël).

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Breaking: Lin Dan announces retirement

Breaking: Lin Dan announces retirement

On Saturday morning CTGN published an article in which is was announced that the Chinese legend, Lin Dan has chosen to retire…

4 juli 2020

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Badminton Nederland: alleen focus op AirBadminton en topsport?

Onze sport is in de grootste crisis van de afgelopen 50 jaar en Badminton Nederland doet alsof er niets aan de hand is. Ze komt…

1 juli 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland annuleert Dutch Open 2020

Badminton Nederland heeft besloten om de 72e editie van de Dutch Open (BWF Tour Super 100), het grootste internationale…

30 juni 2020

Badminton en corona update (week 26)

Badminton en corona update (week 26)

Yes, we mogen weer! Vanaf 1 juli is binnensport, onder voorwaarden, weer toegestaan en daar zijn wij ontzettend blij mee.

25 juni 2020

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

Badminton Nederland in gesprek met leverancier over AirShuttles die snel sneuvelen

De introductie van de nieuwe sport was ook direct de introductie van de nieuwe AirShuttle. Op deze nieuwe AirShuttle is heel…

19 juni 2020

Badminton en corona update (week 23)

Badminton en corona update (week 23)

Gisteren werd in de diverse media nogmaals bevestigd dat de sportsector de komende maanden verder open zal gaan. Per 1 juli mogen…

5 juni 2020

Badminton en corona update (week 22)

Badminton en corona update (week 22)

In een wekelijkse update willen wij jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent de badmintonsport en…

29 mei 2020

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Mogen we weer badmintonnen per 1 juli?

Tijdens de persconferentie van de overheid op woensdag 27 mei werd duidelijk dat sportscholen per 1 juli weer open mogen mits zij…

28 mei 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!