Arends op koers voor Rio

Arends op koers voor Rio
StudentenlevenStudentenleven

HAARLEM - Jacco Arends ligt op koers in het kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van Rio 2016. Met partner Selena Piek bezet de Haarlemse badmintonner in het gemengd dubbel de vijftiende plaats op de wereldranglijst.

Op de geschoonde lijst, zonder een aantal Chinezen en Indonesiërs staan ze zelfs op de negende positie. Aan het eind van het kwalificatietraject op 1 mei 2016 is een plek bij de beste zestien op de geschoonde lijst vereist.

De oud-Duinwijckers danken deze notering onder meer aan een prima optreden tijdens het WK vorige week in Indonesië. Daarin rekenden zij op indrukwekkende wijze af met een als zesde geplaatst Chinees koppel. De kwartfinale tegen de Chinese nummers twee bleek daarna het eindstation.

"Het ging prima. Het geeft vertrouwen dat we ook dit soort tegenstanders kunnen verslaan. Prettig was de ondersteuning van zo'n 6000 Indonesiërs op de tribune die duidelijk voor ons als underdog waren. We hebben daarna nog nooit zoveel leuke reacties gekregen, want ik kan mij niet herinneren wanneer Nederlanders in de mix zover gekomen zijn op het WK’", zegt de 24-jarige Haarlemmer, die zijn studie psychologie tijdelijk heeft onderbroken.

A-status

Aangename bijkomstigheid was dat sportkoepel NOC*NSF het duo de A-status heeft toegekend. "Wij waren er helemaal niet mee bezig en hebben het ook pas later vernomen. Je moet je er niet al te veel voorstellen. Badminton is teruggeplaatst naar de categorie 4B en dat levert geen inkomen en geen auto op."

Arends heeft het mannendubbel uit zijn hoofd gezet. Selena Piek (23) doet dat niet en speelt ook in het vrouwendubbel met Eefje Muskens, waarin ze minstens zo goede vooruitzichten heeft op plaatsing voor Rio. De combinatie is fysiek te doen, maar houdt ook zekere risico's in qua blessures en overbelasting. De weg is immers nog lang, met Super Series in Azië en toernooien in Europa, waar punten te verdienen zijn.

Budget

Arends en Piek krijgen een budget van Badminton Nederland, waarmee ze moeten zien uit te komen.

"We regelen alles zelf. We houden reis- en verblijfkosten zo laag mogelijk en dan lukt het net. Als we in Nederland zijn, trainen we met een goede groep op Papendal en daar krijgen we ook paramedische begeleiding. Daarnaast speel ik nog in de sterke Deense competitie bij Greve, wat mij de broodnodige inkomsten oplevert. Van badminton word je in Nederland zeker niet rijk, maar ik investeer vooral omdat ik het spelletje dat ik bij Duinwijck heb geleerd nog steeds fantastisch vind. Rio 2016 moet het hoogtepunt worden."

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Maatregelen ter bestrijding van het coronavirus verscherpt voor de sport

Maatregelen ter bestrijding van het coronavirus verscherpt voor de sport

Op 28 september heeft het kabinet de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus verscherpt. Voor de sport houden deze…

29 september 2020

DKC scoort 10 punten in dubbelweekend

DKC scoort 10 punten in dubbelweekend

Afgelopen weekend stonden er twee wedstrijden op het programma voor het vlaggenschip van DKC. Zaterdag werd in de thuiswedstrijd…

28 september 2020

Zwaar dubbelweekend voor Smashing vrijwel vruchteloos

Zwaar dubbelweekend voor Smashing vrijwel vruchteloos

Een dubbelweekend voor de boeg voor de ploegen in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Smashing nam het op zaterdagavond op tegen…

28 september 2020

Zwaar bevochten zege in Limburg voor Almere

Zwaar bevochten zege in Limburg voor Almere

In de Nederlandse Badminton Eredivisie heeft Almere moeizaam de uitwedstrijd tegen Roosterse BC weten te winnen. Alleen de dames…

28 september 2020

Dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie voor Duinwijck

Dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie voor Duinwijck

Afgelopen weekend stond het eerste dubbelweekend van dit seizoen op het programma in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Op…

28 september 2020

Wederom winst voor VELO in Nederlandse Badminton Eredivisie

Wederom winst voor VELO in Nederlandse Badminton Eredivisie

Het team uit Wateringen mocht zondagmiddag 27 september aantreden in eigen VELO-hal, ditmaal tegen Amersfoort. Door het…

28 september 2020

Nederlandse Badminton Eredivisie: AMOR geen partij voor VELO

Nederlandse Badminton Eredivisie: AMOR geen partij voor VELO

Vanuit het noorden reisde VELO met veel punten weer huiswaarts. Het goede gevoel van vorige week door winst tegen DKC, werd…

27 september 2020

Ruime winst voor Almere op Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ruime winst voor Almere op Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook de vierde wedstrijd van dit seizoen is door Almere winnend afgesloten. In Sporthal Raggers werd Hoornse met 7-1 verslagen.…

27 september 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!