SportSport

Spanning bij voorzitter badmintonners neemt toe

Spanning bij voorzitter badmintonners neemt toe

Zaterdag moet het gebeuren. Dan moet het vlaggenschip van Badmintonvereniging Almere, Qontent Almere, kampioen van de eredivisie worden.

Maak kennis met Kirsten de Wit!

Iets waar de vereniging één keer eerder heel dichtbij was. Twee jaar geleden werd de finale van VELO uit Wateringen verloren. Velo is zaterdag in de Maaspoort in Den Bosch opnieuw de tegenstander.

Inmiddels is er wel het nodige veranderd bij de Almeerders. Toen waren ze geen favoriet, maar met het aantrekken van onder andere meervoudig Nederlandse kampioen Eric Pang is het team van trainer Erik Staats dat nu wel. In de reguliere competitie werd met 4-4-gelijkgespeeld tegen VELO. De favorietenrol is mede ingegeven door het feit dat de Almeerders tijdens de reguliere competitie geen enkele wedstrijd verloren.

Voor Henk Staats, voorzitter van de vereniging, staat het halen van de landstitel al een tijdje heel hoog op zijn verlanglijstje. Hij is al 27 jaar voorzitter. Uiteraard zegt de 69-jarige Staats dat hij niet zenuwachtig is, maar tussen de regels door is er wel spanning bij hem merkbaar. "Ik krijg elke dag van mijn vrouw te horen dat ik een ongeduldig type ben. Dan zal het dus wel waar zijn. Ik kijk ook heel erg uit naar zaterdag, maar zenuwachtig ben ik nog niet echt. Het is niet dat ik er niet van kan slapen. Dat doe ik prima hoor", vertelt Staats.

In de 27 jaar dat de gepensioneerde Almeerder nu voorzitter is, werd hij regelmatig scheef aangekeken als hij weer eens zei dat hij kampioen wilde worden en talent wilde ontwikkelen. Met het team dat er nu staat, en het feit dat Almeerder Alex Vlaar bij VELO speelt, lijkt hij in beide stellingen te slagen. "We moeten eerst nog kampioen worden hoor en ik heb dat heus niet allemaal alleen gedaan en gezegd. We zijn met een heel team vrijwilligers die nadenken en dingen verzinnen. En het is ook niet zo dat ik de alom heersende voorzitter ben. Zo bemoei ik me helemaal niet met de technische commissie. Mijn zoon zit daar dan wel in, maar ik hoef bij hem echt niet aan te komen met iets over de opstelling. Dan lachen ze me uit. Maar goed, ik zie ook dat we nu een hele goede kans maken en door iedereen die een objectieve kijk heeft, worden we als favoriet bestempeld. Laat het dan ook maar gebeuren, maar daar heb ik dus zeker geen invloed op. Ik kan er nu niets meer aan doen."

Zaterdag gaan er sowieso twee bussen vol met Almeerders naar de Maaspoort en gaan er volgens Staats ook nog enkele tientallen Almeerders met eigen vervoer.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!