clubzoeker

Smashing houdt punt over aan de eerste thuiswedstrijd in Wijchen

Smashing houdt punt over aan de eerste thuiswedstrijd in Wijchen

Zaterdag 21 september, de eerste thuiswedstrijd van Smashing. De ambiance was sfeervol, er was veel publiek en het beloofde een mooie badmintonavond te worden

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De tegenstander van vanavond was Almere, zij hadden vorig seizoen een mooie 2e plek behaald en spelen dit seizoen met exact hetzelfde team. Aan de kant van 2dA Smashing ontbraken Marijn, Casper en Inger. De laatste twee door deelname aan de Belgian Junior 2024, als voorbereiding voor de wereld jeugdkampioenschappen waar ze volgende week naartoe gaan.

Bij de mannendubbel speelde Timo Poos aan de zijde van Freek Golinski tegen Alex Vlaar en Noah Haase. In de tweede set gingen Freek en Timo voortvarend van start en kwamen ze zelfs op een paar punten voorsprong. Helaas zette Alex en Noah een tandje bij en werd de dubbel uiteindelijk gewonnen door Almere met 14-21, 18-21.

De vrouwendubbel waar Lieke en Maureen het opnamen tegen Cheryl Seinen en Alida Chen, ging naar Almere met twee keer 16-21.

Rune mocht als eerste mannenenkel aantreden tegen Dennis Koppen. Vorig jaar wist Rune nog te stunten door van Dennis te winnen. Deze keer ging het wederom gelijk op, maar waar in de tweede set de stand vrij dik lijkt, waren de rally's niet minder mooi. Rune heeft goed weerstand geboden, echter verloor hij met 21-23 en 5-21.

Doordat Marijn niet aanwezig was, was er een plek in de tweede herenenkel te vullen. Sinds begin dit seizoen traint de jonge Est, Chris-Robin Talts mee bij Smashing. Aan hem de zware taak om te enkelen tegen Noah. Noah speelde nagenoeg foutloos en Chris-Robin had hier en daar wat last van wedstrijdzenuwen. De wedstrijd werd met duidelijke cijfers gewonnen door Almere, 4-21 en 7-21.

In de eerste vrouwenenkel, Maureen tegen Alida, schoot Maureen uit te startblokken. Met een voorsprong van 11-4 leek niets deze set nog in gevaar te kunnen brengen. Alleen wist Alida steeds meer grip op het spel van Maureen te krijgen en kroop ze langzaam dichterbij. Gelukkig wist Maureen de set toch naar zich toe te trekken. Na deze eerste set had Maureen moeite om haar tactiek (en hoge tempo) vast te houden. Waar dit in de derde set weer wat beter lukte, won Alida uiteindelijk met 21-17, 8-21, 16-21. De tweede vrouwenenkel speelde Leonie, tegen invalster Ilse Stoffelen. Ilse maakte het Leonie niet makkelijk, maar gelukkig wist Leonie het eerste punt van de avond te maken, 24-22/21-18. Tussenstand 1-5.

Beide mixen gingen in twee sets naar Almere. Freek en Lieke wisten beide sets tot de 11 de leiding te nemen en hadden tevens in de eerste set een setpoint tegen Dennis en Cheryl. maar dwongen helaas geen derde set af 22-24 en 16-21. Timo en Leonie verloren met 12-21/15-21 van Alex en Rosalie Teuben.

Eindstand: 1-7.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Smashing houdt punt over aan de eerste thuiswedstrijd in Wijchen

Smashing houdt punt over aan de eerste thuiswedstrijd in Wijchen

Zaterdag 21 september, de eerste thuiswedstrijd van Smashing. De ambiance was sfeervol, er was veel publiek en het beloofde een…

22 september 2024

Solide overwinning Almere op Smashing

Solide overwinning Almere op Smashing

Almere heeft zaterdagavond een 7-1 overwinning gepakt in de uitwedstrijd tegen Smashing. Er werd gestart zonder Dyon van Wijlick…

22 september 2024

DKC de sterkste in Haagse Derby

DKC de sterkste in Haagse Derby

Het badmintonpubliek werd in het openingsweekend van de Nederlandse Badminton Eredivisie gelijk getrakteerd op een affiche om de…

16 september 2024

Smashing verdeelt de punten in eerste wedstrijd van het seizoen

Smashing verdeelt de punten in eerste wedstrijd van het seizoen

In de mannendubbel namen Casper Spaans en Freek het op tegen Ruben Jille (huidig Nederlands Kampioen mannendubbel) en Ruben…

16 september 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!