clubzoeker

Versie

Met elke nieuwe release bekijken we hoe we badmintonline.nl beter kunnen maken. Hieronder zie je de ontwikkelgeschiedenis van badmintonline.nl.

Versie 1.0 - Eerste release op 5 april 2010

badmintonline.nl is begonnen als discussiesforum gebaseerd op PHPbb en opgezet als opvolger van het voormalige badmintonforum.nl en badmintoncentraal.nl. Al snel bleek dat de bezoekers behoefte hadden aan een regelmatige nieuwsvoorziening, iets waarin badmintonline in de forum van een discussieforum op dat moment niet kon voldoen.

Versie 2.0 - Eerste release op 14 juni 2010

Om af en toe een nieuwsbericht te kunnen publiceren, is Wordpress ingezet. Na enkele weken gebruik hebben we besloten om vanwege de grote flexibiliteit over te stappen naar MODx. In deze periode is de site sterk uitgebreid.

 • 2.0 - 14-06-2010 - Start Wordpress-site voor nieuwsvoorziening. Forum verhuisd naar badmintonline.nl/community.
 • 2.1 - 20-12-2010 - Migratie naar MODx omgeving. Focus 100% op nieuwspublicatie, forse uitbreiding grootte van de website.

Versie 3.0 - Eerste release op 26 augustus 2013

We nemen afscheid van MODx als technisch fundament van de site. Laadtijden van pagina's en blackouts van de site zijn voor ons indicatie dat we moeten ingrijpen. We hebben een eigen systeem ontwikkeld, Alex van Zaanen heeft de migratie van artikelen en foto's op magische wijze verzorgd en de site is nu responsive. Met op dit moment al >35% mobiele bezoekers, krijgen zij nu een site optimaal voor hun kleine schermen.

We hebben met deze release - voorlopig - afgescheid genomen van de profielpagina's van topspelers en ook van de zoekfunctie op de website. Enerzijds omdat de tag-pagina's voor een groot deel diezelfde functie kunnen vervullen, anderszijds omdat deze zoekfunctie nog ontwikkeld moet worden.

 • 3.0 - 26-08-2013 - Migratie naar zelfontwikkeld beheersysteem, release responsive website.
 • 3.1 - 15-09-2013 - Lancering officiële Carlton Eredivisie pagina op .nl/eredivisie met daarop actuele toernooi.nl gegevens.
 • 3.2 - 17-09-2013 - Bijgewerkte rss-feed voor newsfeedlezers en andere websites. Sitemap-index uitgebreid met tag-sitemap t.b.v. Google.
 • 3.5 - 12-09-2014 - Toevoeging .nl/video onderdeel met Youtube-videos.

Versie 4.0 - Eerste release op 12 november 2014

Deze keer geen dramatische wijzigingen in het achterliggende systeem, maar wel een volledige 'overhaul' van de frontend. Met inmiddels 50% procent mobiel bezoek, hebben we de aandacht meer verlegd naar mobile (in het specifiek de smartphone) first.

 • 4.0 - 12-11-2014 - Restyling volledige website, mobile first. Spelersprofielen met koppeling van toernooi.nl data toegevoegd. Teampagina verrijkt met artikelaantallen en aandeel schrijvers t.o.v. totaal. Bij artikelen en spelers vanaf nu 'aantal keer gelezen' zichtbaar (meting vanaf 7 november 2014). Carlton Eredivisie-pagina geschikter gemaakt voor kleinere schermen, integratie clublogo's. Zoekfunctie (full-text search artikelen) toegevoegd.
 • 4.01 - 13-11-2014 - Op basis van feedback versneld wat aanpassingen gemaakt. Onder artikelen het auteur-vlak weggehaald als een artikel door de redactie is geplaatst. Daarnaast zijn op grotere schermen de reacties onder artikelen voortaan direct zichtbaar. Je kunt vanaf nu ook weer het aantal reacties zien in de artikeloverzichten.
 • 4.02 - 14-11-2014 - De vierkante foto's van oude artikelen omgezet naar juiste verhouding in de artikel-overzichten zodat er geen rare verspringen ontstaan. Discussie-icoontje toegevoegd achter reactieaantal-cijfer in 'meer nieuws'-overzicht onder aan artikel- en spelerspagina's. Social sharing icoontjes onderaan artikel- en spelerspagina's groter gemaakt. Reageer-button opvallender gemaakt. In de zoekresultaten komt nu een 'zocht u deze speler?' of 'zoekt u artikelen van deze schrijver?'-tip in beeld als er een match is.
 • 4.03 - 17-11-2014 - Kwaliteit van foto's in artikel-overzichten verhoogd (hogere resolutie, lagere compressie). Op artikel-, speler- en actie-pagina's de titel bóven de hero-foto geplaatst, zodat deze niet onder de vouw staat op kleinere schermen.
 • 4.04 - 24-11-2014 - Feedback-blok toegevoegd onder artikelen: lezers kunnen direct aangeven of ze een artikel interessant, grappig, irrelevant of vervelend vinden. Bij artikelen en spelers vanaf nu 'aantal keer gelezen' anders geteld: voorheen was dat één bezoek per dag, dat is nu scherper afgesteld naar het aantal weergaven aan dezelfde bezoekers met een minimale onderbreking van 15 minuten.
 • 4.05 - 05-12-2014 - Voor de #teamselfie-actie een polling-systeem ontwikkeld; ook inzetbaar voor hiernavolgende acties. Reactie-mogelijkheid toegevoegd aan de pagina's onder .nl/actie. Flash-banners worden op iOS-apparaten voortaan vervangen door niet-Flash-banners. Nieuwe bannerpositie direct onder menu toegevoegd voor smartphones / mobile only. Op de startpagina staan auomatisch de laatste, lopende acties.
 • 4.06 - 16-04-2015 - Social media iconen toegevoegd aan menu (desktop, tablet en mobile weergaven). Tabel met tags (van artikelen, video's, reviews en acties) opgeschoond.
 • 4.07 - 18-08-2015 - Bij artikelen de auteur of bron ook bovenaan vermeld. Bij spelersprofielen social media iconen toegevoegd en in overzicht categorie toegevoegd voor 'retired players'. Eerder ook al chat / supportfunctie (rechts onderaan alle pagina's) beschikgemaakt. In mobiele weergave verschijnt whatsapp icoon, zodat artikelen gedeeld kunnen worden met whatsapp contacten. Bij artikel-'waardering' onder elk artikel de term 'reactie' vervangen door 'waardering'. Aantal views per artikel verborgen in de nieuwsoverzichten op de startpagina en .nl/nieuws.
 • 4.08 - 06-07-2016 - Social media opties in het menu bijgewerkt.
 • 4.09 - 27-08-2017 - Kleine verbeteringen, waaronder jongens- en meisjes-placeholders voor de spelerspagina, een aanpassing van de Carlton Eredivisie-pagina, andere verdeling van display advertenties en een extra verwijzing naar de huisregels bij het reactie-gedeelte onder artikelen. Ook zijn de paginastatistieken (aantal views) van artikelen en spelerspagina's weer een keer opgeschoond i.v.m. vervuiling door crawlers, bots en andere 'onechte' bezoeken.
 • 4.10 - 10-11-2017 - Veelgevraagde aanpassing: in artikeloverzichten zie je nu de naam van de bron onder de titel i.p.v. 'door Redactie' en op artikelpagina's zie je in het lijstje van de laatste artikelen nu ook de naam van de bron of de auteur achter de titel.
 • 4.11 - 30-11-2017 - Op de spelerspagina's is leeftijd toegevoegd als kenmerk en in het spelersoverzicht is de geboortedatum vervangen door de leeftijd. Ook de rankingcharts van toernooi.nl zijn weer geactiveerd, deze functioneerden niet meer goed. Bij de playerthumbnails in de sidebar staat nu naast de naam ook de leeftijd, zodat de bezoeker niet zelf hoeft te berekenen hoe oud de speler is. Alle artikelpagina's hebben kleinere verbeteringen in de metatags voor 'open graph' gekregen en er is een JSON-gedeelte voor 'structured data' toegevoegd t.b.v. zoekmachines, in het bijzonder Google.
 • 4.12 - 24-12-2017 - De spelersprofielen zijn verder uitgebreid met links-/rechtshandigheid, lengte en nadrukkelijke weergave en vermelding van het badmintonmerk dat optreedt als sponsor. De rankingcharts worden lokaal ingeladen en ook de BWF-ranking wordt getoond zonder server calls naar toernooi.nl of bwfbadminton.com. +++ De zoekfunctie doorzoekt nu ook titels, inleidingen, artikelinhoud en artikeltags. Als een zoekopdracht matcht met een speler, dan wordt nu ook de spelersfoto van het bijbehorende spelersprofiel getoond. +++ Voor indexpagina's zoals de startpagina, .nl/spelers, .nl/nieuws en onderliggende jaar- en maandoverzichten zijn relevante socialmedia-afbeeldingen gekoppeld voor de weergave in tweets en facebookberichten. +++ De 404-pagina toont nu een groot zoekveld om bezoekers direct op weg te helpen. +++ Op de nieuwe .nl/over 'Wie zijn wij?'-pagina is een veelgevraagde toelichting te vinden op de achtergrond van deze website.
 • 4.13 - 17-04-2018 - In voorbereiding op de AVG-richtlijnen zijn vooralsnog álle externe 'display advertising'-netwerken van badmintonline.nl verwijderd en is ook een aantal trackers zoals de Facebook-pixel uitgeschakeld. Op dit moment is het beperkt tot Google Analytics (bezoekersstatistieken - subset: DoubleClick), Google Tag Manager (beheer van [externe] scripts) en Disqus (het reactiesysteem onder artikelen). +++ De spelersprofielen zijn gewijzigd: de rankinggrafiekjes ontbreken nu de BWF deze heeft uitgefaseerd; spelers onder 21 jaar worden als 'meisje' of 'jongen' omschreven bij het label 'geslacht'.
 • 4.14 - 22-05-2018 - Update / toevoeging van een privacy statement.
 • 4.15 - 02-07-2018 - Menu in mobiele weergave verplaatst naar onderkant van het scherm, voor makkelijker gebruik. Ook is op artikelpagina's de intro van het artikel, inclusief de metadata-regel verplaatst naar bóven de artikelfoto. De 'terug naar nieuwsoverzicht'-knop is minder opvallend gemaakt en naar de bovenkant van het scherm verplaatst met als nieuwe tekst 'terug naar artikelen'. Uit de linker kolom is de 'tags'-lijst weggehaald en nu worden de artikeltags in mobiele en desktopweergave direct boven de artikelfoto getoond. Dit stimuleert eerder tot daadwerkelijke 'discovery' van gerelateerde artikelen.
 • 4.16 - 02-03-2019 - In voorgaande zeven maanden kleine aanpassingen doorgevoerd en ontwikkeling nieuwe versie badmintonline.nl opgestart. Vanaf maart is de site veranderd van hostingpartij om beheer eenvoudiger te maken. SSL-encryptie van het hoofddomein en bijbehorende subdomeinen is aanstaande.

Versie 5.0 - Eerste release op 19 maart 2019

Het is vierenhalf jaar geleden sinds de introductie van de vorige layout van badmintonline.nl en het mobiele gebruik van de site is verder toegenomen. Het aantal statische pagina's is verder teruggebracht en de toernooipagina's van het NK, de Dutch Open en de Nederlandse Badminton Eredivisie hebben een vaster stramien.

 • 5.00 - 19-03-2019 - De website is gemigreerd naar een nieuwe hostingpartij zodat we meer invloed hebben op de performance van de website en zaken als cronjobs weer in eigen handen hebben.
 • 5.01 - 01-04-2019 - De Badminton Kennnisbank ('powered by badmintonline.nl') is stilletjes online gegaan en deze wordt langzaam aan gevuld met nieuwe kennisartikelen in de - vooralsnog - zes categoriëen. Inmiddels is e.e.a. verder geoptimaliseerd voor voice search. Gebruikers van slimme speakers zoals Google Home en Google Assistant kunnen nu vragen: "Wat is outdoor badminton?". Deze inspanningen leveren voor sommige kennisartikelen ook al 'featured snippets' op in Google zoekresultaten.
 • 5.02 - 01-05-2019 - Het domein badmintonline.nl is inmiddels verhuisd naar dezelfde partij als waar de hosting al plaatsvond: hierdoor kon eindelijk de SSL-encryptie (https://) ingeschakeld worden voor alle pagina's binnen de website. Daarnaast is op een aantal pagina's (artikelen, kennisartikelen) een display advertising item toegevoegd in de mobiele versie van de site.
 • 5.03 - 01-10-2020 - In ruim een jaar sinds de vorige versie-update zijn er zeer kleine aanpassingen doorgevoerd. Meest recent is echter de op spelonderdeel toegespitste actuele rankingvermelding op de spelersprofielen: hiervoor wordt wekelijks van alle nog actieve spelers met een bwfbadminton.com player profile de daar vermelde (senior) world ranking opgehaald en opgeslagen. Daarnaast zijn de spelersprofielen van voormalige spelers weer zichtbaar gemaakt in de laatste spelerscategorie waarin deze spelers actief waren voor hun 'retirement'. +++ De Nederlandse Badminton Eredivisie pagina is versoberd: momenteel wordt het scrapen van wedstrijdschema's en uitslagen van toernooi.nl praktisch beperkt door de cookie-wall aldaar.
 • 5.04 - 17-10-2020 - In de spelersprofielen is een automatisch gegenereerde FAQ opgenomen en deze wordt via JSON-code ook als 'structured data' aangeboden aan zoekmachines: om beter te ranken bij zowel getypte als gesproken zoekopdrachten.
 • 5.06 - 27-10-2020 - Op de achtergrond is er gewerkt aan het opzetten van een verenigingzoeker die in beginsel clubs aanbiedt uitgesplitst naar provincie. De database is al een klein stukje handmatig gevuld en op de planning staan: zoekfunctie op plaats- of clubnaam en integratie van een Google Maps-equivalent waarop alle clubs in een provincie te zien zijn. Bij elke club is voorzien in een FAQ met bijbehorende 'structured data'. Deze clubpagina's moeten de bezoekers helpen aan goede informatie, zowel op de site zelf als door locatie-gebaseerde indexering door zoekmachines. +++ De onderdelen spelers, kennisbank en clubs zijn voorzien van een zichtbare breadcrumb trail, zodat je snel een niveau omhoog kan zonder het menu te hoeven uitklappen. +++ Er zijn kleine css-aanpassingen gedaan om de focus nog meer op een goede 'mobile first'-ervaring te leggen, waaronder een duidelijke opmaak van het mobiele hamburger-menu.
 • 5.07 - 28-08-2021 - Tussen deze en de laatste versie-update van oktober 2020 zijn er kleine aanpassen gedaan: in de clubzoeker wordt niet alleen vermeld of een club lid is van Badminton Nederland, maar ook kleinere bonden zoals de BBF kunnen 'aangevinkt' worden bij een club. Verschillende BBF- en HBB-clubs spelen competitie in de BNL-competitie, dus hun dubbele lidmaatschap wordt nu ook vermeld. Op de overzichtspagina's wordt nu het aantal clubs en locaties weergegeven per provincie. +++ Een vergelijkbare toevoeging is gedaan op de overzichtspagina's van de spelersselecties: het aantal spelers per selectie wordt vooraf getoond. +++ Kleine aanpassingen t.b.v. SEO en voice search beginnen hun vruchten af te werpen: steeds vaker duiken badmintonline.nl pagina's en artikelen in zoekresultaten op als featured snippets. +++ De kennisbank is in het derde kwartaal van 2021 fors uitgebreid in onder meer de categorieën materiaal en slagen. +++ Artikelen en kennisartikelen zijn voorzien van QR-codes in de desktopweergave. Bij de kennisartikelen is een copyrightmelding geplaatst tegen kopiëren zonder toestemming en bronvermelding.
 • 5.08 - 28-09-2021 - De eredivisiepagina geeft nu de clubprofielen weer van de tien eredivisieclubs. Op de clubpagina's per provincie worden eredivisieclubs ook gemarkeerd met het Nederlandse Badminton Eredivise-logo. De bijbehorende structured data is daarmee uitgebreid. +++ Boven de body van elk nieuwsartikel staat nu een call-to-action die afwisselend leidt naar een tikkie, een clubprofiel of een actief spelersprofiel. +++ De teampagina is vereenvoudigd: de schrijversprofiel bestaan nog, maar er wordt op de teampagina niet meer naar gelinkt, alleen nog vanuit de artikelpagina's zelf. +++ In de spelersprofielen zijn nu de prijzengelden opgenomen.

Deel deze pagina

 • facebook
 • twitter
 • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!