Hoornse badmintonners maken alsnog de stap naar de eredivisie

Hoornse badmintonners maken alsnog de stap naar de eredivisie

Begin maart was er de teleurstelling bij Hoornse BV. Als beste standaardteam van de eerste divisie mocht de club in een tweeluik proberen de plek van de nummer negen van de eredivisie over te nemen.

Het Amstelveense Van Zijderveld bleek hierin te sterk en na drie promoties op rij kwam de opmars van HBV in badmintonland dan ook tot een halt. Amper twee maanden later maakt de Hoornse club nu alsnog de gang naar het hoogste niveau. HBV neemt de plek in van BV Slotermeer, dat zich terugtrekt uit de eredivisie.

Al kort na de verloren promotiedegradatieduels hoorde het bestuur van de Hoornse club dat het rommelde bij de Amsterdamse vereniging en dat dit mogelijk zelfs kon resulteren in terugtrekking van het vlaggenschip van die club. De aanname dat HBV - gezien de zojuist gespeelde duels om promotie - in dat geval de eerste gegadigde was om Slotermeer te vervangen bleek een onjuiste te zijn.

De badmintonbond legde dit verzoek begin mei immers eerst neer bij Smashing, de degradant van afgelopen seizoen. De club uit Wijchen bedankte echter voor de eer omdat het geen representatief team op de been kon brengen. Afgelopen dinsdag klopte de bond daarop aan bij de Hoornse club.

Indrukwekkende opmars

Hoewel hier intern eerst over gesproken moest worden - vooral over de financiële consequenties - waren bestuur en spelers er eigenlijk direct al over uit dat zij dit aanbod niet wilden laten lopen. En dus werd de mail van de bond dit weekend positief beantwoord. Het betekent dat de indrukwekkende opmars van de club vanuit de derde divisie in vier jaar tijd dus alsnog eindigt op het hoogste niveau.

Waar de eerdere promoties altijd werden gerealiseerd met eigen kweek, dan wel met spelers met een HBV verleden, betekent de laatste stap dat er twee spelers van buitenaf bijkomen.

Zo werd eerder de komst van Steef van Wooning al bekendgemaakt. Hij komt over van Duinwijck, waar hij de nodige ervaring opdeed op het hoogste niveau, maar nooit een heel seizoen speelde in de eredivisie. Nu maakt de club bekend dat ook Feng Groothuijse naar Hoorn komt. Zij speelde vorig jaar nog in de Deense competitie.

Betaald krijgen spelers die de clubkleuren van HBV verdedigen niet. En dat terwijl badmintonners op het hoogste niveau veelal tussen de vijf- en tienduizend euro per seizoen kunnen opstrijken. Voor de Hoornse club is dit een agendapunt voor na het debuutjaar in de eredivisie. Wil HBV zich voor een langere termijn handhaven op het nationale hoofdpodium dan ontkomt het er niet aan de portemonnee te trekken, is de steeds sterker wordende gedachte bij het bestuur. Sponsorjacht is voor komend seizoen dan ook met kapitalen geschreven in de Hoornse agenda.

Handhaving

Vooralsnog is handhaving met onbetaalde krachten het doel. Daardoor doet de eerste helft van het seizoen er voor HBV straks opmerkelijk genoeg niet toe. Daarna pas gaan de beste vijf teams van de eredivisie immers spelen om de titel en strijden de onderste vijf voor lijfsbehoud. Dat moet behalve met de twee nieuwkomers worden bewerkstelligd met Dave en Nick Veerman, Marcha van Beusekom, Chloe Mayer en Feng Groothuijse.

Zij worden getraind door Dennis Lens, die voor komend seizoen is aangetrokken als trainer. De vereniging moet de kleine lettertjes nog lezen, maar zou hem het liefst inschrijven als speler/trainer zodat er indien nodig niet alleen een beroep op zijn ervaring en kunde naast, maar ook in het veld kan worden gedaan.

Het nieuwe seizoen gaat 10 september van start. Of HBV blijft spelen op zaterdagavond of kiest voor de zondagmiddag is nog ongewis.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Maatregelen ter bestrijding van het coronavirus verscherpt voor de sport

Maatregelen ter bestrijding van het coronavirus verscherpt voor de sport

Op 28 september heeft het kabinet de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus verscherpt. Voor de sport houden deze…

29 september 2020

DKC scoort 10 punten in dubbelweekend

DKC scoort 10 punten in dubbelweekend

Afgelopen weekend stonden er twee wedstrijden op het programma voor het vlaggenschip van DKC. Zaterdag werd in de thuiswedstrijd…

28 september 2020

Zwaar dubbelweekend voor Smashing vrijwel vruchteloos

Zwaar dubbelweekend voor Smashing vrijwel vruchteloos

Een dubbelweekend voor de boeg voor de ploegen in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Smashing nam het op zaterdagavond op tegen…

28 september 2020

Zwaar bevochten zege in Limburg voor Almere

Zwaar bevochten zege in Limburg voor Almere

In de Nederlandse Badminton Eredivisie heeft Almere moeizaam de uitwedstrijd tegen Roosterse BC weten te winnen. Alleen de dames…

28 september 2020

Dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie voor Duinwijck

Dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie voor Duinwijck

Afgelopen weekend stond het eerste dubbelweekend van dit seizoen op het programma in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Op…

28 september 2020

Wederom winst voor VELO in Nederlandse Badminton Eredivisie

Wederom winst voor VELO in Nederlandse Badminton Eredivisie

Het team uit Wateringen mocht zondagmiddag 27 september aantreden in eigen VELO-hal, ditmaal tegen Amersfoort. Door het…

28 september 2020

Nederlandse Badminton Eredivisie: AMOR geen partij voor VELO

Nederlandse Badminton Eredivisie: AMOR geen partij voor VELO

Vanuit het noorden reisde VELO met veel punten weer huiswaarts. Het goede gevoel van vorige week door winst tegen DKC, werd…

27 september 2020

Ruime winst voor Almere op Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ruime winst voor Almere op Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook de vierde wedstrijd van dit seizoen is door Almere winnend afgesloten. In Sporthal Raggers werd Hoornse met 7-1 verslagen.…

27 september 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!