clubzoeker

Veerle Wijers: Ik zou wel een dag een man willen zijn

Veerle Wijers: Ik zou wel een dag een man willen zijn

Een vragenrubriek van 3 december 2015 met daarin DKC-speelster Veerle Wijers aan het woord. Dit is dus geschreven vóór Rio 2016 en vóór de terugkeer van Gayle Mahulette in de nationale selectie. Lees snel verder!

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Tien vragen aan... is een rubriek van Haagse Topsport, waarin we een sporter/coach naar zijn/haar mening vragen over uiteenlopende onderwerpen. Natuurlijk hoofdzakelijk sport gerelateerd. In deze editie is het de beurt aan badmintonster Veerle Wijers.

Veerle Wijers is de kopvrouw van badminton landskampioen DKC. Vorig seizoen werd ze met haar club landskampioen en won ze de beker. Het beste seizoen uit de geschiedenis van haar club.

Tien vragen aan Veerle Wijers

1 Beste Nederlandse badmintonster?

"In de dames- en gemengddubbel is dat Selena Piek en in de damessingel Soraya de Visch Eijbergen."

2 Beste buitenlandse badmintonster?

"In de damessingel de Spaanse Carolina Marin, in de damesdubbel twee Japanners en in de gemengddubbel twee Chinezen."

3 Hoe kan badminton aantrekkelijker gemaakt worden?

"Badminton staat nu vooral bekend als een campingsport. Ik denk dat het al scheelt als Eefje Muskens, Selena Piek en Jacco Arends de Olympische Spelen halen. Verder zou je het meer in de picture kunnen zetten door reclameborden in steden of langs de weg te plaatsen als er grote evenementen zijn."

4 Favoriete sport na badminton?

"Als je salsadansen een sport mag noemen, dan salsadansen. Maar dat zal wel niet, dus dan boksen en beachvolleybal. Boksen deed ik afgelopen voorjaar en zomer 2 keer in de week bij de Haagse Directe, maar het is nu even niet te combineren met badminton en werk. Beachvolleybal doe ik meestal op vakantie."

5 Beste sporter aller tijden?

"Roger Federer. Naast zijn mooie spel en behaalde titels bewonder ik hem om de rust die hij uitstraalt tijdens een wedstrijd. Ik lees nu toevallig het boekje Mindset en ik begrijp dat dat niet altijd zo is geweest, dus het is inspirerend om te lezen."

6 Algemeen of persoonlijk sporthoogtepunt?

"Landskampioen met DKC afgelopen seizoen. Toen ik 13 jaar was ben ik van mijn club in Spijkenisse naar DKC gegaan. Ik heb de goede en mindere tijden meegemaakt, ook de paar jaar dat we onderin de Eredivisie meededen."

7 Idool/inspiratiebron buiten de sport?

"Ik heb geen idool. Veel bekende filmsterren, artiesten en sporters zeggen wel eens inspirerende dingen over hoe zij hun doel hebben bereikt. Daar haal ik dan deels mijn inspiratie uit. Maar de meeste inspiratie haal ik uit boeddhistische teksten. Ze gaan bijvoorbeeld over hoe je je ten opzichte van anderen behoort/kunt gedragen, hoe je met emoties om kunt gaan, over het in het "nu" leven en nog veel meer."

8 Met wie zou je een dag willen ruilen?

"Uhm... Ik zou wel een dag een man willen zijn."

9 Grootste kwaliteit?

"Empatisch en volhardend."

10 Levensmotto?

"The sky's the limit. Hierdoor kan ik soms wel te grote dromen hebben en doelen stellen, maar goed, dat houd me lekker bezig."

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!