clubzoeker

Dagblad De Limburger: Cruciale weken zonder Nico Hermans door hartprobleem

Dagblad De Limburger: Cruciale weken zonder Nico Hermans door hartprobleem

De badmintonners van Roosterse BC beginnen volgende week aan een allesbeslissend drieluik met als inzet een plek in de kampioenspoule. Die moet gehaald worden zonder kopman Nico Hermans (23). Hij kreeg tot nader order een speelverbod van de cardioloog.

Ken je Hoornse BV al?

Badmintonner Nico Hermans is provinciale top in het (gemengd) dubbelspel, getuige meer dan tien Limburgse titels. Op nationaal niveau liet de Brunssumer zich ook gelden. Zilver op het NK voor jeugd en vier keer kwartfinale bij de senioren.

Bij eredivisionist Roosterse BC is Hermans uitgegroeid tot een echte sterkhouder. Naast zijn spelkwaliteiten geldt hij ook als een echte teamplayer, die zowel in wedstrijden als op trainingen zijn medespelers met kleine aanwijzingen en oppeppers naar een hoger niveau tilt.

Weefselverdikking

Dit seizoen speelde Hermans met Rick Steuten als partner de dubbel en met zesvoudig Limburgs kampioene Wendy Hoeve de mix. In de eerste twee competitieduels won hij met zijn kompanen drie van de vier partijen.

Daarna volgde voor hem out of the blue – hij voelde zich prima en speelde 'gewoon op 100 procent' – een speelverbod van de cardioloog. Tot nader order mag hij geen zware inspanningen meer leveren. "Bij mij is een verdikking van het weefsel aan de achterkant van het hart geconstateerd. Niemand weet wat de oorzaak is, hoe lang het er al zit en of het weefsel gaat groeien. In feite wordt dit pas duidelijk als eind november of begin december opnieuw een MRI-scan wordt gemaakt."

Hoe men het euvel heeft ontdekt? "Bij een totale fysieke check in het ziekenhuis van Heerlen. In juli ben ik op vakantie geweest op Bali. Direct na terugkomst werd ik ziek. Ik voelde me vier dagen ontzettend slecht. In het ziekenhuis besloten ze mij grondig door te lichten. In eerste instantie werd niks gevonden.

Ook niet op een hartfilmpje. Na een week voelde ik weer helemaal oké. Ik ben daarna ook gewoon weer aan het werk gegaan als financial controller bij Vebego. En ook de trainingen bij Roosterse heb ik hervat."

Nadat Hermans twee competitiewedstrijden had gespeeld, meldde de cardioloog zich. "Op de scan was een litteken op de hartspier geconstateerd. Ik kreeg een voorlopig speelverbod. Daar houd ik me aan, maar het kost me wel veel moeite."

Stapje voor stapje

Hij voelt zich immers goed. "Het kriebelt dan ook enorm als ik bij wedstrijden in de zaal kom. Gelukkig mag ik wel wat minder zware inspanningen doen. Dat betekent dat ik onverminderd twee keer per week techniektraining mag geven aan verschillende badmintongroepen in Landgraaf. Als speler moet ik dit jaar helaas afschrijven."

Het zal volgens Hermans nog enige tijd duren voordat hij weer kan spelen. "Ik zal immers stapje voor stapje de conditie weer moeten opbouwen. Maar dat is voor later. De eerste zorg is een positieve uitslag na de volgende scan."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!