Dagblad De Limburger: Seinen wil vlammen voor eigen publiek

Dagblad De Limburger: Seinen wil vlammen voor eigen publiek

Tijdens de Dutch Open hoopt badmintonster Cheryl Seinen uit Roermond met Selena Piek flink wat punten te scoren voor de wereldranglijst. Belangrijk, met het oog op de Spelen van Tokio 2020.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Eindelijk weer eens een internationaal toernooi in eigen land. Voor het eerst als Europees kampioen. Ja, Cheryl Seinen heeft zin in de Dutch Open in Almere. "Ik merk dat mensen anders tegen me aan kijken sinds ik in juni op de Europese Spelen (dat evenement gold voor de badmintonners tevens als EK, red.) goud won in het vrouwendubbel. Het is leuk om hier te spelen voor Nederlands publiek. Het geeft ook een beetje extra spanning, maar dat geeft niet."

In de eerste ronde was de combinatie Ieva Pope / Monika Radovska gisteren een opwarmertje voor het duo Seinen / Piek, in de polder als vierde geplaatst. De Letse vrouwen, ver buiten de top 100 van de wereld, werden simpel aan de kant gezet: 21-11 21-8.

Het echte werk moet dus nog beginnen. Hoewel de echte wereldtoppers in Almere niet meedoen, is het volgens de Limburgse wel degelijk een sterk bezet Dutch Open. "Zeker voor de Europese speelsters is dit een goed toernooi om punten te pakken. Dat geldt ook voor ons."

Seinen en Piek - in 2018 verliezend finalisten op de Dutch Open - moeten eind mei 2020 in de top 16 van de geschoonde mondiale ranglijst staan. Daarvoor tellen de beste tien resultaten van de laatste twaalf maanden mee. Op de afgelopen dinsdag gepubliceerde ranking staan ze 22ste. Reden voor paniek is dat allerminst, want boven hen staan meerdere Japanse, Chinese en Zuid-Koreaanse duo's, waar er sowieso een aantal van afvallen voor Tokio 2020. "Per land mag maar één dubbel naar de Spelen. Alleen als er meerdere koppels uit één land bij de beste acht staan, mag dat land er twee afvaardigen."

Voor Seinen en Piek is het zaak constant te worden. Dit jaar wisselden de prestaties iets te veel. Op de Europese titel volgde een kleine twee maanden later een snelle uitschakeling op het WK in de tweede ronde. Seinen: "Verliezen van de latere wereldkampioenen is geen schande. Wij waren toen niet in topvorm. Dan nog moeten we leren van die wedstrijd. Wat? Dat we in een partij meer gefocust moeten blijven. Op het WK wilden we te snel een punt maken, daardoor maakten we juist fouten. Als we tegen een dubbel van topniveau spelen, moeten we leren langer mee te gaan in de rally. Geduldig blijven, wachten tot het goede moment om een punt te maken." Daar kunnen ze vanaf vandaag verder aan werken. Dan komen Seinen en Piek in de tweede ronde van de Dutch Open in actie. "Dit jaar willen we minimaal de halve finale halen."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!