Zomertraining in Azië: OroDenmark-stijl
In heel Europa hebben jeugdspelers een achterstand opgelopen door coronalockdowns in het badmintonseizoen. Je zou zeggen: dat is voor iedereen gelijk, dus het maakt niet uit. Dat geldt niet voor de spelers die straks op internationaal niveau succes willen hebben, want in Azië hebben de spelers nauwelijks te maken gehad met een coronastop.
Jij het nieuws, wij een tikkie!
Scholen waren dicht maar de sport ging gewoon door dus veel spelers hebben in de coronatijd juist extra training kunnen doen.
Als Nederlander moet je naar het buitenland wanneer je in de zomervakantie wil gaan trainen. Er zijn nog steeds geen trainingskampen van enige betekenis in ons land. En al helemaal niet met persoonlijke aandacht. Alleen het kamp van Roel van Heuckelum in België voldoet aan die eis als je dichtbij wil trainen. Iets verder weg is er het kamp van Roy Mulder in Italië of van Tom Schulz in Duitsland. Sommige spelers gaan naar Denemarken naar het kamp van Andreas Johansen en Martin Eriksen.
Al deze kampen hebben één ding gemeen het wordt gedaan door OroDenmark-opgeleide trainers die mijn OroDenmark-concept hebben overgenomen, verbeterd en internationaal hebben gemaakt.
Wanneer spelers uit Nederland naar het buitenland gaan voor extra training, wat doen de Deense spelers dan? Er zijn in Denemarken zomerkampen waar nagenoeg geen buitenlanders komen en zeker de kampen die door de bond worden gehouden. Veel oud-topspelers kan je terug vinden op kampen in Denemarken om op die manier wat bij te verdienen. De DGI heeft jarenlang trips gemaakt naar Azië onder de noemer 'inspiratieteam'.
Ook zie je steeds meer individuele spelers die er voor kiezen om voor een periode van vier tot zes weken in Azië te gaan trainen. Deense spelers gaan niet naar andere landen binnen Europa, daar valt niet veel te halen. Net zo goed als spelers in Nederland naar een land toe gaan waar het niveau hoger is, doen de Deense spelers dat ook en dat is dus naar Azië.
Veruit de meeste kampen in Europa zijn één of twee weken. Dat is leuk en zeker ook goed voor je spel, maar het is niet iets wat je heel veel verbetering zal geven in je spel, hooguit nieuwe inzichten. Wanneer je naar Azië gaat, dan doe je dat niet voor twee of drie weken en dat is ook gelijk een extra voordeel, want je gaat minimaal een maand dagelijks trainen.
Heb jij als speler of trainer zin om te komen trainen op de OroDenmark-stijl, met Deens opgeleide trainers die training kunnen geven in het Deens, Nederlands, Engels en Duits? Stuur dan een e-mail naar info@badmintonline.nl of bezoek OroDenmark op facebook.
Op dit artikel berust auteursrecht: neem de tekst en afbeeldingen niet over zonder schriftelijke toestemming van badmintonline.nl. Een weblink of QR-code naar dit artikel plaatsen op de website of in het clubblad van je badmintonclub mag natuurlijk wel.
QR-code voor dit artikel
Nadia Choukri: Van badmintontopper naar medisch laborant - een bewuste keuze
Nadia Choukri, voormalig Nederlands kampioen badminton, staat op het punt een opmerkelijke carrière-switch te maken.
9 september 2024
Smashing versterkt eerste team voor Nederlandse Badminton Eredivisie
Vanaf dit seizoen versterkt Smashing het eerste team. De nieuwe aanwinsten uit België, Marijn Put en Freek Golinski, brengen…
9 september 2024
Robin Tabeling start tijdelijk partnerschap met Deense Alexandra Boje
Badmintonner Robin Tabeling begint dit najaar aan een nieuw en tijdelijk partnerschap met de Deense mixspeelster Alexandra Boje.
22 augustus 2024
Onderzoek: Badmintonvaardigheid jeugd neemt op camping niet significant toe
Op veel campings in binnen- en buitenland wordt in deze tijd van het jaar badminton gespeeld, maar de vraag is of dat zin heeft.
11 augustus 2024