Zomertraining in Azië: OroDenmark-stijl

Zomertraining in Azië: OroDenmark-stijl

In heel Europa hebben jeugdspelers een achterstand opgelopen door coronalockdowns in het badmintonseizoen. Je zou zeggen: dat is voor iedereen gelijk, dus het maakt niet uit. Dat geldt niet voor de spelers die straks op internationaal niveau succes willen hebben, want in Azië hebben de spelers nauwelijks te maken gehad met een coronastop.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Scholen waren dicht maar de sport ging gewoon door dus veel spelers hebben in de coronatijd juist extra training kunnen doen.

Als Nederlander moet je naar het buitenland wanneer je in de zomervakantie wil gaan trainen. Er zijn nog steeds geen trainingskampen van enige betekenis in ons land. En al helemaal niet met persoonlijke aandacht. Alleen het kamp van Roel van Heuckelum in België voldoet aan die eis als je dichtbij wil trainen. Iets verder weg is er het kamp van Roy Mulder in Italië of van Tom Schulz in Duitsland. Sommige spelers gaan naar Denemarken naar het kamp van Andreas Johansen en Martin Eriksen.

Al deze kampen hebben één ding gemeen het wordt gedaan door OroDenmark-opgeleide trainers die mijn OroDenmark-concept hebben overgenomen, verbeterd en internationaal hebben gemaakt.

Wanneer spelers uit Nederland naar het buitenland gaan voor extra training, wat doen de Deense spelers dan? Er zijn in Denemarken zomerkampen waar nagenoeg geen buitenlanders komen en zeker de kampen die door de bond worden gehouden. Veel oud-topspelers kan je terug vinden op kampen in Denemarken om op die manier wat bij te verdienen. De DGI heeft jarenlang trips gemaakt naar Azië onder de noemer 'inspiratieteam'.

Ook zie je steeds meer individuele spelers die er voor kiezen om voor een periode van vier tot zes weken in Azië te gaan trainen. Deense spelers gaan niet naar andere landen binnen Europa, daar valt niet veel te halen. Net zo goed als spelers in Nederland naar een land toe gaan waar het niveau hoger is, doen de Deense spelers dat ook en dat is dus naar Azië.

Veruit de meeste kampen in Europa zijn één of twee weken. Dat is leuk en zeker ook goed voor je spel, maar het is niet iets wat je heel veel verbetering zal geven in je spel, hooguit nieuwe inzichten. Wanneer je naar Azië gaat, dan doe je dat niet voor twee of drie weken en dat is ook gelijk een extra voordeel, want je gaat minimaal een maand dagelijks trainen.

Heb jij als speler of trainer zin om te komen trainen op de OroDenmark-stijl, met Deens opgeleide trainers die training kunnen geven in het Deens, Nederlands, Engels en Duits? Stuur dan een e-mail naar info@badmintonline.nl of bezoek OroDenmark op facebook.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Op zaterdag 30 september speelde Smashing de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Amersfoort.

1 oktober 2023

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Na twee overwinningen heeft DKC de eerste nederlaag moeten incasseren. De Haagse badmintonners gingen in de stadsderby tegen Drop…

1 oktober 2023

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een overtuigende 8-0 overwinning gepakt tegen Roosterse.

1 oktober 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

Vrijdag verscheen de acceptatielijst van de 74e editie van de Yonex Dutch Open in de Maaspoort Den Bosch. Mark Caljouw…

28 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!