badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
BC Victoria pakt twee belangrijke punten in Amersfoort - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Lieke Maes en Robert Kwee pakten een van de twee puntjes in BC Amersfoort.

BC Victoria pakt twee belangrijke punten in Amersfoort

BC Victoria pakt twee belangrijke punten in Amersfoort - Alex van Zaanen
© Alex van Zaanen + Lieke Maes en Robert Kwee pakten een van de twee puntjes in BC Amersfoort.

Gisteravond trad team 1 aan tegen BC Amersfoort 1 in de Juliana van Stolberghal. Hoewel de 6-2 einduitslag anders doet vermoeden had een 5-3 of zelfs een 4-4 tot de mogelijkheden behoord.

Gisteravond trad team 1 aan tegen BC Amersfoort 1 in de Juliana van Stolberghal. Hoewel de 6-2 einduitslag anders doet vermoeden had een 5-3 of zelfs een 4-4 tot de mogelijkheden behoord.

Meta en Thamar speelden een goede partij tegen wereldtopper Yao Jie en de Chinese Shisi Zou. De dames streden voor wat ze waard waren maar ze waren helaas niet opgewassen tegen de Amersfoortse muur.

Op de baan ernaast mocht Wissam zijn officiële debuut maken voor BC Victoria. Met Rik Hermans aan zijn zijde speelde dit pas gevormde koppel een degelijke wedstrijd tegen veelvoudige Nationaal kampioenen Dennis Lens en Joéli Residay. Maar ook hier was het Amersfoortse koppel duidelijk een maatje te groot.

Robert Kwee speelde een zeer verdienstelijke eerste set maar verloor die toch nipt van de Oegandees Edwin Ekiring. In de tweede set kon hij het niveau van de eerste set niet meer vasthouden en zo liep Edwin heel snel uit tot een grote voorsprong waardoor Robert deze set ook verloor en zijn meerdere moest erkennen in de kopman van Amersfoort.

Thamar had de ondankbare taak om als eerste dame te spelen tegen de mondiale nummer 10 Yao Jie. In de eerste set kon Thamar goed bijblijven totdat Yao Jie in de tweede set een tandje bijschakelde en Thamar de tweede set relatief duidelijk verloor.

Vervolgens kwam Jessie de baan op voor haar tweede damessingle partij tegen Gayle Mahulette. De eerste set liep Jessie achter de feiten aan waardoor de eerste set naar Gayle ging. In de tweede set kon Jessie goed bijblijven en even leek het erop dat Jessie er een derde set uit kon gaan slepen. Helaas kwam ze in de eindfase net tekort en ging ook deze wedstrijd naar Amersfoort.

De tweede herensingle ging tussen Ben en de Belg Lionel Warnotte. In de eerste set kwam Ben moeilijk op gang wat resulteerde in duidelijk setverlies. De tweede set kwam Ben pas echt in de wedstrijd. Deze set werd pas laat beslist in het voordeel van Ben. De derde set ging gelijk op tot 17-17. Door een paar opeenvolgende gelukkige rallies in het voordeel van Lionel werd de wedstrijd beslist in het voordeel van de Belg.

Ondanks de grote achterstand gingen de Victorianen met vertrouwen de gemengddubbels in want het team besefte dat er kansen waren.

De eerste gemengddubbel van Ben en Meta tegen Joéli Residay en Shisi Zou werd het eerste winstpunt van de Hoensbroekse formatie. Hoewel beide sets redelijk gelijk opgingen, kwam de winst nooit echt in gevaar.

In de tweede gemengddubbel traden Robert en Lieke aan tegen gelegenheidskoppel Eli Mambwe en Gayle Mahulette. De Victorianen speelden erg scherp en agressief. Hier had de Amersfoortse combinatie geen antwoord op. Ondanks de hevige aanmoedigingen aan de zijde van Amersfoort ging ook deze wedstrijd naar BC Victoria.

Hiermee werd de einduitslag 6-2 in het voordeel van BC Amersfoort. Ondanks deze nederlaag is er voldoende perspectief voor de komende wedstrijden voor het relatief jonge en onervaren team van BC Victoria. Overigens verdient BC Victoria respect voor het feit dat ze tot het einde hebben gestreden met als resultaat twee verdiend gewonnen wedstrijden.

geplaatst door

verkregen via BC Victoria

Wat vind jij? Er zijn al 21 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws