Druk weekend voor BC DKC

Druk weekend voor BC DKC
Moederdag 2019

Het Haagse BC DKC moest dit weekend tweemaal in het strijdperk treden: zaterdagavond 29 januari 2011 in Wateringen tegen Van Zundert / VELO en zondagmiddag 30 januari 2011 aan de andere kant van het land in Wijchen tegen BC Smashing.

› alles over het Badminton Festival!

Van Zundert / VELO – DKC (29 januari 2011)

Het was te merken dat Wateringen vlakbij Den Haag ligt: in de VELO-hal waren bijna evenveel BC DKC-supporters aanwezig als VELO-ers. En de BC DKC-ers, bijna allemaal getooid met originele groen-gele BC DKC (ooievaar-) das, lieten luidruchtig van zich horen met gejoel en getrommel om hun eerste team te inspireren.

Er werd begonnen met de dubbels, en de mannendubbel leverde gelijk een spannende driesetter op. BC DKC-ers Robbert de Keijzer en Ruben Wijers slaagden erin de eerste set te winnen met 14-21. De tweede set ging min of meer gelijk op, maar BC DKC bleef steken op 17 punten: Dicky Palyama en Rikkert Suikerland wonnen deze set met 21-17. In de derde set zette Van Zundert VELO er een tandje bij en won deze met 21-12.

In de vrouwendubbel waren Ginny Severien en Maartje Verheul van VELO duidelijk te sterk voor de BC DKC-sters Saskia Binken en Kimberley Gardien (die nog niet geheel hersteld bleek van een flinke griep). In twee sets werd ruimschoots gewonnen.

Ook de singles gingen naar VELO, hoewel Bouke van Bergen Bravenboer en invaller Mark Caljouw (16) elk in een set nog wel 17 punten wisten te behalen tegen respectievelijk Dicky Palyama en Dennis van Daalen de Jel. De BC DKC-supporters hadden op de winst van VELO-er Dennis zo hun eigen commentaar en scandeerden "Dennis is eigenlijk van DKC" (daarmee aangevend dat deze bij BC DKC met badminton is begonnen en tot voor een paar jaar geleden er nog speelde).

Bij de gemengd dubbels waren de teams meer aan elkaar gewaagd. VELO-ers Dennis van Daalen de Jel en Maartje Verheul wonnen van DKC-ers Bouke van Bergen Bravenboer en Tak Ling Lam weliswaar in 2 sets, maar BC DKC bleef goed bij; beide sets resulteerden in een stand van 21-18. De gemengd dubbel tussen VELO-ers Rikkert Suijkerland en Lisa Malaihollo tegen BC DKC-ers Mark Caljouw en Veerle Wijers werd ongemeen spannend. BC DKC liep in de eerste set uit tot 15-19, waarna VELO de achterstand weer inliep tot 19-19, maar DKC bleek over voldoende rust te beschikken om de set toch winnend af te sluiten: 19-21. De tweede set daarentegen won VELO ruimschoots met 21-10. In de derde set gaven de spelers elkaar maar heel weinig toe. Er werden lange, uitputtende rally's gespeeld en het was tot op de laatste punt onzeker waar de winst naar toe zou gaan. Uiteindelijk won Van Zundert VELO deze laatste set met 21-19.

De einduitslag kwam hiermee op 8-0. Concluderend kan gesteld worden dat Van Zundert VELO sterker was en verdiend heeft gewonnen, maar een uitslag van 7-1 had heel goed mogelijk geweest.

BC Smashing – BC DKC (30 januari 2011)

Na de zware wedstrijd van de vorige avond moest BC DKC om 14.00 uur al weer aantreden voor de volgende wedstrijd in Wijchen. Ruben Wijers werd, wegens een griep die nog niet geheel over was, vervangen door zijn jongere broer Thomas. De mannendubbel, met aan BC DKC kant Robbert de Keijzer en Thomas Wijers, werd vlot gewonnen door Jordy Hilbink en Stephan van Houtem van BC Smashing: tweemaal 21-10.

Bij de vrouwendubbel ging het er iets spannender aan toe. Nadat BC DKC-sters Kimberly Gardien en Veerle Wijers de eerste set knap met 19-21 hadden weten te winnen, kwamen de ervaren Brenda Beenhakker en Rachel Geertsen van BC Smashing beter op gang. Zij wonnen de tweede set met 21-10 en de derde met 21-7.

Jordy Hilbink bracht daarop BC Smashing op 3-0 voorsprong door met een tweesetter van DKC-er Bouke van Bergen Bravenboer te winnen. Robbert de Keijzer (BC DKC) had veel moeite met Nick Fransman van BC Smashing, die hem herhaaldelijk op het verkeerde been zette. Ook deze partij ging naar BC Smashing in twee sets.

Bij de vrouwen slaagde BC DKC-ster Tak Ling Lam er goed in redelijk dichtbij Brenda Beenhakker te blijven, die de partij won in twee sets: 21-16 en 21-19. Kimberly Gardien moest haar tegenstandster Marielle van de Woerdt wat meer ruimte gunnen. De BC Smashing speelster won de partij met tweemaal 21-9 (waarbij zij in de eerste set een onbedoelde vangbal sloeg en de shuttle in haar kapotte racket bleef steken... geen punten hiervoor).

Ook in deze wedstrijd bleken de gemengd dubbels de spannendste partijen te vormen. Als eerste moesten broer (Thomas) en zus (Veerle) Wijers van BC DKC aantreden tegen Remco Muyris en Rachel Geertsen van BC Smashing. Zij verloren de eerste set (21-15), maar kwamen knap terug in de tweede, die zij wonnen met 15-21. Helaas moesten zij BC Smashing toch weer de derde set gunnen: 21-11.

De tweede gemengd dubbel werd gespeeld door Stephan van Houtem en Marielle van der Woerdt van BC Smashing tegen BC DKC-ers Bouke van Bergen Bravenboer en Tak Ling Lam. Nadat zij de eerste set moesten gunnen aan BC Smashing (21-19), lukte het hun de tweede set te winnen (19-21). In de derde set ging het aanvankelijk gelijk op, maar tegen het eind van deze set bleken Bouke en Tak het hoofd voldoende koel te houden om deze te kunnen winnen met 15-21. Vreugde aan BC DKC-zijde en einduitslag dus 7-1.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in Basel is het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen door naar de tweede ronde in het…

19 augustus 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Op dinsdag 20 augustus starten de TOTAL BWF Para-Badminton World Championships 2019 in Basel en zullen Joshua Donker, Megan…

18 augustus 2019

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Morgen starten in het Zwitser Basel de Total BWF Wereldkampioenschappen die tot en met zondag 25 augustus 2019 duren en waar op 5…

18 augustus 2019

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton beschikt over een enorm potentieel. Niet veel sporten zijn van de camping tot aan het allerhoogste, de Olympische…

11 augustus 2019

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Prachtige prestaties van de Nederlandse afvaardiging naar de Wereldkampioenschappen Veteranen in Katowice, Polen. Georgy van…

11 augustus 2019

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Vandaag is de loting gepubliceerd van de TOTAL BWF World Championships 2019 in Basel, Zwitserland. Voor Nederlands Kampioen…

5 augustus 2019

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Niet alleen heeft Mark zijn contract verlengd, hij heeft ook niemand minder dan zijn vriendin Line Kjærsfeldt zo enthousiast…

2 augustus 2019

Japans duo van wereldklasse te sterk voor Robin Tabeling en Jelle Maas

Japans duo van wereldklasse te sterk voor Robin Tabeling en Jelle Maas

Helaas geen kwartfinale plek voor onze Robin Tabeling en Jelle Maas bij de Toyota Thailand Open 2019.

1 augustus 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!