Smashing pakt 9 wedstrijdpunten in dubbelweekend

Smashing pakt 9 wedstrijdpunten in dubbelweekend

Het laatste dubbelweekend voor Smashing in deze competitieheeft de club uit Wijchen maar liefst negen winstpunten opgeleverd. Zaterdagavond werden in Amersfoort onverwacht 2 winstpunten veroverd en er heeft zelfs heel even een 5-3 eindstand in gezeten.

› alles over het Badminton Festival!

Maar de vreugde ging vooral naar Jordy Hilbink en Nick Fransman die het op moesten nemen tegen de Afrikaanse spelers Edwin Ekiring en Eli Mambwe, spelers met een hoge positie op de nationale ranglijst. Hilbink had geen enkele moeite met Ekiring gezien de uitslag van 11-21 en 11-21. Nick Fransman had iets meer moeite met Mambwe, maar zijn overwinning kwam nooit in gevaar.

De overige partijen gingen allemaal naar Amersfoort, waarbij Remco Muyris en Mariëlle van der Woerdt kans zagen het zeer sterke koppel Residay/Jie nog behoorlijk moeilijk te maken gezien ook de standen 24-22 en 21-15.

Zondag kwam het Haagse DKC met veel tam tam naar Wijchen om te proberen punten te halen om voldoende afstand te houden met rode lantaarndrager TFS'57. Maar Smashing is er op gebrand de zesde plaats op de ranglijst niet meer uit handen te geven en verscheen op volle oorlogssterkte met onder andere Brenda Beenhakker weer in actie. Stephan van Houtem, die de vorige dag af moest zeggen vanwege een grieperig gevoel voelde zich in staat toch weer te spelen en wist samen met Jordy Hilbink in twee games afgetekend te winnen van Robert de Keijzer en Thomas Wijers. Rachel Geertsen en Brenda Beenhakker kenden een trage start in hun vrouwendubbel en verloren de eerste game , maar maakten het in de tweede en derde game gemakkelijk af.

Jordy Hilbink en Nick Fransman hadden ook vandaag weer weinig moeite in hun enkelspel en dat gold ook voor Mariëlle van der Woerdt, die in twee games Kimberley Gardien kansloos aan de kant zette. Brenda Beenhakker kende meer moeite met de zeer jeugdige Tak Ling Lam. In de eerste game ging de strijd tot 16-16 gelijk op, maar daarna wist Beenhakker fouten van Lam goed af te straffen. In de tweede game keek Beenhakker zelfs lange tijd tegen een achterstand aan, maar wist in het zicht van de haven de winst toch te pakken. Beenhakker: "Ik heb niet goed gespeeld, maar de punten pakken geeft toch weer een goed gevoel."

De gemengd dubbelspelen werden beiden in drie games beslist, waarbij Van Houtem en Van der Woerdt de derde game niet wisten te winnen. Muyris en Geertsen deden dat wel, waardoor de eindstand op 7-1 in het voordeel voor Smashing op de borden kwam. Door dit weekendresultaat is het zeker dat Smashing met nog twee wedstrijden te gaan in de eredivisie blijft. Er is voor het Wijchens team alle kans de zesde plaats op de ranglijst te behouden en daarmee zal coach Beenhakker naar verwachting wel tevreden zijn.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Het lag in de lijn der verwachting, maar de Nederlandse topbadmintonners die deze week acteren tijdens de Sudirman Cup 2019 in…

20 mei 2019

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Vandaag is de Sudirman Cup 2019 begonnen in Nanning (China) en de Nederlandse topbadmintonners zitten in de poule met Frankrijk,…

19 mei 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Bij de German International 2019 in Bonn zit het er op voor de jonge Nederlandse ploeg.

18 mei 2019

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

In Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag heeft DKC net als vorig jaar de nationale beker gewonnen. In een spannende finale werd…

18 mei 2019

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Gemeente Oosterhout, onder meer badmintonclub Oosterhout en Badminton Nederland organiseren op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei…

16 mei 2019

Mark Caljouw en Gayle Mahulette topsingelaars voor Nederlandse equipe Sudirman Cup 2019 in China

Mark Caljouw en Gayle Mahulette topsingelaars voor Nederlandse equipe Sudirman Cup 2019 in China

Van zondag 19 tot met zondag 26 mei 2019 vindt in Nanning (China) de Sudirman Cup, het WK gemengde teams plaats. Nederland is…

15 mei 2019

OroDenmark zomerkamp op je bucketlist? Dit is je laatste kans!

OroDenmark zomerkamp op je bucketlist? Dit is je laatste kans!

Als OroDenmark nog steeds op je bucketlist staat, moet je opschieten. Ja, je leest het goed, want na deze zomer gaat het kamp in…

14 mei 2019

Seven great reasons to play AirBadminton!

Seven great reasons to play AirBadminton!

The new outdoor badminton game called AirBadminton is something you will want to try out for yourself as soon as you can. Here…

13 mei 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!