Bronzen medaille voor Alida Chen

Bronzen medaille voor Alida Chen

Ruben Jille tijdens het toernooi in Engeland.

Tijdens het U15-toernooi in Engeland heeft Alida Chen een bronzen medaille veroverd. Het was de enige prijs die door de Nederlandse ploeg gewonnen werd, want het als eerste geplaatste mixeddeubbel Rune Jille/Alida Chen (foto) viel niet in de prijzen

› alles over het Badminton Festival!

In het individuele toernooi was het mixkoppel van Alida Chen en Ruben Jille als eerste geplaatst. Dit gezien hun resultaten op het toernooi in Langenfeld (tweede plaats) en hun eerste plaats in de Danish Junior Cup. De eerste partij tegen de Zwitsers Patrick Michel en Michelle Greber leverde een gemakkelijke overwinning op: 21-18 21-14.

In de tweede partij ging het echter mis tegen het ongeplaatste Engelse koppel Marcus Smith/Jessica Hopton Na ruime 21-14 winst in de eerste game veslapten Alida en Rubin. Ze verloren de tweede met 15-21. In de derde game keken ze al snel tegen een 3-11 achterstand aan. Het werd zelfs 13-19 maar ze kwamen toch weer terug tot 19-19 en uiteindelijk veroverden ze zelfs een matchpoint. Maar ze konden op 20-19 dat punt niet verzilveren waarna de Engelsen het wel afmaakten: 20-22.

In de singles overklaste Alida (als tweede geplaatst) in de tweede ronde de Deense Gabriellea Boje met 21-6 en 21-8. Vervolgens won ze van de eerste Zweedse dame Klara Johansson met 21-15 en 21-11. Haar volgende tegenstander, in de kwartfinale, was de Engelse Jessica Hopton. Alida speelde een goede wedstrijd tegen deze voor haar bekende tegenstander en won met 21-16 en 21-11. In de halve finale moest ze tegen de Deense K. Hansen. De eerste game verliep moeizaam mede door de harde en krachtige slagen van de Deense (12-21). Alida kwam goed terug en won de tweede met 14-21. In de derde game lukte het Alida niet meer goed om de krachtige slagen te pareren en verloor ze met 21-15. Een bronzen plak was een feit.

In het jongensenkelspel stond Ruben Jille als 5/8 geplaatst. Hij won in de tweede ronde van de Belg Rover Jay Babatido (16 en 13) en in de derde ronde met 12 en 10 van de Engelsman Simon Wang. Bij de laatste acht moest hij het opnemen tegen de als 3/3 geplaatste Deen M. Bay-Smidt. Ruben vocht voor wat hij waard was maar verloor in drie games: 15-21 21-18 en 12-21.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Joey Lie en Ilse van de Burgwal triomferen op NK Parabadminton 2019

Joey Lie en Ilse van de Burgwal triomferen op NK Parabadminton 2019

Zaterdag 25 mei 2019 werd in Veenendaal het NK Parabadminton (aangepast badminton) gespeeld met rolstoelbadmintonner Ilse van de…

26 mei 2019

Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag ook dit weekend badmintontempel

Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag ook dit weekend badmintontempel

Het Grand Prix toernooi Drop Shot uit Den Haag is ook dit jaar weer het podium van de Master Finals. Dat betekent dat de top van…

24 mei 2019

Knappe comeback Nederland bij Sudirman Cup

Knappe comeback Nederland bij Sudirman Cup

In Nanning (China) is het Nederlandse team er in geslaagd de Sudirman Cup 2019 winnend af te sluiten. In de laatste wedstrijd…

23 mei 2019

Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

In Nanning (China) is het Nederlandse team er net niet in geslaagd de laatste wedstrijd in groep 2A van de Sudirman Cup 2019 te…

21 mei 2019

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

It was very tough months for us... we were working so hard to make something for us, for the badminton in Bulgaria but we just…

21 mei 2019

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Het lag in de lijn der verwachting, maar de Nederlandse topbadmintonners die deze week acteren tijdens de Sudirman Cup 2019 in…

20 mei 2019

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Vandaag is de Sudirman Cup 2019 begonnen in Nanning (China) en de Nederlandse topbadmintonners zitten in de poule met Frankrijk,…

19 mei 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Bij de German International 2019 in Bonn zit het er op voor de jonge Nederlandse ploeg.

18 mei 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!