badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Bronzen medaille voor Alida Chen

Tijdens het U15-toernooi in Engeland heeft Alida Chen een bronzen medaille veroverd. Het was de enige prijs die door de Nederlandse ploeg gewonnen werd, want het als eerste geplaatste mixeddeubbel Rune Jille/Alida Chen (foto) viel niet in de prijzen

Bronzen medaille voor Alida Chen - Badminton Nederland
© Badminton Nederland + Ruben Jille tijdens het toernooi in Engeland.
Bronzen medaille voor Alida Chen - Badminton Nederland
© Badminton Nederland + Ruben Jille tijdens het toernooi in Engeland.

 

In het individuele toernooi was het mixkoppel van Alida Chen en Ruben Jille als eerste geplaatst. Dit gezien hun resultaten op het toernooi in Langenfeld (tweede plaats) en hun eerste plaats in de Danish Junior Cup. De eerste partij tegen de Zwitsers Patrick Michel en Michelle Greber leverde een gemakkelijke overwinning op: 21-18 21-14.

In de tweede partij ging het echter mis tegen het ongeplaatste Engelse koppel Marcus Smith/Jessica Hopton Na ruime 21-14 winst in de eerste game veslapten Alida en Rubin. Ze verloren de tweede met 15-21. In de derde game keken ze al snel tegen een 3-11 achterstand aan. Het werd zelfs 13-19 maar ze kwamen toch weer terug tot 19-19 en uiteindelijk veroverden ze zelfs een matchpoint. Maar ze konden op 20-19 dat punt niet verzilveren waarna de Engelsen het wel afmaakten: 20-22.

In de singles overklaste Alida (als tweede geplaatst) in de tweede ronde de Deense Gabriellea Boje met 21-6 en 21-8. Vervolgens won ze van de eerste Zweedse dame Klara Johansson met 21-15 en 21-11. Haar volgende tegenstander, in de kwartfinale, was de Engelse Jessica Hopton. Alida speelde een goede wedstrijd tegen deze voor haar bekende tegenstander en won met 21-16 en 21-11. In de halve finale moest ze tegen de Deense K. Hansen. De eerste game verliep moeizaam mede door de harde en krachtige slagen van de Deense (12-21). Alida kwam goed terug en won de tweede met 14-21. In de derde game lukte het Alida niet meer goed om de krachtige slagen te pareren en verloor ze met 21-15. Een bronzen plak was een feit.

In het jongensenkelspel stond Ruben Jille als 5/8 geplaatst. Hij won in de tweede ronde van de Belg Rover Jay Babatido (16 en 13) en in de derde ronde met 12 en 10 van de Engelsman Simon Wang. Bij de laatste acht moest hij het opnemen tegen de als 3/3 geplaatste Deen M. Bay-Smidt. Ruben vocht voor wat hij waard was maar verloor in drie games: 15-21 21-18 en 12-21.

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

VELO speelt klassieker tegen Duinwijck

8 jaar geleden

volgend artikel

NOS op bezoek in de Duinwijckhal

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 13 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws