SportSport

De 8 nations voor de U15: een ontnuchterende analyse?

De 8 nations voor de U15: een ontnuchterende analyse?

Eind februari was er weer het 8 nations toernooi voor de U15 (de onder 15 jaar), deze keer in Ludinghausen, Duitsland. Het geeft een klein kijkje in de jaren die eraan staan te komen voor het Nederlandse badminton.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Nederland nam deel met 12 spelers en speelde in het landentoernooi 36 wedstrijden en in het individuele toernooi 25 wedstrijden. In totaal werden er in vier dagen tijd dus 61 wedstrijden afgewerkt door de nationale jeugdselectie van ons land, daarvan werden er 12 gewonnen en 49 verloren.

In het teamtoernooi werd er verloren van Zwitserland (6-3), verloren van Engeland (9-0), verloren van Frankrijk met (9-0) en gewonnen van België (5-4). In totaal werden er 25 wedstrijden in twee games verloren, twee werden verloren in drie games. Vier wedstrijden werden gewonnen in twee games en vier in drie games. Het gemiddelde aantal punten per game was 13,5, De laagste score was 9,0 per game tegen Frankrijk. Het hoogste tegen Zwitserland, namelijk 17,5.

Samen met België hebben we de twijfelachtige eer om te strijden om de laatste plaats. Door de winst op België met 5-4 zijn we boven België geëindigd, maar België had een betere score dan Nederland. Nederland had een score van 694-1140 en België 884-1122 in gemaakte vs verloren punten en 11-46 (B) tegen 7-49 (NL) in gewonnen games. Dus Nederland staat niet duidelijk boven België met drie wedstrijden gewonnen in drie games met 21-19 (twee keer) en 21-18 had het heel eenvoudig andersom kunnen zijn.

In het individuele toernooi namen acht herenenkels deel, zeven van hen verloren in hun eerste wedstrijd en zes van hen in twee games. Één speler kwam in de derde ronde.

In het damesenkelspel deden vier meisjes mee, drie verloren in hun eerste wedstrijd allemaal in twee games, één won in drie games en verloor in de tweede ronde in twee games.

De mixdubbel met vier koppels verloren alle vier in hun eerste wedstrijd in twee games. In de herendubbel ook vier koppels, waarvan er drie de eerste wedstrijd verliezen, één in twee games en twee in drie games. Één koppel won de eerste ronde in twee games en verloor in de volgende ronde in twee games. De twee damesdubbels verloren in twee games in de eerste ronde.

Van de 22 eerste-ronde-wedstrijden werden er drie gewonnen, de rest verloor in hun eerste wedstrijd en op een enkeling na allemaal in twee games. De U15 is de leeftijd waarbij er onderscheid gemaakt gaat worden. Basistechnieken, voetenwerk en vaardigheden moeten grotendeels op zijn plaats zijn.

Frankrijk heeft Denemarken van zijn vaste plaats afgestoten en is eerste geworden in de landenwedstrijden met een 5-4 overwinning.

Je zou zeggen: okay, 5-4 is niet heel erg overtuigend, maar dat is het wel wanneer je gaat kijken naar de uitslagen. Alle vier de Deense punten kwamen uit driegamers, waarvan één met 21-13, de tweede met 21-19, de derde met 22-20 en de laatste met 23-21, De Deense spelers hebben niet één wedstrijd met overtuiging kunnen winnen. Frankrijk had zomaar met 7-2 of meer kunnen winnen van Denemarken.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!