Alleskunner Diede Odijk wint 55e AMOR Master-toernooi

Alleskunner Diede Odijk wint 55e AMOR Master-toernooi

Op 25 en 26 februari werd met het 55e FZ FORZA AMOR-Toernooi de start gemaakt van het Master-circuit. Met enerverende finales is de toon voor de rest van het seizoen gezet! Met ruim 190 spelers en mooie finales kunnen wij terug kijken op een geslaagd jubileum toernooi.

Maak kennis met Selena Piek!

In de gemengddubbel Master wisten de geplaatste koppels, Alex Vlaar / Rosalie Teuben en Jasper Koppen / Alida Chen de finale te bereiken. Dit werd een spannende strijd waarbij de eerste game gewonnen werd door Jasper en Alida. Alex en Rosalie herpakten zich knap en wonnen de tweede game, waarna ze het initiatief wisten vast te houden en daarmee de favorietenrol waar wisten te maken.

Voor de vrouwenenkel Master waren de Groningse ogen gericht op de als tweede geplaatste Jamie Logt, helaas wist ze de verwachtingen niet waar de maken en strandde ze in de kwartfinale. De finale werd gespeeld tussen Diede Odijk en de verassing van het toernooi, Manon Middendorp. Helaas was haar goede vorm van het weekend net niet voldoende om Diede van de winst af te houden.

In de mannenenkel Master wisten alle vier de geplaatste spelers zoals verwacht de halve finales te halen. De finale werd vervolgens gespeeld tussen Dennis Koppen en Lars Kros. De eerste game werd overtuigend gewonnen door Dennis Koppen. De tweede game liet wat meer spanning zien en Lars Kros wist deze game naar zich toe te trekken. De spanning van de tweede game werd in de derde game niet voortgezet, Lars Kros was op stoom en wist overtuigend deze laatste game en daarmee het toernooi te winnen.

Na het spelen van drie halve finales, met winst in de halve finale vrouwendubbel Master, was het voor Raquel Humphris nier meer mogelijk de symptomen nog een vierde maal te onderdrukken en moest ze vanwege ziekte helaas opgeven. Diede Odijk en Rosalie Teuben, die direct voor de finale waren geplaatst na winst in de poule, werden daarom tot winnaar uitgeroepen.

Na het winnen van de poule wachtte er voor Lars Kros en Rens Lagrouw eerst nog een halve finale, die ze van Maurice Paassen en Thomas Sibbald wisten te winnen. Dennis Koppen en Alex Vlaar hadden als eerste geplaatst koppel het geluk direct door te stromen naar de finale na het winnen van de poule. In de finale wisten de favorieten hun rol waar te maken door in twee games de overwinning binnen te slepen.

Als organisatie kunnen we terugkijken op een uitermate geslaagd weekend, waarin de finales in alle categorieën veelal in spannende wedstrijden werden beslists. Daarnaast stonden in de finales ook een aantal spelers van GSBC AMOR, waardoor er ook wat prijzen in Groningen zijn gebleven. Wij kijken nu al uit naar de 56e editie van het AMOR-Toernooi en hopen daarvan net zo'n groot succes te maken!

Winnaars AMOR-toernooi Master

  • HE: Dennis Koppen - Lars Kros: 21-12, 18-21, 9-21
  • DE: Diede Odijk - Manon Middendorp: 21-9, 21-8
  • HD: Dennis Koppen / Alex Vlaar - Lars Kros / Rens Lagrouw: 21-15, 21-16
  • DD: Diede Odijk / Rosalie Teuben - Alida Chen / Raquel Humphris: Walkover
  • GD: Alex Vlaar / Rosalie Teuben - Jasper Koppen / Alida Chen: 12-21, 21-14, 21-15

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!