Alleskunner Diede Odijk wint 55e AMOR Master-toernooi

Alleskunner Diede Odijk wint 55e AMOR Master-toernooi

Op 25 en 26 februari werd met het 55e FZ FORZA AMOR-Toernooi de start gemaakt van het Master-circuit. Met enerverende finales is de toon voor de rest van het seizoen gezet! Met ruim 190 spelers en mooie finales kunnen wij terug kijken op een geslaagd jubileum toernooi.

Ken je BC Weert'67 al?

In de gemengddubbel Master wisten de geplaatste koppels, Alex Vlaar / Rosalie Teuben en Jasper Koppen / Alida Chen de finale te bereiken. Dit werd een spannende strijd waarbij de eerste game gewonnen werd door Jasper en Alida. Alex en Rosalie herpakten zich knap en wonnen de tweede game, waarna ze het initiatief wisten vast te houden en daarmee de favorietenrol waar wisten te maken.

Voor de vrouwenenkel Master waren de Groningse ogen gericht op de als tweede geplaatste Jamie Logt, helaas wist ze de verwachtingen niet waar de maken en strandde ze in de kwartfinale. De finale werd gespeeld tussen Diede Odijk en de verassing van het toernooi, Manon Middendorp. Helaas was haar goede vorm van het weekend net niet voldoende om Diede van de winst af te houden.

In de mannenenkel Master wisten alle vier de geplaatste spelers zoals verwacht de halve finales te halen. De finale werd vervolgens gespeeld tussen Dennis Koppen en Lars Kros. De eerste game werd overtuigend gewonnen door Dennis Koppen. De tweede game liet wat meer spanning zien en Lars Kros wist deze game naar zich toe te trekken. De spanning van de tweede game werd in de derde game niet voortgezet, Lars Kros was op stoom en wist overtuigend deze laatste game en daarmee het toernooi te winnen.

Na het spelen van drie halve finales, met winst in de halve finale vrouwendubbel Master, was het voor Raquel Humphris nier meer mogelijk de symptomen nog een vierde maal te onderdrukken en moest ze vanwege ziekte helaas opgeven. Diede Odijk en Rosalie Teuben, die direct voor de finale waren geplaatst na winst in de poule, werden daarom tot winnaar uitgeroepen.

Na het winnen van de poule wachtte er voor Lars Kros en Rens Lagrouw eerst nog een halve finale, die ze van Maurice Paassen en Thomas Sibbald wisten te winnen. Dennis Koppen en Alex Vlaar hadden als eerste geplaatst koppel het geluk direct door te stromen naar de finale na het winnen van de poule. In de finale wisten de favorieten hun rol waar te maken door in twee games de overwinning binnen te slepen.

Als organisatie kunnen we terugkijken op een uitermate geslaagd weekend, waarin de finales in alle categorieën veelal in spannende wedstrijden werden beslists. Daarnaast stonden in de finales ook een aantal spelers van GSBC AMOR, waardoor er ook wat prijzen in Groningen zijn gebleven. Wij kijken nu al uit naar de 56e editie van het AMOR-Toernooi en hopen daarvan net zo'n groot succes te maken!

Winnaars AMOR-toernooi Master

  • HE: Dennis Koppen - Lars Kros: 21-12, 18-21, 9-21
  • DE: Diede Odijk - Manon Middendorp: 21-9, 21-8
  • HD: Dennis Koppen / Alex Vlaar - Lars Kros / Rens Lagrouw: 21-15, 21-16
  • DD: Diede Odijk / Rosalie Teuben - Alida Chen / Raquel Humphris: Walkover
  • GD: Alex Vlaar / Rosalie Teuben - Jasper Koppen / Alida Chen: 12-21, 21-14, 21-15

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!