Familievlog De Nagelkerkjes
Familievlog De Nagelkerkjes

Hoe zit het met dat logo op de snaren?

Hoe zit het met dat logo op de snaren?

Er blijkt dat er - ook bij onze lezers - behoorlijk wat onduidelijkheid is over het contract dat Rob Ridder heeft afgesloten met Yonex Japan. Peter Blommaert heeft in een van de reacties geprobeerd om helderheid te scheppen.

Beste Nima,

Ik begrijp uit je reactie dat je het een en ander niet kan bevatten. Aangezien ik ten allen tijde een voorstander ben van openheid en duidelijkheid een korte situatieschets.

Het gaat hier om de vrijheid in keuze van materiaal en mogelijkheid tot verzilvering van eigen populariteit. Logo op de snaren (is belangrijk voor het kunnen verzilveren van eigen populariteit door de speler en uiteraard belangrijk voor de sponsor van de speler) is in alle racketsporten in Europa gebruikelijk. Je zult Federer en Nadal ook niet zonder logo op de snaren zien spelen als zij in het Davis Cup team zouden uitkomen. Zeer zeker in het badminton aangezien de sport zo snel is dat eigenlijk alleen het snarenoppervlak van het racket voor het publiek goed te zien is.

Deze situatie is niet een geschil tussen twee badmintonmerken, maar naar mijn mening het gevolg van ondoordacht en onzorgvuldig handelen door de bond. Dat terwijl zij meer dan een jaar geleden nog voor het ondertekenen van het contract met haar hoofdsponsor door Carlton, Forza en de spelers op de negatieve gevolgen zijn gewezen.

De bond heeft simpelweg rechten aan haar hoofdsponsor vermarkt die niet aan de bond toebehoren maar aan de vier spelers. Het is aan de bond om bij haar hoofdsponsor duidelijk te maken dat de bond achteraf gezien een fout heeft gemaakt. Noem het dan maar een inschattingsfout.

Ik kan mij niet voorstellen dat in een gezonde sponsorrelatie de hoofdsponsor van de bond een door de bond gemaakte fout dan niet door de vingers kan zien. Of het zou zo kunnen zijn dat er onverhoopt nog meer misverstanden zijn tussen de bond en haar hoofdsponsor en de bond daardoor wellicht haar krediet al heeft verspeeld.

Indien jij stelt dat het Carlton of Forza zijn die het de vier spelers niet toestaan om zonder logo op de bespanning te spelen dan is dat niet geheel correct. De vier spelers, Carlton en Forza zijn hier in unaniem, gelijkgestemd, zitten op één en dezelfde lijn. Dat is ook logisch aangezien deze 4 spelers, Carlton en Forza een meer dan gezonde en professionele relatie met elkaar hebben.

Overigens, de spelers, Carlton en Forza weten wel degelijk wat sportiviteit betekent (lees: fairplay) zowel op de baan als naast de baan, on court or in court. Het zijn niet de spelers die zichzelf niet selecteren, het zijn niet Carlton en Forza die spelers niet selecteren. Het is de bond die deze spelers niet heeft geselecteerd.

(Let op: namen van spelers nomineren op een door de bond voor een bepaalde datum verplicht in te leveren administratieve staat voor Badminton Europe is niet hetzelfde als het selecteren van spelers. De spelers zijn tot op heden nog steeds niet geïnformeerd dat ze zijn geselecteerd.)

In de afgelopen weken hebben de vier spelers en hun sponsors een beroep gedaan op het gezond verstand van de bond, van de in Japan gevestigde hoofdsponsor van de bond en de in België gevestigde importeur van het merk van de hoofdsponsor, helaas zonder succes.

Peter Blommaert

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Familievlog De Nagelkerkjes

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

In de laatste ranglijst master circuit zijn de toernooien van Drachten-Gorredijk, AMOR, Amersfoort en Almere verwerkt. Bij de…

18 april 2019

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

De Badminton Festivals bieden een uitstekend platform om kennis te maken met outdoor badminton, een nieuwe stoere sport waaraan…

17 april 2019

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

De Croatian International 2019 is het strijdtoneel voor een behoorlijk aantal Nederlandse jeugdbadmintonners. In Zagreb vind het…

16 april 2019

Team Van Velzen in ruste

Team Van Velzen in ruste

Wellicht is het sommige van jullie opgevallen dat we al een tijdje niks meer op onze facebook-pagina hebben geplaatst.

15 april 2019

Jille en Tirtosentono tweede bij Dutch Open 2019

Jille en Tirtosentono tweede bij Dutch Open 2019

In de finale moesten Debora Jille en Alyssa Tirtosentono met 24-22, 19-21 en 11-21 hun meerdere erkennen in de nummer twee van de…

14 april 2019

Finale voor Alyssa Tirtosentono en Debora Jille bij de Dutch International 2019

Finale voor Alyssa Tirtosentono en Debora Jille bij de Dutch International 2019

Met 21-18, 16-21 en 21-15 wonnen Debora en Alyssa van het Deense koppel Julie Finne-Ipsen / Mai Surrow.

13 april 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono stunten bij Dutch International

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono stunten bij Dutch International

Bij de Dutch International in Wateringen staan de koppels Debora Jille / Alyssa Tirtosentono en Iris Tabeling / Nadia Fankhauser…

13 april 2019

Outdoor badminton tijdens Badminton Festival 2019: alle info op badmintonline.nl

Outdoor badminton tijdens Badminton Festival 2019: alle info op badmintonline.nl

In mei dit jaar is de officiële lancering van outdoor badminton - buitenbadminton - als nieuwe variant op de traditionele…

12 april 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!