Hoe zit het met dat logo op de snaren?

Hoe zit het met dat logo op de snaren?
Moederdag 2019

Er blijkt dat er - ook bij onze lezers - behoorlijk wat onduidelijkheid is over het contract dat Rob Ridder heeft afgesloten met Yonex Japan. Peter Blommaert heeft in een van de reacties geprobeerd om helderheid te scheppen.

› alles over het Badminton Festival!

Beste Nima,

Ik begrijp uit je reactie dat je het een en ander niet kan bevatten. Aangezien ik ten allen tijde een voorstander ben van openheid en duidelijkheid een korte situatieschets.

Het gaat hier om de vrijheid in keuze van materiaal en mogelijkheid tot verzilvering van eigen populariteit. Logo op de snaren (is belangrijk voor het kunnen verzilveren van eigen populariteit door de speler en uiteraard belangrijk voor de sponsor van de speler) is in alle racketsporten in Europa gebruikelijk. Je zult Federer en Nadal ook niet zonder logo op de snaren zien spelen als zij in het Davis Cup team zouden uitkomen. Zeer zeker in het badminton aangezien de sport zo snel is dat eigenlijk alleen het snarenoppervlak van het racket voor het publiek goed te zien is.

Deze situatie is niet een geschil tussen twee badmintonmerken, maar naar mijn mening het gevolg van ondoordacht en onzorgvuldig handelen door de bond. Dat terwijl zij meer dan een jaar geleden nog voor het ondertekenen van het contract met haar hoofdsponsor door Carlton, Forza en de spelers op de negatieve gevolgen zijn gewezen.

De bond heeft simpelweg rechten aan haar hoofdsponsor vermarkt die niet aan de bond toebehoren maar aan de vier spelers. Het is aan de bond om bij haar hoofdsponsor duidelijk te maken dat de bond achteraf gezien een fout heeft gemaakt. Noem het dan maar een inschattingsfout.

Ik kan mij niet voorstellen dat in een gezonde sponsorrelatie de hoofdsponsor van de bond een door de bond gemaakte fout dan niet door de vingers kan zien. Of het zou zo kunnen zijn dat er onverhoopt nog meer misverstanden zijn tussen de bond en haar hoofdsponsor en de bond daardoor wellicht haar krediet al heeft verspeeld.

Indien jij stelt dat het Carlton of Forza zijn die het de vier spelers niet toestaan om zonder logo op de bespanning te spelen dan is dat niet geheel correct. De vier spelers, Carlton en Forza zijn hier in unaniem, gelijkgestemd, zitten op één en dezelfde lijn. Dat is ook logisch aangezien deze 4 spelers, Carlton en Forza een meer dan gezonde en professionele relatie met elkaar hebben.

Overigens, de spelers, Carlton en Forza weten wel degelijk wat sportiviteit betekent (lees: fairplay) zowel op de baan als naast de baan, on court or in court. Het zijn niet de spelers die zichzelf niet selecteren, het zijn niet Carlton en Forza die spelers niet selecteren. Het is de bond die deze spelers niet heeft geselecteerd.

(Let op: namen van spelers nomineren op een door de bond voor een bepaalde datum verplicht in te leveren administratieve staat voor Badminton Europe is niet hetzelfde als het selecteren van spelers. De spelers zijn tot op heden nog steeds niet geïnformeerd dat ze zijn geselecteerd.)

In de afgelopen weken hebben de vier spelers en hun sponsors een beroep gedaan op het gezond verstand van de bond, van de in Japan gevestigde hoofdsponsor van de bond en de in België gevestigde importeur van het merk van de hoofdsponsor, helaas zonder succes.

Peter Blommaert

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Topbadmintonners Jelle Maas en Robin Tabeling door bij WK Badminton in Zwitserland

Topbadmintonners Jelle Maas en Robin Tabeling door bij WK Badminton in Zwitserland

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in het Zwitserse Basel zijn Jelle Maas en Robin Tabeling er in geslaagd de tweede…

19 augustus 2019

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Selena Piek en Cheryl Seinen door naar tweede ronde WK Badminton

Bij de Total BWF Wereldkampioenschappen 2019 in Basel is het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen door naar de tweede ronde in het…

19 augustus 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Nederlandse parabadmintonners in actie bij WK Para-Badminton 2019

Op dinsdag 20 augustus starten de TOTAL BWF Para-Badminton World Championships 2019 in Basel en zullen Joshua Donker, Megan…

18 augustus 2019

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Wereldkampioenschappen Badminton 2019 morgen van start in Basel

Morgen starten in het Zwitser Basel de Total BWF Wereldkampioenschappen die tot en met zondag 25 augustus 2019 duren en waar op 5…

18 augustus 2019

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton beschikt over een enorm potentieel. Niet veel sporten zijn van de camping tot aan het allerhoogste, de Olympische…

11 augustus 2019

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Prachtige prestaties van de Nederlandse afvaardiging naar de Wereldkampioenschappen Veteranen in Katowice, Polen. Georgy van…

11 augustus 2019

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Vandaag is de loting gepubliceerd van de TOTAL BWF World Championships 2019 in Basel, Zwitserland. Voor Nederlands Kampioen…

5 augustus 2019

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Niet alleen heeft Mark zijn contract verlengd, hij heeft ook niemand minder dan zijn vriendin Line Kjærsfeldt zo enthousiast…

2 augustus 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!