clubzoeker

De Leerlijn van Badminton Nederland is achterhaald

De Leerlijn van Badminton Nederland is achterhaald

Overal in de wereld zijn nieuwe trends te ontdekken en de veranderingen gaan zo snel dat je bijna niet weet welk onderwerp je als eerste moet behandelen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In Nederland is het tegendeel aan de hand. Er kunnen geen onderwerpen worden bedacht voor bijscholingen. Er wordt aan gedacht om oude stof te herhalen. Wat toen niet werkte, dat werkt ook nu niet: teruggrijpen naar het verleden is het tegenovergestelde van vooruitgang.

We weten inmiddels dat de leerlijn achterhaald is, dat het voetenwerk op topniveau enorme veranderingen ondergaat en dat we heel anders moeten gaan kijken naar jeugdtraining om überhaupt niet op grotere achterstand te komen binnen Europa, want laat ik het maar helemaal niet hebben over Azië.

Eind volgend jaar komt mijn nieuwe boek uit, dat in zijn geheel aan jeugdtraining is gewijd en het is een totale nieuwe aanpak die je nog nergens heb gehoord of gezien.

Het nieuwe boek zal echter niet meer in het Nederlands zijn, want de belangstelling in het buitenland is groter dan de markt in het Nederlandstalige grondgebied. De stof uit dit Engelse boek zit nu in een testperiode. We hebben het uitgeprobeerd in de online trainersopleiding voor een aantal Denen die op bezoek zijn geweest en het is uitgezet in Engeland. Er liggen uitnodigingen uit Engeland, Maleisië en Denemarken om seminars te komen houden over deze nieuwe aanpak van de jeugdopleiding.

Inmiddels zijn we ook gesprekken begonnen om een vakopleiding te gaan starten en om de seminars ook voor Nederland te gaan doen. Er is helaas geen organisatie meer die dit soort ontwikkelingen ondersteunt in ons land dus zullen we waarschijnlijk uitwijken naar België waar we in het Yonex Center terecht kunnen. Alternatieve voorstellen zijn altijd welkom.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!