clubzoeker

Tweede Nederlandse Badminton Eredivisie finale op rij voor DKC Den Haag

Tweede Nederlandse Badminton Eredivisie finale op rij voor DKC Den Haag

Voor het tweede jaar op rij hebben de badmintonners van DKC zich geplaatst voor de finale om het landskampioenschap.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Haagse formatie versloeg in de laatste speelronde van de Nederlandse Badminton Eredivisie hekkensluiter Smashing met 1-7. Dat was voor de koploper ruim voldoende om de eerste plaats in de reguliere competitie te behouden, waarmee een rechtstreeks ticket voor de eindstrijd op 23 maart werd veiliggesteld.

Bij DKC wisten ze voorafgaand aan de laatste wedstrijd dat er wel hele gekke dingen moesten gebeuren om een direct ticket voor de eindstrijd mis te lopen. De ploeg van coach Dennis Lens had dan gelijk moeten spelen bij Smashing en nummer twee Almere moest de volle buit behalen (acht punten) bij VELO. Ondanks het feit dat bij DKC kopman Mark Caljouw en Flora Wang niet mee konden doen, kwam de finaleplek geen moment in gevaar in Wijchen.

In de startende dubbels kende DKC weinig problemen. Gijs Duijs / Michiel Kruijt en Alyssa Tirtosentono / Jaymie Laurens waren duidelijk een maatje te groot voor hun opponenten. Beide koppels wonnen hun partij in twee games. Datzelfde gebeurde bij de mannensingles. Joran Kweekel en Kruijt waren te sterk voor respectievelijk Teun Gootzen en Yannic Smeets.

De enige nederlaag voor de Hagenaars kwam op naam van invalster Liselotte van Baalen in haar single tegen Maureen Zeewald. Laurens zette DKC vervolgens op een 1-5 voorsprong door een regelmatige zege op Leonie Rovers. Aan de hand van Andy Buijk lukte het Van Baalen wel om het gemengddubbel te winnen. In een spannende driegamer werden Gootzen en Sterre Bang op een nederlaag getrakteerd. Kweekel en Tirtosentono kenden ook de nodige moeite met Timo Poos en Rovers. Ze wonnen wel met twee keer 22-20. Zo stond de 1-7 eindstand op het scorebord.

DKC plaatste zich daarmee voor de zesde keer in de clubhistorie voor de Nederlandse Badminton Eredivisie finale, na 2013, 2015, 2017, 2019 en 2023. Het lukte alleen om de eindstrijd van 2015 in winst om te zetten. Het wordt dus wel tijd voor die tweede landstitel.

Wie DKC in de finale treft, is nog even afwachten. De tegenstander komt uit de halve finale tussen nummer twee Almere (eenmalig landskampioen in 2020) en nummer drie Drop Shot (drievoudig landskampioen in 1958, 1960 en 1962), ook uit Den Haag. Zoals gezegd wordt de finale op zaterdag 23 maart gespeeld. Plaats van handeling is de Maaspoort in Den Bosch.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!