SportSport

Wat is de Leerlijn van Badminton Nederland?

Wat is de Leerlijn van Badminton Nederland?

Op 1 februari 2020 werd in Topsportcentrum Almere de nieuwe leerlijn van Badminton Nederland gepresenteerd. De leerlijn badminton bestaat uit een stroommodel waarin de verschillende stromingen binnen en tussen topsport en breedtesport worden gevisualiseerd.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Waarom is de leerlijn van Badminton Nederland ontwikkeld?

Vanuit het land is er sinds een paar jaar een roep naar een duidelijke lijn vanuit de bond waardoor trainers in het land weten waar op welke leeftijd aan gewerkt moet worden. Badminton Nederland heeft een visie op talentontwikkeling: "Initiatiefrijk badmintonnen door zelfstandige kritische spelers op te leiden met creativiteit en aanpassingsvermogen."

Hoe is de leerlijn van Badminton Nederland opgebouwd?

Voor iedere trainer zijn er vanuit de leerlijn handvatten. Er is een boekwerk waarin alle genoemde termen en technieken meer in detail worden uitgelegd, zodat onervaren trainers meer achtergrondinformatie krijgen over hoe de genoemde technieken en tactiek er in de praktijk uit ziet.

  • Visie op talentontwikkeling
  • Inleiding leerlijnen
  • T/m 8 jaar FUNdament
  • 9 t/m 12 jaar BASIS
  • 13 t/m 16 jaar Talentherkenning
  • 17 t/m 21 jaar Talentbevestiging
  • 22 jaar en ouder, Elite

Waar kan ik de Leerlijn Badminton vinden?

Je kunt de Leerlijn Badminton (versie 15 februari 2021) gratis downloaden hier op badmintonline.nl.

Voorbeeldfilmpje met Dicky Palyama

clubzoeker

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!