SportSport

Wat is de Leerlijn van Badminton Nederland?

Wat is de Leerlijn van Badminton Nederland?

Op 1 februari 2020 werd in Topsportcentrum Almere de nieuwe leerlijn van Badminton Nederland gepresenteerd. De leerlijn badminton bestaat uit een stroommodel waarin de verschillende stromingen binnen en tussen topsport en breedtesport worden gevisualiseerd.

Waarom is de nieuwe leerlijn van Badminton Nederland ontwikkeld?

Vanuit het land is er sinds een paar jaar een roep naar een duidelijke lijn vanuit de bond waardoor trainers in het land weten waar op welke leeftijd aan gewerkt moet worden.

Hoe is de leerlijn van Badminton Nederland opgebouwd?

Voor iedere trainer zijn er vanuit de leerlijn handvatten. De eerste fase bestaat uit posters waarin de hoofdlijnen worden weergegeven. Dit deel is voor verspreiding in het land en biedt richtlijnen voor trainers met ervaring, wat aan te leren op welk moment. Fase twee zal een boekwerk worden waarin alle genoemde termen en technieken meer in detail worden uitgelegd, zodat onervaren trainers meer achtergrondinformatie krijgen over hoe de genoemde technieken en tactiek er in de praktijk uit ziet. De derde fase bestaat uit filmpjes van oefeningen en technieken waar iedere trainer zijn of haar inspiratie vandaan kan halen.

Bron: Badminton Nederland

Voorbeeldfilmpje met Dicky Palyama

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!