Spannende duels tijdens kwalificatietoernooi NK Badminton 2024

Spannende duels tijdens kwalificatietoernooi NK Badminton 2024

In Topsportcentrum Almere werd vrijdag het kwalificatietoernooi van de Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2024 gespeeld. Met 184 deelnemers is de nationale titelstrijd dit jaar goed bezet en werden er vandaag al veel spannende duels uitgevochten.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het vrouwenenkel werd misschien wel de spannendste partij van de dag gespeeld. Anouk van Wijk versloeg in de kwalificatie Sterre Bang met een 30-28 score in de derde game. Verder maakten de geplaatste vrouwen Ilse Stoffelen (3) en Florine Wille (4) geen fout. In het mannenenkel bereikten Finn Achthoven (2), Bart Hoksbergen (3), Teun Yntema (4) het hoofdtoernooi.

Verrassing

Een kleine verrassing was er in het vrouwendubbel. Daar verloren de als eerste geplaatsen Rebecca van den Berg en Maureen Tan in de eerste kwalificatieronde van het duo Corine Breukers / Chloë Mayer. In het mannendubbel en gemengddubbel waren er geen grote verrassingen. Een groot deel van de geplaatste koppels wisten zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi, waaronder ook het mixduo Ruben Jille / Kirsten de Wit dat als een outsider voor de titel geldt.

Kwintet ontbreekt

Mark Caljouw, Selena Piek, Robin Tabeling, Cheryl Seinen en Debora Jille ontbreken dit jaar op het NK Badminton vanwege het kwalificatietraject voor de Olympische Spelen in Parijs. Het vijftal kwam deze week in actie in Thailand waar Caljouw zaterdag in de halve finale staat.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Zaterdag 3 februari begint het hoofdtoernooi om 10.00 uur. Het NK Badminton 2024 duurt nog tot en met zondag 4 februari.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!