SportSport

Spannende duels tijdens kwalificatietoernooi NK Badminton 2024

Spannende duels tijdens kwalificatietoernooi NK Badminton 2024

In Topsportcentrum Almere werd vrijdag het kwalificatietoernooi van de Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2024 gespeeld. Met 184 deelnemers is de nationale titelstrijd dit jaar goed bezet en werden er vandaag al veel spannende duels uitgevochten.

Maak kennis met Jason de Graaf!

In het vrouwenenkel werd misschien wel de spannendste partij van de dag gespeeld. Anouk van Wijk versloeg in de kwalificatie Sterre Bang met een 30-28 score in de derde game. Verder maakten de geplaatste vrouwen Ilse Stoffelen (3) en Florine Wille (4) geen fout. In het mannenenkel bereikten Finn Achthoven (2), Bart Hoksbergen (3), Teun Yntema (4) het hoofdtoernooi.

Verrassing

Een kleine verrassing was er in het vrouwendubbel. Daar verloren de als eerste geplaatsen Rebecca van den Berg en Maureen Tan in de eerste kwalificatieronde van het duo Corine Breukers / Chloë Mayer. In het mannendubbel en gemengddubbel waren er geen grote verrassingen. Een groot deel van de geplaatste koppels wisten zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi, waaronder ook het mixduo Ruben Jille / Kirsten de Wit dat als een outsider voor de titel geldt.

Kwintet ontbreekt

Mark Caljouw, Selena Piek, Robin Tabeling, Cheryl Seinen en Debora Jille ontbreken dit jaar op het NK Badminton vanwege het kwalificatietraject voor de Olympische Spelen in Parijs. Het vijftal kwam deze week in actie in Thailand waar Caljouw zaterdag in de halve finale staat.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Zaterdag 3 februari begint het hoofdtoernooi om 10.00 uur. Het NK Badminton 2024 duurt nog tot en met zondag 4 februari.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!