Overtuigende start Joran Kweekel op NK Badminton 2024

Overtuigende start Joran Kweekel op NK Badminton 2024

Nederlands kampioen Joran Kweekel is goed begonnen aan zijn jacht op titelprolongatie in het mannenenkel. De 25-jarige Kweekel won in de eerste ronde op het NK Badminton 2024 met 21-13 en 21-7 van Finn Achthoven.

SportSport

Ken je DVS-Koto Misi al?

Naast Kweekel kwalificeerde ook de jeugdige Adith Karthikeyan Priya (3), de nummer twee op de wereldranglijst bij de junioren, zich voor de laatste acht. Hij won met 21-10 en 21-8 van Bart Hoksbergen.

Laurens boekt simpele winst

De regerend Nederlands kampioene in het vrouwenenkel, Nadia Choukri, moest zich voor aanvang van de NK met een blessure terugtrekken en dus zijn de ogen gericht op Jaymie Laurens. De als eerste geplaatste Laurens versloeg in de eerste ronde Lisa Bomers met 21-11 en 21-6.

In het gemengddubbel wonnen de als tweede geplaatsten Alyssa Tirtosentono en Ties van der Lecq na een ware strijd in drie games van het duo Ruben Jille / Kirsten de Wit. Daarnaast bereikten de andere twee geplaatste koppels Alex Vlaar / Rosalie Teuben (3) en Andy Buijk / Kelly van Buiten (4) de kwartfinale.

In het mannendubbel en vrouwendubbel zien we de nummers één en twee van de plaatsingslijst terug in de kwartfinales. In het mannendubbel drongen Andy Buijk / Ruben Jille (1) en Ties van der Lecq / Brian Wassink (2) door en in het vrouwendubbel Kirsten de Wit / Kelly van Buiten (1) en Alyssa Tirtosentono / Imke van der Aar (2).

Kijk hier voor alle uitslagen.

Later vandaag worden de kwartfinales gespeeld. Het NK Badminton 2024 duurt nog tot en met zondag 4 februari.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!