Overtuigende start Joran Kweekel op NK Badminton 2024

Overtuigende start Joran Kweekel op NK Badminton 2024

Nederlands kampioen Joran Kweekel is goed begonnen aan zijn jacht op titelprolongatie in het mannenenkel. De 25-jarige Kweekel won in de eerste ronde op het NK Badminton 2024 met 21-13 en 21-7 van Finn Achthoven.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Naast Kweekel kwalificeerde ook de jeugdige Adith Karthikeyan Priya (3), de nummer twee op de wereldranglijst bij de junioren, zich voor de laatste acht. Hij won met 21-10 en 21-8 van Bart Hoksbergen.

Laurens boekt simpele winst

De regerend Nederlands kampioene in het vrouwenenkel, Nadia Choukri, moest zich voor aanvang van de NK met een blessure terugtrekken en dus zijn de ogen gericht op Jaymie Laurens. De als eerste geplaatste Laurens versloeg in de eerste ronde Lisa Bomers met 21-11 en 21-6.

In het gemengddubbel wonnen de als tweede geplaatsten Alyssa Tirtosentono en Ties van der Lecq na een ware strijd in drie games van het duo Ruben Jille / Kirsten de Wit. Daarnaast bereikten de andere twee geplaatste koppels Alex Vlaar / Rosalie Teuben (3) en Andy Buijk / Kelly van Buiten (4) de kwartfinale.

In het mannendubbel en vrouwendubbel zien we de nummers één en twee van de plaatsingslijst terug in de kwartfinales. In het mannendubbel drongen Andy Buijk / Ruben Jille (1) en Ties van der Lecq / Brian Wassink (2) door en in het vrouwendubbel Kirsten de Wit / Kelly van Buiten (1) en Alyssa Tirtosentono / Imke van der Aar (2).

Kijk hier voor alle uitslagen.

Later vandaag worden de kwartfinales gespeeld. Het NK Badminton 2024 duurt nog tot en met zondag 4 februari.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!