clubzoeker

Chloë Mayer klopt Alida Chen op NK Badminton 2024

Chloë Mayer klopt Alida Chen op NK Badminton 2024

Chloë Mayer heeft voor een verrassing gezorgd in het vrouwenenkel op de Nederlandse Kampioenschappen Badminton 2024. In Topsportcentrum Almere won de speelster van Duinwijck in de kwartfinale met 21-23, 22-20 en 21-12 van de als tweede geplaatste Alida Chen (Almere).

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De als eerste geplaatste Jaymie Laurens (DKC) versloeg Leonie Rovers (Smashing) met 21-13 en 21-11. Het kwartet halve finalisten wordt gecompleteerd door Amy Tan (VELO) en Diede Odijk (Almere).

Twee Duinwijckers bij laatste vier mannenenkel

In het mannenenkel was titelhouder Joran Kweekel in de kwartfinale met 21-10 en 21-12 te sterk voor Almeerder Jasper Koppen. Naast Nick Fransman (Drop Shot) wisten ook twee spelers van Duinwijck zich te plaatsen bij de laatste vier. De pas 17-jarige Adith Karthikeyan Priya en de runner-up van vorig jaar, Aram Mahmoud, sloten hun kwartfinale winnend af.

In het gemengddubbel klopten de als tweede geplaatsten Alyssa Tirtosentono en Ties van der Lecq het duo Diede Odijk / Dyon van Wijlick met 21-15 en 21-10. Verder wisten ook de koppels Meerte Loos / Timo Stoffelen, Alida Chen / Jasper Koppen en Jaymie Laurens / Brian Wassink de laatste vier te bereiken.

Geplaatste dubbels maken plaatsing waar

Zowel in het mannen- als vrouwendubbel wisten de vierde geplaatste koppels allen de halve eindstrijd te halen. Zondag zien we Andy Buijk / Ruben Jille (1), Ties van der Lecq / Brian Wassink (2), Dennis Koppen / Alex Vlaar (3) en Gijs Duijs / Michiel Kruijt (4) terug op de baan in de strijd om de titel in het mannendubbel. Bij de vrouwen zijn de koppels Kirsten de Wit / Kelly van Buiten (1), Alyssa Tirtosentono / Imke van der Aar (2), Alida Chen / Rosalie Teuben (3) en Iris van Leijsen / Diede Odijk (4) nog in de race om de nationale titel.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!