clubzoeker

Amy Tan verslaat Jaymie Laurens en plaatst zich voor finale NK 2024

Amy Tan verslaat Jaymie Laurens en plaatst zich voor finale NK 2024

Amy Tan heeft voor het tweede jaar op rij de finale bereikt van het vrouwenenkel op de nationale titelstrijd. In de halve finale op het NK Badminton 2024 was de nummer vier van de plaatsingslijst met 21-12, 8-21 en 21-14 te sterk voor de als eerste geplaatste Jaymie Laurens (DKC).

SportSport

Maak kennis met Jareth van der Weijden!

In de finale later vandaag neemt Tan (VELO) het op tegen Chloë Mayer (Duinwijck). Mayer was in de andere halve finale in twee games te sterk voor Diede Odijk (3, Almere).

Kweekel op koers voor titelprolongatie

Titelhouder Joran Kweekel (DKC) won in de halve finale van het mannenenkel overtuigend van Duinwijcker Adith Karthikeyan Priya. Het werd 21-10 en 21-16 voor Kweekel. Net als vorig jaar speelt Kweekel de finale tegen Aram Mahmoud van Duinwijck. Mahmoud was in twee games te sterk voor Nick Fransman (Drop Shot).

Twee finales voor Tirtosentono, Wassink en Van der Lecq

In het mannendubbel won het als eerste geplaatste duo Andy Buijk / Ruben Jille (1) in de halve finale met tweemaal 21-13 van Gijs Duijs / Michiel Kruijt (4). In de eindstrijd spelen Buijk en Jille tegen Ties van der Lecq / Brian Wassink (2) die in de halve finale afrekende met het Almeerse koppel Dennis Koppen / Alex Vlaar (3).

Wassink staat tevens met Jaymie Laurens in de finale van het gemengddubbel. Het koppel versloeg Alida Chen / Jasper Koppen in twee games. In de finale treffen Wassink en Laurens op het als tweede geplaatste koppel Alyssa Tirtosentono / Ties van der Lecq die met 21-9 en 21-14 de betere waren van Meerte Loos / Timo Stoffelen.

Tirtosentono bereikte samen met Imke van der Aar ook de finale van het vrouwendubbel. Het als tweede geplaatste dubbel strijd dan tegen Kirsten den Wit/Kelly van Buiten (1) om de titel.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!