badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Voorbeschouwing Almere op play-offs

Morgenavond speelt Dekker Almere thuis in de Carltonzaal van Sportcomplex Carl Dekker tegen Van Zundert VELO, veelvuldig en ook de huidig landskampioen. De begeleiders van Almere vinden dat er al genoeg over deze wedstrijd is gezegd en geschreven en vinden het wel prima zo.

 

Voor mij als eenvoudig voorzitter van de vereniging de mogelijkheid om er ook iets over te zeggen, maar dat is voor mij nog een hele klus aangezien ik zelf nauwelijks kan badmintonnen. Ik kijk dus op een andere manier naar deze wedstrijd.

We zijn een relatief jonge vereniging. We bestaan nu 22 jaar. Hiervan spelen we nu acht jaar in de eredivisie en de eerste jaren hebben we ons met hangen en wurgen gehandhaafd. Met ingang van het seizoen 2006/2007 is het qua sportieve prestaties beter gegaan en in het algemeen kan gezegd worden dat Dekker Almere de laatste jaren "the best of the rest" was in de eredivisie. Een mooie prestatie als je in het oog houdt waar we vandaan kwamen. Maar je kunt ook zeggen, dat we de laatste jaren steeds niet goed genoeg waren om de play-offs te halen. Her is maar hoe je het wilt bekijken.

De afgelopen jaren hoorde ik in badmintonland ook wel dat men vond dat de sportieve ambities van Dekker Almere niet in balans waren met de soliditeit die onze vereniging uitstraalt. En daar kan ik mij wel iets bij voorstellen, immers we beschikken over een eigen sportcomplex, we hebben bijna 500 leden, we wekken de indruk de zogenoemde "administratieve organisatie" wel voor elkaar te hebben en onze penningmeester hanteert al vele jaren de "gouden standaard" van ver voor de Tweede Wereldoorlog. Voorts werken we nauw samen met Badminton Nederland, zoals op het gebied van de Badminton School Almere en de Badminton Academy Flevoland.

Ondanks dit alles stelt onze vereniging zich ook behoudend op. Onze sportieve ambities zullen altijd in evenwicht zijn met onze financiële mogelijkheden. We moeten daarbij ook bedenken dat we een brede vereniging zijn. We bieden niet alleen onderdak aan wedstrijdspelers, maar ook aan zo'n 150 recreanten. We zijn niet alleen maar prestatiegericht, maar juist ook erg maatschappelijk gericht getuige onze samenwerking met de gemeente, de provincie, de scholen en de bedrijven die ons steunen. En we organiseren veel "evenementen" die de saamhorigheid binnen onze vereniging ten goede komen. Dit teneinde het verenigingsgevoel zo veel als mogelijk is overeind te houden in deze "consumptiemaatschappij".

Zijn we dan niet blij met het halen van de play-offs? Wis en waarachtig wel. We vinden het geweldig dat we deze doelstelling hebben gehaald. Het is een mooie prestatie van onze spelers en de begeleiders die aansluit op ons meerjarenbeleid. En ooit zouden we ook de kampioensvlag willen hijsen, maar ook weer niet tot iedere prijs en daarbij bedoelen we niet alleen het financiële deel, want daarover hoeven we ons het minst zorgen over te maken.

En wat de wedstrijd zelf betreft. Ik schaar mij zelf onder de orde der optimisten, maar dan wel de orde der realistische optimisten. Van Zundert VELO is met de topper Dicky Palyama al bijna bij voorbaat verzekerd van twee punten. En dan moet Dekker Almere van de overige zes partijen er nog vijf zien te vinden. Het kan allemaal, maar het zal niet eenvoudig zijn. Maar in sport is alles mogelijk.

Henk Staats
voorzitter BV Almere

geplaatst door

verkregen via BV Almere

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Constructief gesprek tussen Badminton Nederland en Team Dutch Fource

8 jaar geleden

volgend artikel

Toernooienreeks ten einde

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws