SportSport

Nike enters badminton with a bang

Nike enters badminton with a bang

Bij onze collega's van Badzine lezen we dat Nike tijdens een persconferentie aangekondigd zou hebben in de badmintonsport te stappen. Voordat je verder leest: kijk even naar de datum boven dit artikel.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

The giant manufacturer Nike has made the announcement of making its entrance in Badminton in a world class press conference in Los Angeles, today. A lot of cash is getting ready to flow in the sport, which may see a turning point in its history.

The tough days for professional badminton players to make a decent living may be over. Mr Faro Pillo, head manager of Nike USA has made a crucial announcement for the sport, in Los Angeles, today, in a press conference which saw no other than Nike Founder, Mr Phil Knight, make a special appearance.

"We have realized how important badminton had become in people's daily lives, and more over how widely it is spread around the world. We have decided to invest a lot of money on the sport to help develop it, not only here in the USA, but also all around the world" said Faro Pillo.

Badminton in the USA has been widely played in the Asian Community and it is one of Mr Pillo's closest friend, Mr Koji Goruneda, a Japanese born American, who has been working on the project for Nike. "We are now ready to enter this new market. We've been monitoring the viewers, the players all around the globe, and it is now clear that the sport has the potential to become world's biggest sport. And of course, Nike will be part of it" added Mr Pillo.

Amazing Incentive

The US firm will start their marketing war very soon – June 1st – as they have already approached some top players with big cash incentive. "We can not yet reveal the players names as they are still under contract with other brands, but we have secured deals with 2 shuttlers in the top 10 in the world . You'll discover soon enough who they are. But I can tell you they are amongst the most charismatic players in the world" said Mr Koji.

"The figures of the contract were not disclosed by Nike's staff during the press conference in Los Angeles, but sources close to the firm are hinting that a one year deal with their new shuttlers would be close to 1 million US $ per year.

We have heard that badminton players earned usually between 10 and 20 times less money than tennis players, at all level. We figured that it's not really fair as the amount of work to succeed is similar, the time spent on the road just as important" said Mr Pillo. "We are going to change this, and also, market the sport in a better way."

Cash, but also new ways of marketing the sport

Amongst Nike's projects, a series of high level exhibitions which should make the game more popular especially in the US. "We have already started working on some projects even if we can't reveal all our strategy" said the US Manager, "but we have already managed to organize and exhibition, where one the best shuttlers in the world will play a game with Michael Jordan, Tiger Woods and John Mc Enroe. This will be world's first and everyone is looking forward to it. It will be broadcasted live all around the world from New York's Madison Square Garden" hinted Pillo.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Weg met de heilige huisjes

Weg met de heilige huisjes

Een paar vrienden, werkzaam in de sectoren sport en commercie, keken op mijn verzoek naar de finale gemengddubbel tijdens de…

23 oktober 2019

Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Op 20 oktober was het de beurt aan Roosterse BC om de reis naar Haarlem te maken. Na een paar verrassende uitslagen door de…

21 oktober 2019

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Vandaag begon het toernooi pas om 12.00 uur. Dat betekende uitslapen en een ochtendwandeling. Dat was nodig na veel stil zitten…

21 oktober 2019

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Eigenlijk wilde ik dit artikel schrijven als een soort open brief, maar ik besefte dat ik daarop toch geen antwoord zou krijgen.…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

In de strijd om een plaatsje in de kampioenspoule heeft VELO goede zaken gedaan door de 7-1 overwinning tegen Smashing. Na de…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Opnieuw doet Almere goede zaken in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Met een 8-0 overwinning op het Groningse AMOR kon de…

20 oktober 2019

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Na een niet al te lange nacht, (u heeft hier kunnen lezen dat het vrijdagavond laat, of liever gezegd zaterdagochtend heel vroeg,…

20 oktober 2019

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vandaag begon het toernooi niet zo vroeg als gisteren, gisteren begon het al om 09.00 uur. Caroline Marin zou om 15.00 uur aan de…

19 oktober 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!