badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Voorbeschouwing EJK in Finland

Vandaag gaat in Finland het Europees jeugdkampioenschap van start. Een voorbeschouwing van manager Ger Tabeling.

Voorbeschouwing EJK in Finland - Badminton Nederland
© Badminton Nederland + Myke Halkema mocht ook mee naar Finland.
Voorbeschouwing EJK in Finland - Badminton Nederland
© Badminton Nederland + Myke Halkema mocht ook mee naar Finland.

 

Nederland U19, dat vandaag begint aan het EJK, bestaat uit een zeer jonge ploeg. De Europese jeugdkampioenschappen worden eenmaal in de twee jaar gehouden. In de vorige editie was onze ploeg nog uiterst succesvol door een zilveren medaille te winnen in het teamtoernooi en een gouden (mix) en zilveren (vrouwendubbel) medaille in het individuele toernooi. De verwachtingen zijn dat er toch ook dit jaar weer een aantal medailles te behalen zijn.

In het landentoernooi staan wij als derde geplaatst. Ondanks deze derde plaatsing heeft badminton Europe ons toch een 3/4 plaatsing gegeven waardoor we (als we het halen) uiteindelijk in de halve finale tegen Denemarken uit zullen komen.

De selectie

Soraya de Visch Eijbergen (18), Myke Halkema (16), Gayle Mahulette (17), Thamar Peters (18), Josephine Wentholt (18), Nick Fransman (18), Jim Middelburg (18) Russell Muns (17), Robin Tabeling (16) en Vincent de Vries (16).

Vier van bovenstaande spelers kunnen dus nog meedoen aan het EJK over twee jaar.

Programma

15-19 april Landentoernooi:

  • Vrijdag 14.00 Nederland-IJsland
  • Zaterdag 10.00 Nederland-Letland
  • Zondag 14.00 Nederland-Hongarije

Mocht Nederland poulewinnaar worden dan op maandag 10.00 kwartfinales en bij winst halve finale 14.00. Dinsdag finale 14.00. (In Finland is het een uur later dan in Nederland) De wedstrijden zijn te volgen via live score en live streaming is op http://badmintoneurope.tv.

Daarna wordt het individuele toernooi gespeeld van 19-24 april.

Begeleiding

  • Coaches: Eline Coene en Robbie Kneefel
  • Fysiotherapeut: Martin ter Plegt
  • Manager: Ger Tabeling

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Veel Nederlandse plaatsingen op All England Seniors

8 jaar geleden

volgend artikel

Badminton Nederland volkomen stuurloos

8 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 10 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws