Familievlog De Nagelkerkjes
Familievlog De Nagelkerkjes

Thwack: een nieuw badmintonmerk

Thwack: een nieuw badmintonmerk

Het Indiase sportmerk Thwack heeft begin juli een grootste productlancering georganiseerd in Singapore. Mark Phelan van onze collega Badzine was daarbij aanwezig en schreef over zijn belevingen. Nederlander Michel da Silva was ook aanwezig: "Het is goed om een nieuw merk de markt te zien betreden."

THWACK – A new force in Badminton is born

THWACK, what kind of name is that for a serious sports brand you may ask yourself? That is the exact question I asked myself over and over again before travelling to Singapore last week for the official launch of this new sports lifestyle brand.

The name and company is the brainchild of the Indian based property consortium ‘One Group’ led by the youthful and dynamic Akhil Ganatra and group CEO Reji Mathew. Both men are avid badminton enthusiasts and they see the One Sports Group and THWACK brand name as natural progressions for them as it is something they are most passionate about.

Their undoubted passion and commitment to the sport was on show for all to see at Singapore’s Fairmont Hotel last week in what was a clear indication of the brands intent as they move to establish themselves as a market leader in Badminton.

At the launch group CEO Regi Matthew, along with Chinese former champion and winner of the World Grand Prix Finals Xiong Guobao (pictured), launched the first badminton rackets onto the market with the new patented grip as developed in association with Guobao which is sure to be an important piece of every coaches kit bag with its specially designed grip to teach the correct technique for forehand and backhand shots.

"This is the first step for Thwack and we see this racket and grip as an important part of the Thwack product range moving forward. Over the course of the next 18 months we hope to have a full range of badminton products on the market which will include a full range or rackets, clothing, shuttle and shoes" said CEO Regi Matthew.

"We are a brand that is here to stay and we are 100% committed to making Thwack a recognised global sports lifestyle brand. We continue to work to develop new equipment and we have put in place a budget of approximately 15 million dollars this year to achieve this." Said Akhil Ganatra at the global launch.

Thwack will also be active in other sports such as Tennis, Squash and multi discipline martial arts and the next 18 months is sure to be an exciting time for all within the group. In a time when we hear of other brands pulling out of badminton it is refreshing to see the enthusiasm shown by these likeable Indians and they have the knack of making all their business ventures work so get used to the name THWACK, as before long it is my guess it will roll off the tongues around the globe pretty easy!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Excellente badmintonster Gayle Mahulette vecht tegen Aziatische overheersing

Het Centre of Excellence in Denemarken is deze week het trainingsdecor voor de Arnhemse badmintonster Gayle Mahullette. De…

22 april 2019

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Badmintonspeler Leoni Boeije lokale favoriet bij Conquesto-toernooi in Zoetermeer

Conquesto organiseert op 27 en 28 april voor de eenentwintigste keer het Conquesto Master-4-6-8 toernooi. Badmintonliefhebster…

21 april 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono winnen Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb heeft het koppel Debora Jille / Alyssa Tirtosentono de titel in het vrouwendubbel…

21 april 2019

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Weer finale voor jeugdige badmintonners Debora Jille en Alyssa Tirtosentono

Debora Jille en Alyssa Tirtosentono staan in de finale bij de Croatian international 2019. In de halve finales wonnen ze van…

20 april 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij Croatian International 2019

Bij de Croatian International in Zagreb zijn Chloe Mayer en het koppel Debora Jille/ Alyssa Tirtosentono er in geslaagd de…

20 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

Sympathieke Syriër Aram Mahmoud onbetwist aan kop op badmintonranglijst Master Circuit van 16 april 2019

In de laatste ranglijst master circuit zijn de toernooien van Drachten-Gorredijk, AMOR, Amersfoort en Almere verwerkt. Bij de…

18 april 2019

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

10 redenen waarom jij absoluut naar het Badminton Festival 2019 komt!

De Badminton Festivals bieden een uitstekend platform om kennis te maken met outdoor badminton, een nieuwe stoere sport waaraan…

17 april 2019

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

Nederlandse badmintontieners actief in Zagreb

De Croatian International 2019 is het strijdtoneel voor een behoorlijk aantal Nederlandse jeugdbadmintonners. In Zagreb vind het…

16 april 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!