DKC hard onderuit bij VELO

DKC hard onderuit bij VELO

In de derby tegen Van Zundert/VELO uit Wateringen werd het een 8-0 thuisoverwinning voor de Westlandse ploeg. Alle wedstrijden gingen over twee games.

› alles over het Badminton Festival!

Alleen Mark Caljouw was als enige nog dichtbij een overwinning voor DKC. Maar hij verloor nipt met twee keer 21-19 van Jim Middelburg.

DKC speelde door blessures van Tak Ling Lam en Robbert de Keijzer, en de afwezige Thomas Wijers (dubbelweekend eerste divisie) en Bouke van Bergen Bravenboer (nog altijd op wereldreis) in een fantasieopstelling. Zo trad eredivisie-debutant Michelle Middelburg (zus van Jim) aan in de singel en moest ook Eefje Besselink haar opwachting maken in de mix samen met good old Ernst-Jan de Keijzer. Laatstgenoemde werd ook in het de dubbel opgesteld.

In het dubbelspel speelde De Keijzer samen met Ruben Wijers tegen de Nederlands kampioenen van 2007: Dennis van Daalen de Jel en Rikkert Suijkerland. Het VELO-koppel speelde ijzersterk en gaf het gelegenheidsduo geen schijn van kans met 21-12 en 21-10.

DKC had in het vrouwendubbel bij voorbaat wat meer kansen. En dat bleek ook het geval. Ginny Severien en Veerle Wijers waren in de eerste game nog redelijk kansloos tegen Soraya de Visch Eijbergen en Lisa Malaihollo. Maar daarna ging het veel beter. Het DKC-koppel stond grote gedeeltes van de tweede game voor. Toch kon het die game net niet binnenslepen. Het werd 21-19 voor VELO.

Caljouw trad namens DKC aan tegen Jim Middelburg. Het was een spannende wedstrijd, maar telkens wel met een licht voordeel voor de VELO-speler. Caljouw, die wat last had van zijn enkel, kon zijn wil niet opleggen aan zijn tegenstander die net even wat doortastender was op de meeste punten.

Daarmee was de grootste kans voor DKC op punten wel verkeken. Hoewel Michelle Middelburg tegen Myke Halkema nog goed meekwam in de eerste game (21-18) kon er van haar niet verwacht worden dat ze hoge ogen zou gooien. Zij speelt immers gewoonlijk in de tweede divisie, en kwam daarin 's middags nog in actie. Dat was overigens ook tegen VELO, maar met een 8-0 winst. In game twee leek Middelburg vermoeid, en maakte teveel fouten, waardoor Halkema simpel won met 21-3.

Ook Severien was niet geheel fit, en dat kwam naar voren in haar singel tegen De Visch Eijbergen. In de tweede game moest de Haagse dan ook opgeven, nadat ze de eerste al had verloren met 21-11.

Waar Ruben Wijers vorig seizoen in de thuiswedstrijd tegen VELO nog voor een verrassing zorgde door Van Daalen de Jel te verslaan, zat dat er dit keer nooit in. In de eerste game bleef de DKC'er redelijk bij met 21-15, maar daarna was Wijers kansloos met 21-7.

Besselink en De Keijzer konden geen vuist maken tegen Russel Muns en Halkema. In de andere mixed dubbel was er wellicht wat meer mogelijk voor DKC. Veerle Wijers en Caljouw wonnen vorig seizoen bijna van Suijkerland en Malaihollo (21-19 derde game). Zaterdagavond konden de DKC’ers het hun tegenstanders nooit echt lastig maken: 21-13 en 21-12.

Eindstand dus 8-0 voor VELO. Een uitslag die waarschijnlijk anders was geweest als DKC met een fitte selectie aan de start was verschenen. Maar de ploeg van coaches Leonard van Velzen en Roy Calbo heeft enige tijd te herstellen. Volgend weekend wordt er namelijk niet gespeeld vanwege het Dutch Open. Door de nederlaag blijft DKC op een negende en een na laatste plek staan met dertien punten. En het zag naaste concurrent TFS Barendrecht ook nog eens met drie punten uitlopen. Het verschil met die ploeg is nu zes punten. Over twee weken is er weer een speelronde in de Eredivisie. Op zaterdag 22 oktober speelt DKC thuis tegen Van Zijderveld uit Amstelveen.

VELO – DKC (8-0)

  • MD Van Daalen de Jel/Suijkerland - Ernst Jan de Keijzer/Ruben Wijers 21-12 21-10
  • VD De Visch Eijbergen/Malaihollo - Ginny Severien/Veerle Wijers 21-12 21-19
  • 2e ME Jim Middelburg - Mark Caljouw 21-19 21-19
  • 2e VE Myke Halkema - Michelle Middelburg 21-18 21-3
  • 1e VE De Visch Eijbergen - Severien 21-11 19-14 opg.
  • 1e ME Van Daalen de Jel - Ruben Wijers 21-15 21-7
  • 2e GD Suijkerland/Malaihollo - Caljouw/Veerle Wijers 21-13 21-12
  • 1e GD Russel Muns/Halkema - Eefje Besselink/E.J. De Keijzer 21-13 21-8

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!