clubzoeker

Smashing verliest nipt van VELO

Smashing verliest nipt van VELO

VELO was dit weekend de tegenstander. In de herendubbel speelde Teun samen met Timo tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Helaas maakten ze in de eerste set te veel foutjes.

SportSport

Ken je BC Nieuwerkerk al?

Helaas trokken ze aan het kortste eind en won VELO deze partij met 13-21, 19-21. Katinka en Maureen wisten niet hun beste spel te laten zien tegen Myke Halkema en Milou Lugters, waarmee de partij vrij eenvoudig naar het team van Velo ging (10-21, 6-21).

Vervolgens was het tijd voor de singles. Yannic vloog over de baan en liet erg goed spel zien waardoor hij zijn single van Dennis Eversdijk wist te winnen met 21-14 en 21-15. Ondanks dat Leonie niet lekker in haar eigen spel zat tegen Manon Middendorp, wist ook zij deze in twee sets binnen te slepen (21-18, 21-13). In de andere herenenkel nam Teun het op tegen Mats Duwel. Teun wist goed weerstand te bieden, maar kwam conditie te kort waarmee Velo hun derde punt bemachtigde (14-21, 16-21). Maureen speelde een solide single tegen Veda Diemel en won met 21-18 en 21-13. Met deze single kwam Smashing op gelijke hoogte met VELO (3-3).

De gemengddubbels gingen voortvarend van start. Yannic en Katinka wisten tegen de verwachtingen in een voorsprong te pakken tegen Jim Middelburg en Milou Lugters. Helaas wisten ze hun twee setpoints niet te verzilveren en werd de eerste set toch verloren. Daarna kwam het duo van VELO op stoom en wonnen ook de tweede set (21-23, 9-21).

Op de baan daarnaast was de spannendste wedstrijd van die avond aan de gang. Timo en Leonie wisten goed de gaten te vinden bij tegenstanders Dennis Eversdijk en Myke Halkema. Dit bleek helaas niet genoeg om de eerste set binnen te slepen. Dat weerhield de gemengd dubbel van Smashing niet om hun spel in een stijgende lijn voort te zetten. Ze wisten op het eind van de tweede set een gaatje te slaan en deze te winnen.

Een beslissende derde set werd gespeeld waarin Timo en Leonie in het begin van de set net wat te veel foutjes maakte en op achterstand kwamen. Deze achterstand wist Smashing niet meer om te buigen en daarmee werd deze wedstrijd door VELO gewonnen (18-21, 21-17, 14-21).

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!