clubzoeker

Smashing verliest nipt van VELO

Smashing verliest nipt van VELO

VELO was dit weekend de tegenstander. In de herendubbel speelde Teun samen met Timo tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Helaas maakten ze in de eerste set te veel foutjes.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Helaas trokken ze aan het kortste eind en won VELO deze partij met 13-21, 19-21. Katinka en Maureen wisten niet hun beste spel te laten zien tegen Myke Halkema en Milou Lugters, waarmee de partij vrij eenvoudig naar het team van Velo ging (10-21, 6-21).

Vervolgens was het tijd voor de singles. Yannic vloog over de baan en liet erg goed spel zien waardoor hij zijn single van Dennis Eversdijk wist te winnen met 21-14 en 21-15. Ondanks dat Leonie niet lekker in haar eigen spel zat tegen Manon Middendorp, wist ook zij deze in twee sets binnen te slepen (21-18, 21-13). In de andere herenenkel nam Teun het op tegen Mats Duwel. Teun wist goed weerstand te bieden, maar kwam conditie te kort waarmee Velo hun derde punt bemachtigde (14-21, 16-21). Maureen speelde een solide single tegen Veda Diemel en won met 21-18 en 21-13. Met deze single kwam Smashing op gelijke hoogte met VELO (3-3).

De gemengddubbels gingen voortvarend van start. Yannic en Katinka wisten tegen de verwachtingen in een voorsprong te pakken tegen Jim Middelburg en Milou Lugters. Helaas wisten ze hun twee setpoints niet te verzilveren en werd de eerste set toch verloren. Daarna kwam het duo van VELO op stoom en wonnen ook de tweede set (21-23, 9-21).

Op de baan daarnaast was de spannendste wedstrijd van die avond aan de gang. Timo en Leonie wisten goed de gaten te vinden bij tegenstanders Dennis Eversdijk en Myke Halkema. Dit bleek helaas niet genoeg om de eerste set binnen te slepen. Dat weerhield de gemengd dubbel van Smashing niet om hun spel in een stijgende lijn voort te zetten. Ze wisten op het eind van de tweede set een gaatje te slaan en deze te winnen.

Een beslissende derde set werd gespeeld waarin Timo en Leonie in het begin van de set net wat te veel foutjes maakte en op achterstand kwamen. Deze achterstand wist Smashing niet meer om te buigen en daarmee werd deze wedstrijd door VELO gewonnen (18-21, 21-17, 14-21).

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!