SportSport

Smashing verliest nipt van VELO

Smashing verliest nipt van VELO

VELO was dit weekend de tegenstander. In de herendubbel speelde Teun samen met Timo tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Helaas maakten ze in de eerste set te veel foutjes.

Ken je BC 's-Hertogenbosch al?

Helaas trokken ze aan het kortste eind en won VELO deze partij met 13-21, 19-21. Katinka en Maureen wisten niet hun beste spel te laten zien tegen Myke Halkema en Milou Lugters, waarmee de partij vrij eenvoudig naar het team van Velo ging (10-21, 6-21).

Vervolgens was het tijd voor de singles. Yannic vloog over de baan en liet erg goed spel zien waardoor hij zijn single van Dennis Eversdijk wist te winnen met 21-14 en 21-15. Ondanks dat Leonie niet lekker in haar eigen spel zat tegen Manon Middendorp, wist ook zij deze in twee sets binnen te slepen (21-18, 21-13). In de andere herenenkel nam Teun het op tegen Mats Duwel. Teun wist goed weerstand te bieden, maar kwam conditie te kort waarmee Velo hun derde punt bemachtigde (14-21, 16-21). Maureen speelde een solide single tegen Veda Diemel en won met 21-18 en 21-13. Met deze single kwam Smashing op gelijke hoogte met VELO (3-3).

De gemengddubbels gingen voortvarend van start. Yannic en Katinka wisten tegen de verwachtingen in een voorsprong te pakken tegen Jim Middelburg en Milou Lugters. Helaas wisten ze hun twee setpoints niet te verzilveren en werd de eerste set toch verloren. Daarna kwam het duo van VELO op stoom en wonnen ook de tweede set (21-23, 9-21).

Op de baan daarnaast was de spannendste wedstrijd van die avond aan de gang. Timo en Leonie wisten goed de gaten te vinden bij tegenstanders Dennis Eversdijk en Myke Halkema. Dit bleek helaas niet genoeg om de eerste set binnen te slepen. Dat weerhield de gemengd dubbel van Smashing niet om hun spel in een stijgende lijn voort te zetten. Ze wisten op het eind van de tweede set een gaatje te slaan en deze te winnen.

Een beslissende derde set werd gespeeld waarin Timo en Leonie in het begin van de set net wat te veel foutjes maakte en op achterstand kwamen. Deze achterstand wist Smashing niet meer om te buigen en daarmee werd deze wedstrijd door VELO gewonnen (18-21, 21-17, 14-21).

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!